10 / 05 / 2024

nihat zeybekçi ABD Merkez Bankası faiz kararı

nihat zeybekçi ABD Merkez Bankası faiz kararı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün sona eren mart ayı toplantısı kararlarını değerlendirdi.

ABD enflasyonu sonrası dolarda son durum! Dolar bugün ne kadar oldu? 11 Ağustos Cuma dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları dün açıklandı. ABD'de  Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz ayında yüzde 0,2 ile beklentilere paralel arttı. ABD enflasyonu sonrası dolar ne kadar oldu? Dolar bugün kaç lira?

ABD enflasyon rakamları belli oldu!

Piyasaların merakla beklediği ABD Haziran ayı  enflasyon rakamları açıkladı. Buna göre haziran ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 3, aylık bazda ise yüzde 0,2 oldu.

Son dakika! ABD enflasyon rakamları belli oldu!

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları belli oldu. Buna göre enflasyon iki yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

SON DAKİKA! ABD Green Card için başvuranlar büyük heyecanla sonuçları bekliyor: Site çöktü!

Türkiye'den yüz binlerce gencin merakla beklediği ABD'nin Green Card başvuru sonuçları açıklandı. Ancak, sonuçların açıklanmasıyla birlikte milyonlarca kişinin erişim sağlamaya çalıştığı site, yoğunluğa dayanamayarak çöktü.

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

ABD'de PacWest Bank'ın hisselerinde yaşanan düşüş, bankanın potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla stratejik seçenekler hakkında görüşmelerde bulunduğunu açıklamasından sonra derinleşirken, diğer bölgesel bankaların hisseleri de olumsuz olarak etkilendi.

ABD’de enflasyon beklentilerin altında artınca, ons altın 2 bin 20 dolara tırmandı!

Küresel piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı. ABD’de mart ayı yıllık enflasyon verisi yüzde 5 ile beklentilerin altında artış gösterdi. Piyasa çevreleri, TÜFE’de yıllık bazda yüzde 5,2 oranında artış bekliyordu.

Piyasaların beklediği haber geldi! Fed beklenen adımı atacak mı?

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed), son toplantısına ait tutanakları açıkladı. Toplantı tutanakları Fed'in politikasında yakın zamanda değişiklik öngörmediğini ortaya koydu.

"Düşler ülkesi” ABD vatandaşları da göç ediyor! Nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar?

Ülkelerini terk eden milyonlarca ABD vatandaşı yurt dışında çeşitli ülkelerde yaşıyor. Peki milyonlarca kişi ABD’ye göç etmeye çalışırken ABD vatandaşları neden ülkelerinden ayrılıyor? İşte yanıtları…

Doların 13 gün içinde ne kadar olacağı resmen belli oldu! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Acil bakın!

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Kararın ardından dolar/TL kuru yatay seyrine devam ederken yatırımcılar doların ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Doların 13 gün içinde ne kadar olacağı resmen belli oldu! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi!

ABD Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı! Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Piyasalarda son durum!

Piyasaların merakla beklediği ABD Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı. Verilerin açıklanamsı ile gözler altın ve döviz piyasasına çevrildi. Peki altın ve dolar fiyatları ne oldu? İşte piyasalarda son durum...

ABD enflasyon verileri açıklandı! Piyasalarda son dakika gelişmesi

Piyasaların heyecanla beklediği ABD enflasyon rakamları açıklandı. Beklentilerin altında gelen veriler, piyasalara yansımaya başladı. İşte ayrıntılar...

Dolar, altın ve euro için piyasaların beklediği ABD enflasyon verisi zirve yaptı! Piyasalar nasıl etkilenecek?

Dolar, Euro ve altın için piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. Yurt içindeki dolar ve altın fiyatlarını çok yakından ilgilendiren en kritik veri ABD’den geldi. Peki piyasalar nasıl etkilenecek? İşte detaylar...

Gümüş yatırımcıları dikkat! ABD enflasyon rakamları sonrası gümüş fiyatları ne oldu?

Gümüş fiyatları, bugün gümüş almak isteyenler ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Piyasaların merakla beklediği ABD enflayon rakamları açıkladı. Altın fiyatlarından dalgalanmalar yaşanırken gümüş fiyatları ne oldu? İşte son dakika gümüş fiyatları...

nihat zeybekçi ABD Merkez Bankası faiz kararı Haberi

nihat zeybekçi ABD Merkez Bankası faiz kararı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kararlarına ilişkin, faiz artışı beklentilerinin Türk ekonomisine negatif etkilerinin olacağını ancak Avrupa Birliği Merkez Bankası'nın parasal genişleme ve faiz düşürme yönündeki açıklamalarının olumsuz beklentileri "nötralize ederek pozitife çevireceğini" söyledi. 


İzmir'deki Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu Buluşması'na katılan Bakan Zeybekci, toplantısı sonrası ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün sona eren mart ayı toplantısı kararlarını değerlendirdi.


Zeybekci, FED'in kararından sonra dolarda yaşanan düşüşün beklenen bir konu olduğunu, kararların Türkiye ekonomisine negatif etkileri olabileceğini belirtti.


AB Merkez Bankası'nın açıklamalarının bu konudaki olumsuz beklentileri tersine çevirebileceğini diye getiren Zeybekci, şöyle konuştu:


"Türkiye açısından bakarsak ABD dolarının 4 trilyon civarındaki likiditeden dönerek parasal daralmaya doğru gitmesi, faiz artışı ile ilgili beklentinin oluşturulması Türk ekonomisine elbette negatif etkisi olacaktır....