27 / 04 / 2024

nadas

nadas

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Toprağın her karışının önem taşıdığı bir sürece girdiğimiz günümüzde, İstanbul'un 8 katı bir alanı nadasa bırakmamız kabul edilebilir değil" açıklamasında bulundu.

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da Coşkun Nal, Taşkın Nal ve Caner Nadas ortaklığında kuruldu.

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da Coşkun Nal, Taşkın Nal ve Caner Nadas ortaklığında kuruldu.

Nadas Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nadas Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de Cemal Akyol ve Oğuz Mert Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Nadas Gayrimenkul Bilgi İletişim Sistemleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nadas Gayrimenkul Bilgi İletişim Sistemleri Ticaret Limited Şirketi Faruk Korkmaz tarafından 30 bin TL sermaye ile 18 Haziran 2015 tarihinde Arnavutköy'de kuruldu.

nadas Haberi

nadas

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'de nadasa çok büyük tarım alanları ayrıldığını, bunun çok önemli bir ekonomik kayıp olduğunu belirtti. 


Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, kurak ve yarı kurak alanlarda toprakta yeterli suyun temini için çok büyük alanların nadasa bırakıldığını ifade etti. 


 2000-2013 döneminde yüzde 14,1 azalmayla nadasa bırakılan alanların 4,83 milyon hektardan, 4,15 milyon hektara inse de hala çok büyük olduğunu vurgulayan Bayraktar, nadas alanlarının ekilen alan içindeki payının da bu dönemde yüzde 18,3'ten yüzde 17,4'e düştüğüne dikkati çekti. 


Türkiye'nin 23,81 milyon hektarlık toplam tarım alanının 15,62 milyon hektarının tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerin ekimi için kullanıldığını belirten Bayraktar, meyve alanlarına 3,23 milyon hektar, sebze alanlarına 0,81 milyon hektar, süs bitkilerine 4 bin 504 hektar alanın ayrıldığını, nadasa...