06 / 05 / 2024

nilüfer Dubai Planı reddedildi mi

nilüfer Dubai Planı reddedildi mi

Nilüfer Belediyesi nin Kayapa, Görükle ve Hasanağa topraklarındaki 120 hektar alanı kapsayan ve halk arasında Dubai Planlan olarak bilinen 1/5000 Ölçekli EKO Kent Planı bir kez daha reddedildi.

Bursa'nın en büyük ilçesi Nilüfer olacak! 

2035 yılında, Ulaşım Master Planı'na göre Nilüfer Bursa'nın en büyük ilçesi olacak. Yeni oluşturulacak sanayi alanlarında da nüfus yoğunluğu artacak.

Bursa Nilüfer'deki kaçak bina yıkılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesindeki Atapark alanına imar planında park olan yere ruhsatsız olarak yapılan binanın yıkımına başladı.

Nilüfer Belediyesi'nden 18.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Nilüfer Belediye Başkanlığı, Göçmen Konutları Güneyi Uygulama İmar Planı dahilinde ‘Konut alanında’ kalan arsasını ihale ile satıyor. İhale 27 Aralık'ta gerçekleşecek..

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nden Nilüfer'e imar ziyareti!

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediyesi heyeti Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek, stratejik plan, imar uygulamaları ve proje çalışmaları hakkında bilgi edindi.

Nilüfer Konaklı'ya örnek plan!

Başkan Burada projesi kapsamında makamını bu hafta Konaklı Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Konaklı'nın planları hakkında bilgi verdi.

Nilüfer Konaklı'nın imar planı mahalle sakinlerinin katılımıyla şekillenecek!

Nilüfer Belediyesi ve İsveç Yerel Demokrasi Merkezi iş birliğiyle geliştirilen SymbioCity eğitimleri kapsamında, Konaklı Mahallesi'nin 1/1000 ölçekli imar planı, mahalle sakinlerinin katılımıyla şekil alacak.

Nilüfer İnegazi Köyü'nde çimento fabrikası inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Nilüfer'in İnegazi Köyü'ne yapılması düşünülen çimento tesisinin 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ile 1/1000 Öçekli İlave Uygulama İmar Planı'nı onayladı.

Nilüfer'de 600 hak sahibi tapularına kavuştu!

Nilüfer Belediyesi tarafından Yaylacık Mahallesi gelişim alanında 1/1000 ölçekli imar planı kapsammda yapılan çalışmalar tamamlandı.

Bursa Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi İmar Planı kabul edildi!

Nilüfer Eko-Kent Planı, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 3 defa ret edilince aynı bölge için Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Planı hazırlandı. Plan Nilüfer Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Nilüfer Belediyesi tarım arazilerindeki yapıları yıkıyor!

Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Ekipleri, 1/5000 ölçekli uygulamalı nazım imar planında tarımsal niteliği korunacak alan olarak belirlenen bölgelerde yapılan yapıları yıkmaya devam ediyor.

Bursa Nilüfer'de kaçağa geçit yok!

Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Şubesi ekipleri, 1/5000 ölçekli uygulamalı nazmı imar planında tarım alanı olarak belirlenen bölgelerde yapılan yapıları yıkıyor.

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye emekli kura çekilişi nerede?

Ödeme planı kapsamında 240 aya varan vade yapılan TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye'de başvurular sona erdi. Peki TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye emekli kura çekilişi nerede?

Nilüfer’in 235’inci parkı Odunluk’a!

Engelli çocukların gönüllerince oynayabilecekleri Nuri Nihat Aslanoba Engelsiz Parkı, Odunluk Mahallesi’nde hizmete açıldı. Nilüfer Belediyesi ve Aslanoba Ailesi işbirliğiyle hayata geçirilen park çocukları sevince boğdu

nilüfer Dubai Planı reddedildi mi Haberi

nilüfer Dubai Planı reddedildi mi

Bir plan var ki, yıllardır yürürlüğe giremiyor. Girmediği gibi başkanları da birbirine sokuyor. Nilüfer Belediyesi nin Kayapa, Görükle ve Hasanağa topraklarındaki 120 hektar alanı kapsayan ve halk arasında Dubai Planlan olarak bilinen 1/5000 Ölçekli EKO Kent Planı bir kez daha reddedildi. 

Dünkü Büyükşehir Belediye Meclis oturumun en önemli gündem maddesi buydu. 

Plan yüzünden AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile CHP'li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bir kez daha karşı karşıya geldiler. 

İki başkanın. Orman Bölge Müdürlüğü'nce Nilüferden alınan Kent Ormanı'nın Büyükşehir'e tahsis kararı yüzünden de aralarının limoni olduğu biliniyordu. 

İmar Komisyonu'nda bekletilen planlar dün AK Partili üyelerin oylarıyla ikinci kez reddedildi. 

EKO Kent Planı en son 2013 te de veto yemişti. 

Bir önceki oturumda ise Meclis, eski planları yürürlüğe sokan karar almıştı. 

Peki ne...