16 / 05 / 2024

Namazgah Barajı üretim

Namazgah Barajı üretim

Kocaeli'de 259 köy ve mahallenin 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılaması amacıyla inşa edilen Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 1 milyon metreküpe ulaştı. 25 milyon metreküp kapasiteli barajda enerji üretilmesi planlanıyor...

Atatürk Barajı için deprem uyarısı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Kocaeli Namazgah Barajı HES'in inşaatı tamam!

9 milyon TL yatırım ile inşaatı tamamlanan Kandıra Namazgah Barajı HES’te yapılan test çalışmalarının ardından devreye alma işlemi tamamlandı.

Giresun ve Gümüşhane Pamuk Barajı projesinin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta!

Aziz Enerji Üretim Şirketi Giresun ve Gümüşhane illeri arasında Pamuk Barajı HES projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı ise 11 Ağustos'ta yapılacak.

Sakarya Akçay Barajı ile 3 yeni HES inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı projesiyle kente 3 yeni HES'in de kazandırılacağını, böylece yıllık enerji üretim kapasitelerinin iki katına çıkacağını bildirdi.

Kocaeli'deki barajların doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) verilerinden derlenen bilgiye göre, yağışların ardından kente su sağlayan Yuvacık ve Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 68 milyon 840 bin metreküpe yükseldi.

Kandıra Namazgah Barajı cazibe merkezi oldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilerek 2014 yılında işletmeye alınan Kandıra Namazgah Barajı’nda son kar yağışları ile birlikte 19 milyon m3 su birikti.

Kandıra Namazgah Barajı’ndaki hatlardan elektrik üretilecek!

İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı-Arıtma Tesisi arasındaki içme suyu hattı üzerinde kurulan hidroelektrik santralinin (HES) ıslak testlerine katılan Başkan Karaosmanoğlu, “Ölü bir enerji kaynağını ortaya çıkardık” dedi.

29 HES ve doğalgaz elektrik üretim santrali özelleştiriliyor!

Devlet 29 HES ve doğalgaz elektrik üretim santralini özelleştirme kararı aldı. Listede Uzanlar’ın kontrolündeyken el konulan Çukurova ve Kepez Elektrik’e ait 8 baraj da var.

Yuvacık Barajı doluluk oranı yüzde 99'a ulaştı!

Günlerdir yağan yağmur barajlara yaradı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 99’a, Namazgah Barajı’nda ise yüzde 76’ya ulaştı

Kandıra Namazgah Barajı'na HES çalışmaları başladı!

Kocaeli İSU tarafından Kandıra Namazgah Barajı'nda yaklaşık 1,70 megavat gücünde HES kurulacak. Kurum elektrik ihtiyacının bir kısmını baraj ve isale hatlarından karşılayacak.

Kandıra Namazgah Barajı'nda elektrik üretilecek!

ISU Yuvacık Barajı 'ndan sonra Namazgah Barajı 'ndan da elektrik üretmek için harekete geçti ve Kandıra Namazgah Barajı 'nda kurulacak enerji santralinin ekipmanlarının ihalesine çıkacak...

Namazgah Barajı’nda enerji santrali kurulacak!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı ’ndan elektrik üretmek için 1,70 Megawatt kurulu gücünde Hidroelektrik Santrali kurma çalışmalarına başladı.

Kandıra Namazgah Barajı'na HES kurulacak!

Kandıra Namazgah Barajı'na HES kurulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) tarafından Kandıra Namazgah Barajı'nda yaklaşık 1,70 megavat gücünde hidroelektrik santrali (HES) yapılacak.

Namazgah Barajı üretim Haberi

Namazgah Barajı üretim

Kocaeli'de 259 köy ve mahallenin 100 yıllık içme suyu ihtiyacım karşılaması amacıyla inşa edilen Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 1 milyon metreküpe ulaştı, 25 milyon metreküp kapasiteli barajda enerji üretilmesi hedefleniyor. Kocaeli Su ve Kanalizasyon idaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kandıra, İzmit ve Derince ilçelerine bağlı köylerin 100 yıllık içmesuyu ihtiyacım karşılayacak Namazgah Barajı inşaatında son aşamaya gelindiğini söyledi. Barajda gövde İdi ve kaya dolgu ile dolu savak betonarme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bayram, barajda 25 gün önce başlanan su tutma çalışmaları kapsamında yaklaşık 1 milyon metreküp su depolandığını kaydetti. 


25 MİLYON METREKÜP KAPASİTELİ 

Bayram, 6 Ekim'de su tutulmaya başlanan barajda bölgenin yeterli yağış almamasına rağmen önemli miktarda su biriktiğine dikkati çekerek, "Türkiye'de içmesuyu barajı inşa eden...