15 / 05 / 2024

NGPI türkiye santral

NGPI türkiye santral

ABD'li enerji şirketi New Generation Power International (NGPI), Türkiye'de yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla, 100 megavat kapasiteli jeotermal santrali kuracak..

Türkiye Varlık Fonu mega projelere finansman sağlayacak!

Torba yasa ile mega projelere kaynak sağlayacak Türkiye Varlık Fonu kuruluyor. Fon ile otoyollar, Kanal İstanbul, üçüncü köprü ve havalimanı nükleer santral gibi büyük altyapı projelerine finansman sağlanacak.

Türkiye 3. santral için Çin ile işbirliğine gidiyor!

Nükleer santralde ağı genişletmeyi hedefleyen Türkiye, üçüncü santral için adım adım Çin’le işbirliğine gidiyor. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın haziran sonunda Çin’de imzaladığı işbirliği anlaşması TBMM’de kabul edildi.

Türkiye'ye 7 yılda 9 milyar avroluk GES yatırımı!

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmayı amaçlayan Türkiye, bin 794 adet ve 75 bin MW’ın üstünde santral gücüne sahip. Sektörün Türkiye'de 7 yıl içinde 9 milyar avroluk yatırım yapması bekleniyor.

Türkiye, üçüncü nükleer santral için yer tespit çalışmalarına hız verdi!

İlk iki nükleer santralle ilgili süreçleri devam ettiren Türkiye, üçüncü santral için de yer tespit çalışmalarına hız verdi. Marmara'ya inşa edilmesi beklenen santral için Amerikalı ve Çinli şirketler çalışmalara şimdiden başladı.

Çin, Türkiye'deki nükleer santral ihalesine katılacak mı?

Türkiye'nin 3. santral ihalesine Çin şirketinin de katılacağı konuşuluyor. Çin Devlet Nükleer Enerji Teknolojisi ve ABD merkezli Westinghouse Electric, Türkiye'nin 3. nükleer santralini kurmak için açılacak ihalede teklif verecek olası ülkeler arasında.

Türkiye'nin mega projelerine Japon teknolojisi mi uygulanacak?

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türkiye’nin 2023 hedeflerine, köprü, elektrik santralı, hızlı tren ve uydu projelerine Japon teknolojisi ile katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

Türkiye için nükleer santral gerekli mi?

SABAH, Türkiye'ye 3. nükleer santral kararı aldıran raporun ayrıntılarına ulaştı. Rakamlar 2023'te elektrik ihtiyacı 450 milyar KWh'e yükselecek olan Türkiye'de nükleerin gerekli olduğunu ortaya koyuyor.

Antalya kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek olacak!

Bir yandan vizyon projeler ile geleceğin Antalya'sını inşa eden Büyükşehir Belediyesi; diğer yandan da Kepezaltı ve Santral Mahalleleri'nde Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor.

ABD'li enerji şirketi Türkiye'ye jeotermal santrali kuracak!

ABD'li enerji şirketi New Generation Power International (NGPI), Türkiye'de yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla, 100 megavat kapasiteli jeotermal santrali kuracak..

Türkiye'nin en güvenilir yapısı Akkuyu Santrali olacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Akkuyu Nükleer Santralı'nın Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacağını ifade etti. Yıldız, "Bu yapı biz istesek de istemesek de Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacak" diye konuştu.

İtalyan Salini 260 milyona Türkiye'de HES kuracak!

İtalyan inşaat şirketi Şalini Impregilo Türkiye'de inşa edilecek bir hidroelektrik santralı için yapılan ihaleyi kazandığını açıkladı. Şirket dün yaptığı yazılı açıklamada, ihale bedelinin 260 milyon Euro olduğunu bildirdi.

Türkiye'de yer alacak 3. nükleer santrale 4 ülke talip!

Türkiye, yapımı planlanan üçüncü nükleer santral için ön görüşmelere başladı. ABD'li Westinghouse Electric Company'nin de aralarında bulunduğu Çin'den iki şirket ve Rusya, Japonya ve Fransa'yla görüşmeler yapılıyor.

Salini Impregilo Türkiye'de hidroelektrik santral inşa edecek!

İtalyan inşaat şirketi Salini Impregilo Türkiye'de inşa edilecek bir hidroelektrik santrali için yapılan ihaleyi kazandığını açıkladı. Salini Impregilo projeyi Türk şirketi NTF İnşaat ile ortak girişim olarak gerçekleştirecek..

NGPI türkiye santral Haberi

NGPI türkiye santral

Şirketin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren NGPI, Türkiye'de de bu alanda yatırım yapacak.


Yılsan Holding, Mineks International ve DCM Energy ile ortaklık kuran şirket, üç aşamalı inşa edilecek ve toplam kapasitesi 100 megavat olacak Jeotermal santrali kuracak.


Santralin 10 megavatlık birinci aşaması 2015, 40 megavatlık ikinci aşaması 2016 ve 50 megavatlık kısmı da 2017 sonunda işletmeye alınacak. Kullanım ömrü 20 yıl olarak planlanan söz konusu santralin toplam maliyetinin 400 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.


Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Chirinjeev Kathuria, Türkiye'de doğal kaynakların 20 yıl içerisinde elektrik üretiminde kullanılması için ciddi bir potansiyelin olduğunu belirtti.


Yılsan Holding Başkan Yardımcısı Tuncay Yıldırım ise yerel ihtiyaçları karşılayacak enerji projelerini hayata geçirmeyi kendilerine görev edindiklerini ve Türkiye'de jeotermal enerjiyi harekete...