10 / 05 / 2024

ne zaman kat mülkiyeti mecburi devredilir

ne zaman kat mülkiyeti mecburi devredilir

Kat mülkiyetinin mecburi devri, kat maliklerinin bir diğer kat maliki hakkında kat mülkiyetinin devrini istemesi doğrultusunda mahkeme açması ile gerçekleşiyor. Peki, hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Ziraat Bankası KPSS şartsız personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman bitecek? 

İş arayanları sevindirecek müjdeli haber Ziraat Bankası'ndan geldi. Bu kapsamda, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım bünyesine 577 personel katacak. Peki, Ziraat Bankası KPSS şartsız personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman bitecek?

Mustafa Tansu Uslu kimdir? Alarko Şirketler Topluluğu’na ne zaman katıldı?

Mustafa Tansu Uslu kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi üniversitede eğitim aldı? İş hayatına ne zaman başladı? Alarko Şirketler Topluluğu’na ne zaman katıldı? İşte Mustafa Tansu Uslu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Katılımevim halka arz olacak! Katılımevim (KTLEV) halka arz tarihi ne zaman? İşte Katılımevim halka arz detayları!

Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş. halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Katılımevim (KTLEV) halka arz tarihi ne zaman? İşte Katılımevim halka arz detayları...

Şirketlerin Kur Korumalı Mevduat süreleri değişti! Şirketler için KKM süreleri ne zaman bitiyor?

Şirketlerin KKM kapsamındaki döviz hesabı cinsinden katılım fonu hesaplarının süresi genişletildi. Peki KKM yeni süreleri ne zaman?

Asgari ücrete ek zammın belli olmasından sonra artacak maaşlar ne zaman hesaba yatacak?

Asgari ücrete Temmuz ayında enflasyon farkı yansıtılmış bir şekilde yapılacak artış miktarını AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, televizyonda katıldığı canlı yayında açıkladı. Herkesin merak ettiği oran belli olduktan sonra maaşların hesaba ne zaman yatacağı merak konusu oldu.

Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti kampanyası ne zaman bitecek?

Emlak Konut GYO imzasıyla yarın başlayacak olan Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti kampanyasına toplam 29 adet markalı proje katıldı. Peki Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti kampanyası ne zaman bitecek?

Vaditepe Bahçeşehir 2. Etap kura çekilişi ne zaman?

Toplam 1.100 adet dairenin kura çekilişine katılacağı projede daire tipleri 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildi. Peki Vaditepe Bahçeşehir 2. Etap kura çekilişi ne zaman?

Toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri blok kat malikleri kurulunca; ortak yerler, o adada bulunan bağımsız bölüm malikleri tarafından yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?

Soyak Konforia Rezidans ne zaman teslim?

Toplam 271 adet dairenin yer aldığı proje toplam 130 bin metrekare arsa üzerine yayılıyor. Projede bloklar 15 kat şeklinde yükselecek. Peki Soyak Konforia Rezidans ne zaman teslim?

Kumru Ankara Evleri ne zaman teslim?

150 milyon dolar yatırım ile inşa edilecek olan proje 33 kat tek blok şeklinde yükselecek. Projede daire büyüklükleri 60 metrekareden başlıyor. Peki Kumru Ankara Evleri ne zaman teslim?

Kumru Ankara teslimleri ne zaman?

Ankara İl'i Çankaya İlçe'sinde hayata geçirilecek olan proje 33 kat tek blok şeklinde yükselecek. Proje 150 milyon dolar yatırım ile inşa edilecek. Peki Kumru Ankara teslimleri ne zaman?

Seyrantepe Nurol Life teslimleri ne zaman?

Tek blok 50 kat şeklinde yükselen proje toplam 440 adet kule daire ve 26 adet teras evinden oluşuyor. Peki Seyrantepe Nurol Life teslimleri ne zaman?

Dumankaya Flex teslimleri ne zaman?

32 kat tek blok şeklinde inşa edilen projede toplam 321 adet ünite yer alıyor. Projede 120 aya kadar vade imkanı sağlanıyor.Peki Dumankaya Flex teslimleri ne zaman?

ne zaman kat mülkiyeti mecburi devredilir Haberi

ne zaman kat mülkiyeti mecburi devredilir

Hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Kat mülkiyetinin mecburi devri, kat maliklerinin bir diğer kat maliki hakkında kat mülkiyetinin devrini istemesi doğrultusunda mahkeme açması ile gerçekleşiyor. Kanunen bunun gerçekleşebilmesi için bazı çekilmezlik durumlarının meydana gelmiş olması gerekiyor. Peki, hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?


Kanuna göre kat maliklerinden biri bu kanuna göre kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden isteyebilirler. 


Bu gibi bir kat maliki hakkında, bağımsız bölümün mülkiyetinin hükme en yakın tarihteki değeri o kat malikine ödenerek bu mülkiyetin diğer kat maliklerine, arsa payları oranında devredilmesi için davanın açılması, aksi...