15 / 05 / 2024

NGS AŞ

NGS AŞ

22 milyar dolara mal olması beklenen Mersin Akkuyu'daki ilk nükleer santral için çalışmalar devam ediyor. Alt yüklenici olarak 7 Türk şirketiyle çalışmaya başlayan Ruslar, 1,5 yılda 50 milyon dolarlık iş verdi

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Ngs Hafriyat İnşaat Malzemeleri Nakliye Oto Yedek Parça Madeni Yağ Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ngs Hafriyat İnşaat Malzemeleri Nakliye Oto Yedek Parça Madeni Yağ Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 450 bin TL sermaye bedeli ile Şahzade Çiçek tarafından kuruldu.

Yavuz Ngs Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi The Y İstanbul Şubesi açıldı!

Yavuz Ngs Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi The Y İstanbul Şubesi bugün Şişli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Naşit tarafından açıldı.

Mersin Valiliğinden vinç kazası iddiasına açıklama!

Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında vincin devrildiğine yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Akkuyu NGS'nin inşaatı bu yıl tamamlanacak!

Akkuyu Nükleer AŞ İnşaat Bölümü Müdürü Denis Sezemin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat alanında birinci ve ikinci ünitesinin yapımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Denis Sezemin,"Akkuyu NGS'nin inşası planlanan ve onaylanan takvime göre hızla devam ediyor" dedi...

Sergey Butskikh Akkuyu NGS'nin inşaatı hakkında açıklamalarda bulundu!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butskikh santralin inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Akkuyu NGS kapılarını ilk kez açtı!

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi olan ve yapımına devam edilen Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali ilk kez kapılarını açtı..

Akkuyu NGS'ye ilk beton bu yıl atılacak!

4. Uluslarası Nükleer Santraller Zirvesi İstanbul'da gerçekleşti. Toplantıda Akkuyu NGS'ye, bu yılın son çeyreğinde ilk betonun atılacağı da açıklandı.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Çevre Bakanlığı'ndan Akkuyu açıklaması!

Çevre Bakanlığı' ndan Akkuyu açıklaması geldi. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ( NGS ) için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) raporu bakanlığımız tarafından onaylanmıştır.

Rusya nükleer santral inşaatına başlıyor!

Akkuyu NGS A.Ş Operasyon Müdürü Oleg Titov, yaptığı açıklamada raporla ilgili uyarıların dikkate alınarak gerekli düzenlemelerin yapıldığını, gelecek ay içerisinde olumlu sonuç almayı teklediklerini söyledi.

Akkuyu NGS ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı!

Akkuyu Nükleer AŞ tarafından inşa edilecek Nükleer Güç Santraline ilişkin ÇED Raporu' nun, İnceleme ve de Değerlendirme Komisyonunca kabul edildiği ve halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

Rıngs AVM Mustafa Ceceli ile 12 Eylül'de açılıyor!

İstanbul Sancaktepe'de hayata geçirilen 116 mağaza, 9 sinema salonu, eşsiz lezzetler sunan restoran ve kafelere sahip olan Rıngs AVM 12 Eylül'de saat 14:00'da açılıyor.

NGS AŞ Haberi

NGS AŞ

Mersin Akkuyu'da yapılacak ilk nükleer santral inşaatı Ruslara ihale edildi. Ancak hükümet, 22 milyar dolarlık projenin yarısının Türk şirketlerince yapılmasını istiyor. Rusların santral inşaatı için kurduğu Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) şirketi, henüz beton dökmedi. Halen güvenlik için gerekli yer ve hava ölçümlerini yapan şirket, Rusya merkezli birçok taşeron şirketle çalışıyor. Bunlardan biri olan Atomstroyexport'un üst yöneticisi Alexander Mironov, alt yüklenici olarak çalışmak istedikleri 100 Türk şirketini incelediklerini, şimdilik 7'si ile çalışmaya başladıklarını, bu firmalarla 1,5 yıl içinde 50 milyon dolarlık iş yaptıklarını bildiriyor. Şu aşamada inşaat alanında 180'i Türk 200 kişi çalışıyor. Proje tamamlandığında 5 bin 500 kişilik ufak bir kasaba bile inşa edilecek. Bunun da bölgede büyük bir ekonomik katkı oluşturacağı tahmin ediliyor. Başlarda özellikle teknik konularda...