19 / 05 / 2024

Nevşehirde farklı bir yeraltı şehri

Nevşehirde farklı bir yeraltı şehri

Restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Mazı köyündeki yer altı şehrinin 3 katı ziyarete açılacak. Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak Mazı Yer Altı Şehri'nde banyo bulunuyor.

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Borsa haftaya farklı bir başlangıç yaptı: 21 Ağustos'ta BİST'te öne çıkan hisseler!

Yeni hafta, Borsa İstanbul'da hareketlilikle başladı. Kredi Kartı Merkezi'nin (KKM) kararıyla bankaların etkileneceği öngörülmesine rağmen, piyasa sürpriz bir tepki verdi. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı'ndan Haziran 2023 müjdesi! Aile destek ödemesi değil bu farklı bir yardım!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, anne ve işsiz babaların yanı sıra gençlere yönelik önemli projeler geliştirmektedir. Bakanlık, gençlerle ilgili son derece önemli bir projenin ayrıntılarını kamuoyuna duyurdu.

Türkiye Hayat Emeklilik’ten bir ilk! Düğünde, doğum gününde altın yerine BES hediye ediliyor!

Türkiye Hayat Emeklilik yeni çıkardığı ‘BES Birikim Hediyesi’ ile hediye anlayışına farklı bir boyut kazandırdı. İsteyenler doğum günü, düğün veya bayram gibi özel günlerde sevdiklerine hediye BES gönderebilecek.

Deprem bölgesindeki 11 şehirde borç yapılandırma Ekim'de başlıyor! 

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması kapsamında başvuru süreci tüm hızıyla devam ediyor. Depremzedelerin de mağduriyet yaşamaması için farklı bir takvim uygulanıyor. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı'ndan Mayıs 2023'te 7.800 TL'lik müjdeli haber: Yeni ve farklı bir ödeme geliyor!

Aileler için yapılan yardım ödemeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. Ancak, bakanlık tarafından yapılan bir ödeme, aileler arasında önemli tartışmalara yol açtı.

Aile Bakanlığı'ndan 7.800 TL'lik Mayıs 2023 müjdesi! Aile destek ödemesi değil bu farklı bir ödeme!

Aileler için yapılan yardım ödemeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Ancak, bakanlık tarafından yapılan bir ödeme, aileler arasında büyük tartışmalara neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş asgari ücret açıklaması! Bambaşka bir hazırlığın içindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 asgari ücret rakamı ile ilgili öncekilere göre çok daha farklı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öncekilere göre çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduklarını belirtti. İşte detaylar…

Asgari ücret zammı için Erdoğan "Çok farklı olacak" dedi, oran hemen yükseldi 

Asgari ücret zammıyla ilgili son dakika haberleri geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çok daha farklı bir hazırlığın içindeyiz" açıklaması sonrası kulisler yeniden canlandı. İşte tüm detaylar...

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar ve altın için farklı bir taktik uygulayacağız dedi! Altın ve dolar alacaklar dikkat

Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları ve dolar kurunda Cuma günü yaşanan düşüşün ardından takipçilerine seslendi. Memiş, altın ve dolar yatırımcısına farklı bir taktik vereceğini söyleyerek tarihi açıkladı.

Tahminleri bir bir çıkan analistten kritik uyarı! Bitcoin fiyatları dibi görecek!

Bitcoin senesinin başından bu yana yüzde 50’den fazla azaldı. Yatırımcılar, sert düşüşün ardından değer kaybının sürmesini umarken; bazı uzmanların görüşü oldukça farklı. Bir yatırımcı, Bitcoin’in tekrar yarıya inmesine şaşırmayacağını söylüyor. İşte ayrıntılar...

Doğalgaz satış fiyatlarında dev değişiklik! Her şehirde farklı olacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan 18 maddelik teklife göre, bölge ve iklim koşulları dikkate alınarak her il için farklı derecede doğalgaz satış fiyatları uygulanabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müteahhitlerimiz Afrika'da farklı bir üne sahip!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Müteahhitlerimiz başladıkları hiçbir işi yarım bırakmadıkları gibi, diğer yabancı şirketlerin yarım bıraktığı veya tamamlayamadığı işleri de rekor seviyede tamamlayıp teslim ediyor" dedi.

Nevşehirde farklı bir yeraltı şehri Haberi

Nevşehirde farklı bir yeraltı şehri

TÜRKİYE'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, restorasyonu tamamlanan Mazı Yer Altı Şehri ziyarete açılacak. 



11 Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici, Kapadokya bölgesinde yaklaşık 200 yer altı şehrinin bulunduğunu. Nevşehir'de ise bugüne kadar Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlarin ve Özkonak yer altı şehirlerinin ziyarete açıldığını söyledi. 



KÖYLÜLER BULMUŞTU 

1995 yılında köylüler tarafından bulunan ancak çökmeler nedeniyle 2013'te kapatılan Ürgüp ilçesindeki Mazı Yer Altı Şehri'nin restorasyon ve çevre düzenlemesinin tamamlanarak ziyarete hazır hale getirildiğini anlatan Ekici, "Tarihi M.Ö, 2'nci yüzyıla kadar uzanan şehrin 3 katı ziyarete açık olacak. Diğer katları gezmenin küçük girişlerden dolayı zor olduğu görüldü. Ziyarete açılan bölümlerin geniş ve yüksek olması özellikle yaşlı turistlerin rahatça gezebilmesine olanak sağlayacak" dedi. 




GİRİŞ 8 LİRA OLACAK 

Ekici, Mazı'nın, Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak içinde banyo...