29 / 04 / 2024

Nihan Sağman mimarlık

Nihan Sağman mimarlık

Mimar Nihan Sağman kimdir? Mimar Nihan Sağman, bugüne kadar hangi işlere imza attı? Nihan Sağman, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Nihan Sağman'ın biyografisi...

Ünlü mimar Doğan Hasol'dan mimarlık eğitimi eleştirisi...

Mimarlık, büyük yapı tasarımı ve mühendislik sanatıdır. Mimarlık, bilim ile sanatı dengeli bir şekilde kullanarak göze hitap eden sağlıklı yapıların ortaya çıkması için çalışmalar gerçekleştirecek bireyler yetiştirilmesini amaçlar. Bu konu eleştiriye çok açık bir konu olarak karşımıza çıkıyor...

Neoven Mimarlık İnşaat Proje Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Neoven Mimarlık İnşaat Proje Taahhüt Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Ayten Darıcı ve Özgür Uçman ortaklığında kuruldu.

F Çeçen İnşaat Taahhüt Mimarlık Özel Sağ.Hizm.Gıda Oto.Teks.Kırt. Turz.Yapı Malz.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. kuruldu! 

F Çeçen İnşaat Taahhüt Mimarlık Özel Sağ.Hizm.Gıda Oto.Teks.Kırt. Turz.Yapı Malz.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. bugün Sultanbeyli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Çeçen tarafından kuruldu.

Uniq Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Uniq Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdulmonem Bıtar, Samer Mohamed Saıd ve Yaser Vaez ortaklığında kuruldu.

Aleyna Sağlam İç Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aleyna Sağlam İç Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Aleyna Sağlam tarafından kuruldu.

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Onur Çeçim ve Ömer Adıman ortaklığında kuruldu. 

Hdfk Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hdfk Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Sağır tarafından kuruldu.

St Cephe Sistemleri Alüminyum Pvc Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

St Cephe Sistemleri Alüminyum Pvc Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Açıkgöz ve Ömer Kahrıman ortaklığında kuruldu.

Zer Plus Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zer Plus Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Nihan Zer tarafından kuruldu.

Aldebaran Mühendislik Mimarlık İnşaat Sağlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aldebaran Mühendislik Mimarlık İnşaat Sağlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Yusuf Turgut tarafından kuruldu.

Bkd Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Bkd Mimarlık Limited Şirketi Kadıköy'de Mehmet Danışman tarafından kuruldu.

İn Mimarlık Ve Danışmanlık İnşaat Taahhüt Mobilya İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İn Mimarlık Ve Danışmanlık İnşaat Taahhüt Mobilya İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Nihan Polatdemir tarafından kuruldu.

Mf Kentsel Dönüşüm Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Mf Kentsel Dönüşüm Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi Sancaktepe'de Fatih Arslan ve Mustafa Önder Sağlam ortaklığında kuruldu.

Nihan Sağman mimarlık Haberi

Nihan Sağman mimarlık

Nihan Sağman kimdir?

Nihan Sağman,  1977 yılında İzmir'de doğdu.  Müdafaa-i Hukuk İlkokulunu, Bormova Anadolu Lisesi'ni, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Ardından, İTÜ Restorasyon Bölümü yüksek lisans programınından mezun oldu. 


erbest mimarlık çalışmalarına 2002 yılında kendisi de mimar olan eşi Cenk Sağman ile birlikte kurduğu Mimera Mimarlık ile başladı. Ardından çalışmalarına 2006-2008 yılları arasında Mehmet Erkök'ün de ortak olduğu Ara Mimarlık bünyesinde devam etti. 


2009-2010 yıllarında Turgut Alton Mimarlık bünyesinde Katar'da çalıştı. 2010 yılında Seferihisar'a yerleşti ve Cenk Sağman ile CN Mimarlık ofisini kurdu.


Nihan Sağman'ın eşi Cenk Sağman özgeçmişini şu şekilde anlatıyor; "1977 yılında İstanbul'da doğdum. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldum. Serbest mimarlık çalışmalarımıza 2002 yılında kendisi de mimar olan eşim Nihan Sağman ile birlikte kurduğumuz Mimera Mimarlık...