02 / 05 / 2024

nazillide asansör mü çöktü

nazillide asansör mü çöktü

Aydın Nazilli'de bir iş yerinin asansör kabininin, bakım sonrası kontrol edilirken düştü. Yaklaşık 2 metre yükseklikten zemine düşen asansör kabinindeki Hasan Basri Karadayı ve İbrahim Özleyen yaralandı.

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini yazdı. Peki giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Apartmanlardaki asansör bakım ücretinde sınır var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartmandaki asansör denetlemesi 10 dakika sürüyor, bu ayki fatura 371.5 TL. Yılda bir denetim oluyor ve mutlaka kırmızıya geçiriyorlar. Bu tahsilat, böyle yersiz olmuyor mu? Sınırı nedir?' sorusunu yanıtladı.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda bin 466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 

Çok katlı binalarda akıllı asansör entegrasyonu ile verimlilik!

Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği sorunu tarihe karışıyor.

Torun Center asansör kazası davasındaki ceza ve beraatlere onama!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Torun Center'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yerel mahkemece 9 sanığa verilen 60 bin 800'er lira adli para cezası ile 16 sanık hakkındaki beraat kararını onadı...

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

'Asansörlerden müteahhitler de sorumlu olsun' önerisi!

AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Targıt, "Asansörün asıl alıcısı konumundaki müteahhitlerin değil de taahhüt firmalarının asansörden sorumlu olması, satın alma kararlarının kalite ve standart yerine maliyet ve fiyat odaklı olmasına yol açıyor" dedi...

Eron Asansör Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eron Asansör Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 25 bin TL sermaye bedeli ile Ergün Gün tarafından kuruldu. 

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

Alt kattaki eve asansör aidatı şart mı?

Asansör masraflarını zemin katta oturan ve asansörü kullanmayanlar da öder mi? Kimler asansör aidatı öder? İşte detayları...

Torun Center asansör kazasında 9 sanığa para cezası!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin davada yargılanan 9 sanığa, 60 bin 800'er adli para cezası kesildi. 

nazillide asansör mü çöktü Haberi

nazillide asansör mü çöktü

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir iş yerinin asansör kabininin, bakım sonrası kontrol edilirken düşmesi sonucu 2 kişi yaralandı.


 Edinilen bilgiye göre, Hasan Basri Karadayı (67), Altıntaş Mahallesi Türkocağı Caddesi'ndeki beyaz eşya dükkanında bulunan asansörün aylık bakımını yapması için teknisyen İbrahim Özleyen'i (36) çağırdı.


Karadayı ile Özleyen, bakım sonrası test amaçlı asansöre bindiği sırada asansör kabininin bağlı olduğu halat koptu.


Yaklaşık 2 metre yükseklikten zemine düşen asansör kabinindeki Karadayı ve Özleyen yaralandı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerince asansör boşluğundan çıkartılan yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı.


 Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı...