04 / 05 / 2024

Nazım Biçer konut envanteri açıklaması

Nazım Biçer konut envanteri açıklaması

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, deprem kuşağı üzerinde yer alan Adana’nın her an meydana gelebilecek bir depreme karşı hazırlıklı olmadığını bildirdi.

Selçuk Geçer: Bombayı patlatayım mı? 2024'te konut fiyatları çok yükselecek!

Ekonomist Selçuk Geçer, konut ve otomobil fiyatlarını değerlendirdi. Geçer 2025 yılından itibaren konut ve otomobil fiyatlarının agresifleşeceğini kaydetti. 

Gülizar Biçer Karaca'dan deprem vergisi önergesi!

TBMM’de 5 partinin ortak deprem araştırma önergesi hakkında söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 1999 depreminde zaman aşımı uygulanan ya da cezaların ertelendiği davaların peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Gülizar Biçer Karaca'dan Salda Gölü açıklaması! 

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, millet bahçesi yapımı için Salda Gölü'nde başlanan inşaatın durdurulması için çağrıda bulundu...

Biçer Yapı İnşaat Ulaşım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Biçer Yapı İnşaat Ulaşım Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erdinç Biçer tarafından kuruldu. 

Sedat Biçer Mimarlık Mühendislik Ve Restorasyon Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sedat Biçer Mimarlık Mühendislik Ve Restorasyon Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile 14 Temmuz 2017 tarihinde Sedat Biçer tarafından kuruldu.

Ali Ağaoğlu'ndan Yıldız Biçer'e yanıt!

Ali Ağaoğlu'nun kız arkadaşını kastederek ''Bu eşyaları kullananlar benim malım" demesi üzerine CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer suç duyurusunda bulunmuştu. Ağaoğlu konuyla ilgili yeni açıklama yaptı.

Nazım Kalkavan konutta KDV düzenlemesini değerlendirdi!

Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, ‘yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası düzenlemeleri’ni de içeren ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni değerlendirdi.

Samandağ'da 33 yeni mahalle için nazım imar planı yapılacak!

Başkan Nehir, hizmet projelerini, Türbe Peyzajı, Yeni Toplu Konut Hamlesi, BŞB ile ortaklaşa 5,5 dönümlük Rekreasyon Alanı, Çevre Yolu, 75.Yıl Parkı altı otopark, üstü yeşil alan, 33 yeni mahalleyi içine alan Nazım İmar Planı, Kapalı Semt Pazarı ve Çevlik-Arsuz Yolu şeklinde sıraladı.

Nazım Çulha: Kentsel dönüşüm sosyal çöküntü olmasın!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha kentsel dönüşüm projelerinin mevcut kent dokusuyla uyumlu, kentte yaşayan dinamikler dışında diğer yerleşim yerlerine de örnek olabilecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Halk GYO-Er Konut Erzurum konut projesinin değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Er-Konut ile birlikte inşa edecekleri Erzurum Yakutiye konut projesinin değerleme raporunu yayınladı. İşte Halk GYO-Er Konut Erzurum projesinin değerleme raporu..

Halk GYO-Er Konut'un Erzurum projesinde ruhsat alındı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı - Er Konut Adi Ortaklığı tarafından gerçekleştirilecek Erzurum Yakutiye merkezli konut projesinin inşaat yapı ruhsatı alındı.

Nazım Yavuz: 7 milyon bina ve çatı depreme hazır değil!

M. Nazım Yavuz, Türkiye’de konut stoğunun yaklaşık yüzde 40’ının yenilenmesi veya güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “7 milyon bina ve çatının güçlü bir depremde güvenli olmayacağı öngörülüyor. " dedi.

Gayrimenkul fiyatlarının yükselmemesi için işbirliği yapılmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, kentteki arsa ve ev fiyatlarının daha fazla yükselmemesi için Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Nazım Biçer konut envanteri açıklaması Haberi

Nazım Biçer konut envanteri açıklaması

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, deprem kuşağı üzerinde yer alan Adana’nın her an meydana gelebilecek bir depreme karşı hazırlıklı olmadığını bildirdi. 1998 depreminde yaşanan can ve mal kayıplarının ardından Adana’da konut envanterinin çıkarılmadığına dikkati çeken Biçer, “Kaç tane binamızın deprem yönetmeliğine göre yapıldığını, kontrol hizmeti alıp almadığını bilmiyoruz. Kentin konut envanterinin çıkarılması, meydana gelebilecek bir depremin yaratacağı hasar konusunda öngörüde bulunup önlem alınabilmesi açısından yaşamsal öneme sahip” dedi. 


DERS ALINMADI

27 Haziran 1998 tarihinde Ceyhan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremde 146 kişi hayatını kaybetti,  bin 500 kişi yaralandı ve 31 bin 463 bina hasar gördü. Can ve mal kayıpları mühendislik hizmeti alınmadan inşa edilen depreme dayanıklı olmayan binaların yıkılması ya da hasar görmesi nedeniyle yaşandı. 17...