14 / 05 / 2024

Narmanlı Handa neler olacak

Narmanlı Handa neler olacak

Geleceği merak konusu olan tarihi Narmanlı Han'da restorasyon çalışmaları sürüyor. Kent Savunması'na göre ise han 'restorasyon çalışması' adı altında yıkılıyor. Beyoğlu Kent Savunması'nın karşı çıktığı projede dükkan ve lokantalar olacak.

İstanbul Airport City nedir? İçinde neler olacak?

İstanbul Yeni Havalimanı güneyinde 10,5 milyon metrekarelik alanda kurulan İstanbul Airport City projesi nedir? İçinde neler olacak? İstanbul Airport City'e nasıl gidilecek? İşte cevaplar...

İmar barışı hesaplamasında neler değişti?

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar gereğince imar barışı hesaplamasında değişiklik yapıldı. Peki, imar barışı hesaplamasında neler değişti?

İmar barışında yeni neler var?

İmar barışında yeni düzenlemeler yapıldı. Değişiklik yönetmeliği dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, imar barışında yeni neler var?

Yapı Kayıt Belgesi neler sağlayacak?

İmar barışı kapsamında alıncak olan Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, Yapı Kayıt Belgesi neler sağlayacak?

100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörüne neler çıktı?

Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Programı açıklandı. Eylem planından dar gelirlere müjdeler geldi, 16 yıl önce tasfiye edilen Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçeceği açıklandı. Peki Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörüne neler çıktı?

Tarihi Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı!

İstanbul'un gözdesi İstiklal Caddesi'nde bulunan 187 yıllık Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı. 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han'da restorasyon çalışması yaklaşık 2.5 yıl sürdü. 

Seçim sonrası gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, 24 Haziran seçimleri sonrası gayrimenkul sektörünü neler beklediğini açıkladı. İşte, PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz'un seçim değerlendirmesi... 

İmar barışının sağlayacağı faydalar neler?

İmar barışı ile imar ve ruhsat problemi olan yapılar kayıt altına alınıyor. Peki kentsel dönüşüme ciddi bir kaynak yaratan İmar barışının sağlayacağı faydalar neler?

İmar barışı başvurularında neler isteniyor?

13 milyon konutun imar ve iskan sorununun çözülmesi hedeflenen imar barışında başvurular bugün başladı. Peki, imar barışı başvurularında neler isteniyor?

Realty-TR gayrimenkul sektörüne neler sunuyor?

Gayrimenkul sektöründe Türkiye'nin tek global markası olan ®Realty-TR, uzun yıllar süren ARGE çalışmaları sonucu kuruldu. Peki Realty-TR gayrimenkul sektörüne neler sunuyor?

Gayrimenkul piyasasını 2018'in ikinci yarısında neler bekliyor?

Karlılık ve Verimlilik Danışmanı Özhan Atalay gayrimenkul piyasasını 2018'in ikinci yarısında neler beklediğini değerlendirdi. İşte Atalay'ın açıklaması...

16. Gayrimenkul Zirvesi'nde neler konuşuldu?

‘Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu’ GYODER’in, bu yıl 16’ncısını düzenlediği Gayrimenkul Zirvesi'nde neler konuşuldu. İşte dev zirveden satır başları...

Narmanlı Han eskimeyecek, bozulacak!

Narmanlı Han'ın özgün kimliğine zarar verilerek restore edildiği konuşuluyordu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde şehircilik ile ilgili ders veren yüksek mimar Korhan Gümüş, Narmanlı Han eskimeyecek, bozulacak!” dedi.

Narmanlı Handa neler olacak Haberi

Narmanlı Handa neler olacak

"OTEL mi, AVM mi olacak?" diye merak edilen tarihi Narmanlı Han'da 19 Ocak'ta başlayan restorasyon çalışmaları sürüyor. Projenin restorasyonunu yapacak mimar Sinan Genim, röleve/restitüsyon projesinin koruma kurulunda onaylandığını restorasyon projesinin ise hazırlanma aşamasında olduğunu söyledi. 


Dükkan ve lokantalar olacak 

Beyoğlu Kent Savunması'nın karşı çıktığı projenin detayları ise şöyle: Proje kapsamında handa yedi dükkan, iki lokanta olacak, otel ya da AVM yapılması söz konusu değil. Bina olduğu gibi restore edecek. Dış   duvarlar olduğu gibi muhafaza edilecek. Kuruyan ağaçlar sökülecek ama mor salkımlar korunacak. Öte yandan Beyoğlu Kent Savunması üyeleri Narmanlı Han'da başlayan restorasyon çalışmalarına karşı yaptığı açıklamada hanın 'restorasyon çalışması' adı altında yıkıldığına dikkat çekti. 


Narmanlı Han restore ediliyor!


Yurt Gazetesi/ Selçuk Arslan 



Bu haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Beyoğlu’ndaki Narmanlı Han uzun...