04 / 05 / 2024

ne zaman çöp vergisi bildirimi verilir

ne zaman çöp vergisi bildirimi verilir

İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmekle yükümlü sayılıyor. Çevre temizlik vergisinin ödenebilmesi için bir defaya mahsus beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, çevre ve temizlik vergisi bildirimi nasıl düzenlenir?

Ücretsiz doğalgaz desteği ne zaman sona erecek? 

5 metreküp 'ücretsiz doğalgaz desteği ne zaman bitecek' sorusu merak edilirken devlet tarafından verilen desteğin detayları ortaya çıktı. Bu destek kapsamında, kış aylarında vatandaşların doğalgaz faturalarında önemli bir düşüş kaydedilmişti.

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor!

İlk kez konut alacak vatandaşlar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve düşük faizli konut kredisinin ne zaman hayata geçirileceğini merakla araştırıyor. Söz konusu kredi ile ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapması bekleniyor. İşte düşük faizli konut kredisi ile ilgili bilinenler...

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?

Yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon sonrasında vatandaşlara verilen aylık ücretsiz doğalgaz uygulamasının ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Ücretsiz doğalgaz ne zaman bitecek? İşte ayrıntılar...

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler Ekim ayı Fed faiz kararına çevrildi. Özellikle altın, dolar, kripto para yatırımcıları ekimde FED'in faiz artırıp artırmayacağını merak ediyor. Peki 2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Bu yıl PTT personel alacak mı? PTT personel alımı 22023 ne zaman yapılacak? Nasıl başvurulur? Son dakika!

Bu yıl PTT'nin personel alıp almayacağı merakla araştırılıyor. Peki PTT personel alımı 22023 ne zaman yapılacak? Nasıl başvurulur? İşte PTT personel alımı ile ilgili merak edilenler...

MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin uzatılıp uzatılmadığı gündemde sorgulanmaya başladı. Peki, MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı? İşte detaylar...

Aile Destek ödemelerine okkalı zam ne zaman yapılacak? Süresi uzatılan 2023 yeni ay Aile Destek parası ne kadar oldu?

Asgari ücret ara zammından sonra Aile Destek ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı gündemde yer alıyor. Ayrıca destek alanlar ödemelerin ne zaman sona ereceği de merak ediyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Haziran maaşı ne zaman yatacak? Emekliler dikkat! Kurban Bayramı öncesi maaş verilecek mi?

Milyonlarca emekli maaşların Kurban bayramı öncesinde yatıp yatmayacağını merak ediyor. Peki SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Haziran maaşı ne zaman yatacak? 

E-devlette EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT ne zaman belli olacak?

EYT başvurusu gerçekleştirenler, başvurularının sonuçlanacağı tarihi büyük bir merakla bekliyorlar. Bu sürecin ne zaman sona ereceğini öğrenmek, başvuru sahipleri için büyük bir önem taşıyor. Aylık bağlanıp bağlanmadığını öğrenmek artık e-devlet aracılığıyla mümkün oluyor.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almayı isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan'da başlatılmıştı. Peki TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek?

Memur ve memur emeklilerine ara zam var mı? Memur maaş zammı ne zaman? Bir bir açıklandı! 

Memura zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili son açıklamalar milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Peki memur ve memur emeklilerine ara zam var mı? Memur maaş zammı ne zaman?

Asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek? Çalışanları buz kestiren haber! Asgari ücret zammında son dakika! 

Asgari ücrete ara zam beklentisi her geçen gün artıyor. Milyonlarca çalışan asgari ücrete bu yıl ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Peki asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek?

TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

TRT'de görev yapıp kariyer düşünenler için harika bir fırsat sunuluyor. Kamuda görev yapmak ve kontenjan dolmadan kendini TRT'de istihdam etmek isteyen vatandaşlar elini çabuk tutun. Peki TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

ne zaman çöp vergisi bildirimi verilir Haberi

ne zaman çöp vergisi bildirimi verilir

Çevre ve temizlik vergisi bildirimi nasıl düzenlenir?

İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmekle yükümlü sayılıyor. Çevre temizlik vergisi konutlarda su faturalarına yansıtılıyor. 


Ancak iş yerleri çevre temizlik vergisi ödemek için bildirge vermekle yükümlü sayılıyor. Çevre temizlik vergisi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. 


Çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi emlak vergisi ile aynı dönemlerde ödeniyor. Konutlarda su faturalarına yanstılan vergi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olarak hesaplanıyor.


İşyeri sahiplerinin çöp vergisini ödemesi için beyanname vermesi gerekiyor. Bu beyanname bir defaya mahsus veriliyor. Sdece konut ya da bina el değiştirirken yeni hak sahibi bir beyanname vermek zorunluluğu bulunuyor. Peki, çevre ve temizlik vergisi bildirimi nasıl düzenlenir?


Çevre ve temizlik...