10 / 05 / 2024

nihat zeybekçi fed kararı

nihat zeybekçi fed kararı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün sona eren mart ayı toplantısı kararlarını değerlendirdi.

Son Dakika... Piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararı açıklandı: Yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit kaldı

Fed, politika faizini beklentilere uygun bir şekilde değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında olmak üzere 22 yılın en yüksek seviyesinde sabit bıraktı.

Fed faiz kararından sonra bilanço ortaya çıktı! İşte detaylar!

Fed faiz kararı açıklandı. Günlerdir piyasaların büyük bir merakla beklediği FED faiz kararının açıklanması ile bilançoda ortaya çıktı. İşte detaylar!

Dolar gücüne güç ekliyor, sınıra geldi! İşte 6 Mayıs 2022 dolar/TL kuru...

Milyonların heyecanla beklediği Fed'in faiz kararından sonra gözler döviz piyasasına çevrildi. Elinde doları olan yatırımcılar heyecanla beklerken dolar sınıra geldi ve gücüne güç ekliyor. Peki bugün dolar ne kadar 6 Mayıs 2022? İşte güncel dolar kuru...

Dolar/TL kapıya dayandı güç gösterisi yapıyor! İşte son dakika dolar kuru

Milyonların heyecanla beklediği Fed'in faiz kararı gün açıklandı. Fed'in faiz kararından sonra gözler döviz piyasasına çevrildi. Elinde doları olan yatırımcılar heyecanla bugünü beklerken dolarda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Dolar ne kadar oldu? İşte son dakika dolar/TL...

Elinde doları olanlar dikkat! Dolar bugün tepetaklak oldu! Dolar bugün ne kadar? İşte 5 Mayıs 2022 dolar kuru

Milyonların heyecanla beklediği Fed'in faiz kararı açıklandı. Fed'in faiz kararından sonra gözler dolar döviz piyasasına çevrildi. Dolar bugün ne kadar oldu? Dolar düştü mü yükseldi mi? İşte 5 Mayıs 2022 dolar kuru...

FED faiz toplantısı ne zaman yapılacak? FED faizleri artıracak mı, düşürecek mi?

Küresel piyasaların beklediği FED’in mart ayı faiz kararı için geri sayım başladı. FED’in faiz kararından günler önce Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde yapacağı konuşmasının metnini paylaşan FED Başkanı Powell, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

Nihat Zeybekci kimdir?

Ekonomi Bakanı olarak hizmet veren Nihat Zeybekci, 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki, Nihat Zeybekçi kimdir?

2018 Şanlıurfa Harran'ın yatırım yılı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran’da hayata geçirilen kültür merkezi, otogar, semt pazarı ve otopark projelerinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Hafif Raylı Ulaşım Projesi için EurAsia Strategies ve Çin Firması CAMC Mühendislik yetkilileri ile görüştü.

Şanlıurfa Fuar Merkezi açıldı!

Şanlıurfa’da yıllardır büyük bir eksiklik olarak değerlendirilen ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin önemle üzerinde durduğu Fuar Merkezi'nin açılışı yapıldı. 

Nihat Zeybekçi: Faizin dezavantajını kaldırmak için destek vereceğiz!

Ekonomi Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) ortaklığında düzenlenen 'İstişare Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci,"Evet, faizin yüksekliğini biliyoruz. Yüksek faiz ortamında yatırım yapılmaz, biliyoruz. " dedi.

nihat zeybekçi fed kararı Haberi

nihat zeybekçi fed kararı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kararlarına ilişkin, faiz artışı beklentilerinin Türk ekonomisine negatif etkilerinin olacağını ancak Avrupa Birliği Merkez Bankası'nın parasal genişleme ve faiz düşürme yönündeki açıklamalarının olumsuz beklentileri "nötralize ederek pozitife çevireceğini" söyledi. 


İzmir'deki Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu Buluşması'na katılan Bakan Zeybekci, toplantısı sonrası ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün sona eren mart ayı toplantısı kararlarını değerlendirdi.


Zeybekci, FED'in kararından sonra dolarda yaşanan düşüşün beklenen bir konu olduğunu, kararların Türkiye ekonomisine negatif etkileri olabileceğini belirtti.


AB Merkez Bankası'nın açıklamalarının bu konudaki olumsuz beklentileri tersine çevirebileceğini diye getiren Zeybekci, şöyle konuştu:


"Türkiye açısından bakarsak ABD dolarının 4 trilyon civarındaki likiditeden dönerek parasal daralmaya doğru gitmesi, faiz artışı ile ilgili beklentinin oluşturulması Türk ekonomisine elbette negatif etkisi olacaktır....