22 / 05 / 2024

net metrekare ve brüt metrekare alan hesabı

net metrekare ve brüt metrekare alan hesabı

Evin metrekare hesabı brüt metrekare ve net metrekare şeklinde iki türde yapılır. Peki, Evin metrekare hesabı nasıl yapılır? İşte Evin metrekare hesabı formülü aşağıda yer alıyor.

İzmir'de ticaret ve sanayi imarlı 2 arsa satılacak!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, Torbalı'da yer alan ticaret ve sanayi alanı imarlı iki arsayı satışa çıkardı. Arsaların yüz ölçümleri 1.140 metrekare ve 3 bin 106 metrekare olarak belirtildi.

Asgari ücretli çalışanlara yeni teşvikler: Brüt yerine net ödeme ve prim Desteği! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari ücretliye 11  bin 760 lira maaş! Brüt yerine Net ödeme, 10 senelik prim desteği ve vergide yüzde 90 indirimi de ek! İşte bütün ayrıntılar...

Deprem konutlarının detayları peş peşe geldi! En çok zemin artı 3-4 katlı ve 3+1 konutlar yapılacak! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehirde ilk etapta 199 bin 739 kalıcı konut ile 73 bin 972 köy evi inşa edilecek. Zemin artı 3-4 katı aşmayacak konutlar, brüt 105 metrekare, net 85 metrekare ve 3 artı 1 şeklinde yapılacak. İşte ayrıntılar ve görseller...

Dolar için net tarih ve rakam verildi! Analistler peş peşe açıkladı! Koşun, sakın geç kalmayın!

Dolar ve altın piyasaları vatandaşlar tarafından büyük bir heyecanla izlenirken, analistler; doların 2 ay sonra geleceği rakamı duyurdu. Zirvenin yeni sahibi dolar için net tarih ve rakam verildi! Analistler peş peşe açıkladı! Koşun, sakın geç kalmayın!

Balıkesir'de yüzde 20 indirim ve 24 ay taksit imkanıyla satılık arazi ve tarlalar! 

Balıkesir ili, İvrindi ilçesinde yer alan 10 adet arazi ve tarla yüzde 20 indirim ve 24 ay taksit imkanıyla satılıyor. İşte metrekare ve fiyat bilgileri...

Emlak Konut'tan Galatasaray'ın Florya ve Riva arazilerine proje!

Emlak Konut, Galatasaray'ın Riva ve Florya arazilerinde proje geliştirmek üzere imzayı attı. Proje yapımına konu Florya arsası 22,627 metrekare ve Riva arsası ise 1.076,022 metrekare yüz ölçümüne sahip.

360 Kurtköy projesi metrekare hesabına yeni bir çözüm getirdi!

360 Kurtköy projesi, net-brüt metrekare hesabına yeni bir çözüm getirdi. Buna göre konut satışları net metrekare üzerinden yapılacak. Brüt metrekareye ise otopark ve sosyal alanlar dahil edilmeyecek

Net metrekare hesaplamasına dahil alanlar!

Konutun tüm alanlarının toplamı ‘brüt metrekare’; konut içindeki ‘süpürülebilir alan’ ise ‘net metrekare’ ile ifade ediliyor. İşte, net metrekare hesaplamasına dahil alanlar!

Konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Net metrekare, brüt metrekare kadar kullanılmayan bir alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Konutta metrekare nasıl hesaplanır?

MFZ Grup ortağı Muhanver Gözüm: "Net-brüt metrekare hesabında alıcıya doğru bilgi vermeyenler, sektörün imajını zedeliyor" "İnşaatçılar, alıcısına 'brüt metrekare' denildiğinde 'net metrekare'nin konutun ta kendisi olduğunu anlatmalı"

Aksa Jeneratör Çin ve Adana'daki fabrikalarına yatırım yaptı!

İstanbul, ABD ve Çin'deki tesislerinde üretim yapan Aksa Jeneratör, bu yıl Adana'daki fabrikasına 80 bin metrekare ve Çin'in Changzhou kentindeki fabrikasına da 40 bin metrekarelik wKm ilave yatırım yaptı.

Balkon net alana dahil mi?

Yapılardaki balkonların bağımsız bölümün net metrekare hesabına dahil edilip edilmeyeceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, balkon net alana dahil mi? Değil mi? İşte yanıtı..

Evin net alanı hesaplaması!

Net metrekare de iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılıyor. Dış net metrekare konutun dış duvarları dahil toplam metrekaresini kapsıyor. Peki, evin net alanı hesaplaması!

net metrekare ve brüt metrekare alan hesabı Haberi

net metrekare ve brüt metrekare alan hesabı


Bağımsız bölüm toplam brüt alanına bağımsız bölüme ortak alanlardan düşen payların da eklenmesi suretiyle hesaplanan genel bürüt alandır.


Net metrekare..

Konutlarda net metrekare, duvarların arasında kalan süpürülebilir yani temiz alanı ifade ediyor. Buna göre konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alan, net alan oluyor.



Brüt metrekare.. 

Evin brüt metrekaresi: Evin içerisindeki duvarlar, kolonlar, sıva payları, bağımsız bölümün merpen sahanlıkları ve basamakları ile bu merpenlerin altlarında kalan yerler ile sadece bağımsız bölüme ait ve bağlantılı olan; balkonlar, çatıda, katta ve zemindeki teraslar, açık çıkmalar, çatı veya kat bahçeleri dahil kapladığı alandır.



Evin metrekare hesabı..

Bağımsız bölümün içten bağlantılı olarak çatı araları dahil birden fazla katta yer alan mekanlardan oluşması halinde bu katlardaki bağımsız bölüme ait alanlar...