19 / 05 / 2024

Necaşi türbesi restore

Necaşi türbesi restore

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Hz. Muhammed döneminde Mekke’deki baskılar üzerine Habeşistan’a hicret eden Müslümanlara sahip çıkan Habeş Kralı Necaşi ve 15 sahabenin kabrini restore edecek...

Afrin'deki Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi restore edildi!

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi'nin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları bitirildi.

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Yalova'daki Yaren Baba Türbesi'nin satıldığı iddia ediliyor!

Yalova’da yaşanan türbe tartışmasında, AKP'li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, kendinden önceki CHP’li belediye yönetiminin seçimlerden önce içinde Yaren Baba’nın da türbesi olduğunu alanı sattığını iddia etti. 

Melikgazi Türbesi'nde yapılan restorasyon tepki çekti!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan Melikgazi Türbesi'de yapılan restorasyon çalışması türbenin tarihi dokusunu yok ettiği gerekçesi ile eleştirildi. Türbenin yeni haline ziyaretçiler tepki gösterdi.

Kalender Gayrimenkul'de iç tüzük değişikliği!

Kalender Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş.Trakya Gyrimenkul Yatırım Fonu içtüzük değişikliği tadil metni Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı...

Denizli Hüsamettin Gazi Bey Türbesi restore edildi!

Denizli'nin geçmiş değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’ni de restore etti.

Gurbetçi Türkler markalı konuta yöneliyor!

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Akbalık, gurbetçi Türklerin emlak yatırımına hız verdiklerini anlattı.

Gurbetçi Türkler memleketinden ev alıyor!

Yurt dışında çalışan ve döviz kazanan Gurbetçi Türkler, gayrimenkul yatırımını Türkiye'ye yapıyor. Yükselen dolar ve euro kuru sektörde avantaja dönüştü.

2. Abdülhamid Han Türbesi 9 Şubat'ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, restore edilen 2. Abdülhamid Han, Sultan 2. Mahmud ve Sultan Abdülaziz ile 19 hanedanın medfun olduğu Sultanahmet'teki türbenin  9 Şubat Cuma günü açılacağını duyurdu. 

Yabancı yatırımcıların gelmekten çekindiği Türkiye eskide kaldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası nezdinde kurulacak anlaşmanın imza töreninde yabancı yatırımcıların gelmekten çekindiği Türkiye'nin eskide kaldığını söyledi..

Sancaktar Türbesi restore edilecek!

Battalgazi Belediyesi tarafından tarihin önemli miraslarından olan Sancaktar Türbesi için restorasyon çalışmaları başladı.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Türbesi restore ediliyor!

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Hazreti Eyyüp, eşi Hazreti Rahime Hatun ile Hazreti Elyasa'nın türbelerinde restorasyon yapılıyor.

Necaşi türbesi restore Haberi

Necaşi türbesi restore

AA muhabirinin TİKA yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kurumun ortak kültürel mirasın korunmasına yönelik projeleri kapsamında Etiyopya ile ortak çalışma kararı alındı.


TİKA ile Tigray Eyaleti Kültür ve Turizm Ajansı arasında imzalanan protokol doğrultusunda Hz.  Muhammed döneminde Mekke’de sıkıntı yaşayan Müslümanlara ilk hicreti gerçekleştirdikleri Habeşistan’da, Müslümanlara sahip çıkan ve koruyan Habeş Kralı Eshame’ye ait türbe ve aynı yerde bulunan 15 sahabenin kabirlerinin bulunduğu alan, restore edilecek.


Etiyopya’nın Başkenti Addis Ababa’ya 800 kilometre mesafede bulunan ve bugünkü Tigrey Eyaleti Mekele şehri yakınlarındaki türbe ve sahabi mezarlarına yönelik restorasyon, özgün mimari korunarak, bilimsel yöntemlerle yapılacak.


Alanda yapılacak çevre düzenlemesiyle de bölgenin, turistik bir çehreye kavuşturularak kısa süre içerisinde tamamlanması amaçlanıyor. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği türbe ve çevresine yapılacak düzenlemenin, Etiyopya’nın turizm sektörüne önemli bir katkı...