02 / 05 / 2024

nemrut dağı projesi

nemrut dağı projesi

Malatyalı bir turizm işletmecisi, Adıyaman’ın Nemrut konusunda tarihi bir fırsatı elinden kaçırdığını iddia etti. Kınay, 'Nemrut Dağı yeterince değerlendirilemiyor. Adıyaman tarihi bir fırsatı nedenini bilmeden geri tepiyor' dedi.

TOKİ Mardin Mazıdağı 2022 Projesi tüm detaylarıyla! Sadece 240 ay taksitle!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları geçtiğimiz Çarşamba günü başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri bütününde Mardin’de de yeni projeleri hayata sokacak. Peki, TOKİ Mardin Mazıdağı Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yüzde 95'i tamam!

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen ve II. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yapım çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı...

Nemrut raylı sistem projesi bu yıl hızlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Nemrut'ta uzun zamandır gündemde olan ve çok sorulan raylı sistem projesi var. Projeyi bu yıl hızlandıracağız. UNESCO da projeyi onaylarsa hızlı bir şekilde yatırıma başlayacağız, hayata geçireceğiz" dedi...

Nemrut Dağı'na teleferik yapımı önerisi mecliste!

Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak üzere teleferik yapımı önerisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Nemrut Milli Park'taki günübirlik kamp alanı tamamlandı!

Nemrut Dağı Milli Park Alanı Karadut sınırları içerisine yapılan günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı. Günübirlik Kamp alanında yaklaşık bir yıldır süren çalışma sona erdi.

Nemrut Dağı Milli Park Alanı'nda çalışmalar tamamlandı!

Orman ve Sıı İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Nemrut Dağı Milli Parkı Karadut Günübirlik Kamp alanında yaklaşık bir yıldır süren çalışma sona erdi.

Adıyaman Nemrut Dağı günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı!

Nemrut Dağı Milli Park Alanı Karadut sınırları içerisine yapılan günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı.

Kartal dünyaya tanıtılacak!

Kartal'da projesi olan İş GYO, DAP Yapı, DKY İnşaat, EgeYapı Group ve Metsan'ın oluşturduğu Kartal Bölge Platformu çalışmalarına başladı. Platform, ilçede gerçekleştireceği etkinliklerle Kartal'ı dünyaya tanıtacak.

Kartal Bölge Platformu tanıtım çalışmalarına başladı!

İstanbul’un yatırım değeri en yüksek ilçelerinden biri olan Kartal’da projesi olan 5 gayrimenkul firmasının oluşturduğu Kartal Bölge Platformu çalışmalarına başladı.

Kartal Bölge Platformu Kartal'ı dünyaya tanıtacak!

İstanbul'un yatırım değeri en yüksek ilçelerinden biri olan Kartal'da projesi olan 5 gayrimenkul firmasının oluşturduğu Kartal Bölge Platformu çalışmalarına başladı. Türkiye'nin önde gelen 5 gayrimenkul şirketinin bir araya geldi.

Kartal Bölge Platformu basın toplantısı 5 Mayıs'ta!

İstanbul'un yükselen değeri Kartal'da projesi olan 5 gayrimenkul şirketinin bir araya gelerek oluşturduğu Kartal Bölge Platformu, çalışmalarını 5 Mayıs 2015'te düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklıyor.

nemrut dağı projesi Haberi

nemrut dağı projesi

Malatya’ya bağlı Haydaran köyünde otel işleten Ahmet Kınay, Malatya ile Adıyaman arasında tartışmalara neden olan Nemrut Dağı yolunun Adıyaman için büyük bir fırsat olduğunu iddia ederek Adıyaman’ın tarihi bir fırsatı nedenini bilmeden geri teptiğini söyledi. 


Nemrut’un kapalı bir kutu olarak kalmasının kimseye fayda getirmeyeceğini dile getiren Kınay, şöyle konuştu: “Yıllardır anlamsız bir polemik almış başını gidiyor. Adıyamanlılar, Malatya’nın Nemrut Dağını kendilerinden almaya çalıştığını iddia ediyor. Siyasi olarak yaşanan didişme kimseye fayda sağlamaz. bugün Nemrut Dağı kapalı bir kutu olduğu için çok az kişi tarafından ziyaret ediliyor. Malatya ile Adıyaman arasında Nemrut Dağında yol birleşirse eminim turist sayısı 50 katına çıkar. Malatya’dan gelip Nemrut Dağına çıkan turistler geri dönüp doğu illerine gideceklerine Adıyaman’dan geçecek. Adıyaman’ın içindeki tarihi yerleri gezme, daha fazla...