18 / 05 / 2024

niğde Evsel Atıksu Arıtma Tesisi nerede

niğde Evsel Atıksu Arıtma Tesisi nerede

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, DSİ genel Müdürlüğü ile Niğde Belediye Başkanlığı arasında “Niğde İli Atıksu İletim Hattı ve Evsel Atıksu Arıtma tesissi Yapımı Hakkında Protokol” imzalandığı ve onaylandığı bildirildi.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun temeli atıldı!

Ankara-Niğde Otoyolu Temel Atma Töreni yapıldı. Törene Başbakan Binali Yıldırım katıldı. Proje ile Ankara'dan Niğde'ye varış süresi yarı yarıya azalacak.

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Eğil'de hayata geçirdiği Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı

Niğde Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı açıklamada Atıksu Arıtma Tesisi yapımı kapsamında başlatılan proje çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi

Tekirdağ Ergene OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihale edilecek!

Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 7 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Niğde Spor Kompleksi'nde sona gelindi!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı yatırımlarla gençlerin sporla daha fazla ilgilenmesi için önemli adımlar atıyor.

Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi 2018'de tamamlanacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Niğde Emlak Konutları projesinde Pekintaş Yapı ile imzalar atıldı!

16 firmadan teklif gelen Niğde Emlak Konutları projesinde Pekintaş Yapı ile bugün imzalar atıldı. 349 daire ile 16 dükkanın yer aldığı projeye Pekintaş Yapı, 101 milyon 700 bin TL teklif vermişti.

Niğde Akkaya'ya atık su arıtma tesisi yapılacak!

AK Parti Niğde Milletvekili ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, İlimizin en büyük çevre problemlerinden biri olan Akkaya Barajının temizlenmesi için yeni model bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Kocaeli'de 80 bin konut, evsel atıktan enerji üretim tesisi ile aydınlatılacak!

Türkiye'de ilk defa Kocaeli'de kurulacak evsel atıktan enerji üretim tesisi ile yılda 80 bin konutun 1 yıllık tüketimine denk gelen 250 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek.

Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Turgutlu’da evsel nitelikli atıksuların çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi için inşa ettiği atıksu arıtma tesisinin yüzde 60’ı tamamlandı.

Çanakkale Çan Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Çanakkale'nin Çan İlçesinde, 15 Milyonluk değerindeki Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi törenle hizmete girdi.

Niğde'de 4 bin konutun enerji ihtiyacı çöpten karşılanacak!

Niğde Belediyesine ait düzenli katı atık depolama tesisinde toplanan evsel atıklardan üretilen elektrik enerjisinin 4 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.

niğde Evsel Atıksu Arıtma Tesisi nerede Haberi

niğde Evsel Atıksu Arıtma Tesisi nerede

Projeyle ilgili Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Niğde İli Atıksu İletim hattı ve Evsel Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili uygulama projelerinin hazırlanması, Bu Projeler kapsamında gerekli tesislerin (Atıksu kolektör hatları, arıtma tesisi üniteleri, filtrasyon ve dezenfeksiyon üniteleri, enerji temin sistemleri, tesis çıkışı deşarj hattı vb.) inşaat işlerinin yapılması ve yaptırılması karara bağlandığı belirtildi.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından proje ve inşaat çalışmalarının yapılması planlanan “2. Kademe Niğde Evsel Atıksu Arıtma tesisi Projesi”, 2015 yılı yatırım programına alındı.

Açıklamanın devamında, “Proje çalışmaları kapsamında; Debi tespitine yönelik olarak, mevcut EAAT’ ne giren ve girmeden by-pass edilen atıksu miktarlarının tespitine yöneik çalışmalar tamamlanarak Genel Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Su kalitesinin tespitine yönelik olarak, mevcut EAAT giriş ve çıkış suyundan periyodik olarak alınan su numunelerinin analizleri yaptırılmakta ve Genel...