29 / 04 / 2024

Namazgah Camisi son durum

Namazgah Camisi son durum

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yaptırdığı Namazgah Camisi, Balkanlar'ın en büyük camisi olacak.

Namazgah Camisi Balkanlar'ın en büyük camisi olacak!

2015 yılında temeli atılan Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşa ediliyor.

Arnavutluk Namazgah Camisi'ndeki çalışmalar tam gaz!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşa edilen Balkanlar'ın en büyük camisi olacak Namazgah Camisi'ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor.

Namazgah Cami'nin inşaatı 24 ay içinde tamamlanacak!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapımına başlanan Namazgah Camisi'nde çalışmalar sürüyor.

Taksim Camisi'nin açılışı ertelendi!

Ramazan'ın son Cuması açılması beklenen Taksim Camisi'nin açılışı 28 Mayıs tarihine ertelendi. 

Ayasofya Camisi yarın açılacak!

Ayasofya Camisi'nin, yarın kılınacak cuma namazı ile 86 sene sonra yeniden ibadete açılması öncesinde son hazırlıklar tamamlanıyor...

Hindistan'daki Babri Camisi'nin arazi davasında son durum!

Yıkılan Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 senedir yasal olarak mücadele veren Tüm Hindistan Babri Camisi Eylem Komitesinin (AIBMAC), enkazının kendilerine verilmesi için dava açacağını belirtti...

Hasankeyf’teki son eser Er-Rızk Camisi taşınıyor!

Hasankeyf’te kültürel mirasın korunması için şu ana kadar 6 eser baraj gölü alanından kaldırıldı. Bölgede son olarak Er-Rızk Camisi taşınıyor.

Hollanda'daki Tevhit Camisi'nde son hazırlıklar yapılıyor! 

Hollanda Diyanet Vakfı'na bağlı Tevhit Camisi açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan Bayramı sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla ibadete açılacak. 

Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Çamlıca Camisi yarın Regaip Kandili'yle birlikte açılıyor. 6 yıldır inşaat çalışmaları devam eden camide son hazırlıklar yapılırken, ışıklandırma için testlerde gerçekleştirildi. 

Namazgah Cami yıl sonu ibadete açılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılan Balkanlar'ın en büyük camisi, "Namazgah Cami" 2019 sonunda ibadete açılacak...

Namazgah Camisi yıl sonu ibadete açılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da hayata geçirilen Balkanlar'ın en büyük camisi, "Namazgah Camisi" yıl sonu ibadete açılacak.

Yelli Camisi 500 yıl sonra ibadete açılıyor!

Bir dönem Menteşeoğulları Beyliği'ne de başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'nde bulunan ve bölgede son dönemlerde yaşanan depremlerin de etkisiyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Yelli Camisi 500 sene sonra ibadete açılıyor

Selimiye Camisi 2019'da restorasyona alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Vakıflar Genel Müdürlüğü tarfından son 20 yılda 5 bin 220 civarında restorasyon yapıldı. Edirne ile ilgili de projemiz yakın bir tarihte yapılacak, 2019 yılı içinde Selimiye Camisi'nin restorasyonuna başlayacağız." dedi...

Selimiye Camisi'ne kapsamlı restorasyon!

Edirne’deki Selimiye Camisi için kapsamlı bir restorasyon yapılacak. Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi'ne en son 1982 yılında kapsamlı bir restorasyon yapılmıştı..

Namazgah Camisi'nin inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yaptırdığı Namazgah Camisi, Balkanlar'ın en büyük camisi olacak.

Namazgah Camisi Balkanlar'ın en büyük camisi olacak!

2015 yılında temeli atılan Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşa ediliyor.

Namazgah Camisi son durum Haberi

Namazgah Camisi son durum

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Arnavutluk'un başkenti Tiran'da hayata geçirdiği Namazgah Camisi, Balkanlar'ın en büyük camisi olacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle temeli 2015 yılında temeli atılan caminin kaba inşaatı tamamlandı. Caminin 2018'de hizmete açılması planlanıyor. 

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Koordinatörü Yasin Şengül, Anadolu Ajansı'na muhabirine yaptığı açıklamada, caminin kaba inşaatının sonlandığını ve 4 minaresi ile şerefelerinin yapıldığını belirtti.

Cami garajlarında ve kültür merkezinde ise hem mekanik hem izolasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Şengül, kurşun ve taş kaplama işinin büyük oranda tamamlandığını ve elektrik tesisatı işlerinin devam ettiğini dile getirdi.

 

Cami inşaatı 2018 yılı sonunda tamamlanacak


Cami inşaatının 2018 yılının sonlarına doğru bitmesi için çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü söyleyen...