29 / 04 / 2024

nilüfer kaçak yapı yıkımı

nilüfer kaçak yapı yıkımı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer ilçesi Hasanağa Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen villanın yıkımına başlandı.

Nilüfer'de kaçak yapıya geçit yok!

Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol ekipleri, bir işletmenin park alanına yaptığı ek yapıyı yıkarak yerle bir etti.

Mustafa Bozbey'den kaçak yapı uyarısı!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Nilüfer Belediyesi'nin sorumluluk alanları dışında kalan konularda da sorunun çözümü için destek vereceklerini belirtti. Başkan Bozbey, Yolçatı Mahallesi'nde kaçak yapılar konusundaki hassasiyete de vurgu yaptı

Bursa Nilüfer'de kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak Yaylacık Mahallesi’nde inşa edilen kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Nilüfer'de kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından şehirde yükselen kaçak yapılarla ilgili mücadeleyi hızlandırıyor. Özellikle tarım alanlarında inşa edilen kaçak yapılar, hukuki süreç ve uyarılardan sonra tek tek yıkılıyor.

Bursa Nilüfer'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kaçak yapıların yıkılmasıyla ilgili alınan karar ile Nilüfer Belediye Encümeni de, belirlenen binaların yıkımı gerçekleşti.

Bursa Nilüfer'de kaçak yapıya geçit yok!

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarıyla yemekte bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’in geleceğini korumak için kaçak yapıya geçit vermeyeceklerini bir kez daha vurguladı.

Bursa Nilüfer'de kaçak yapıya geçit verilmiyor!

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarıyla yemekte bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kaçak yapıya geçit vermeyeceklerini vurguladı.

Mustafa Bozbey: Kaçak yapılaşmaya izin yok!

‘Başkan Burada’ karavanıyla makamını bu hafta Nilüfer’in Alaaddinbey Mahallesi’ne taşıyan Başkan Mustafa Bozbey, kaçak yapılarla mücadele mesajı verdi.

Bursa'nın en büyük sorunu kaçak yapılaşma!

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Mehmet Albayrak, AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı'nın tebrik ziyaretlerini kabul etti. Albayrak, Bursa'nın en büyük sorunu olan kaçak yapılaşmayı gündeme getirmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Mustafa Bozbey'den kaçak yapı uyarısı!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Nilüfer Belediyesi'nin sorumluluk alanları dışında kalan konularda da sorunun çözümü için destek vereceklerini belirtti. Başkan Bozbey, Yolçatı Mahallesi'nde kaçak yapılar konusundaki hassasiyete de vurgu yaptı

Bursa Nilüfer'de kaçak yapılaşma var!

Gazete Bursa köşe yazarı olan Muharrem Karabulut bugünkü köşe yazısında imar hataları, yanlış planlama ve şehirleşme hataları olan kentlerde insanların nasıl uzaklaştığını anlattı. Karabulut, Bursa'da kaçak yapılaşmanın arttığını belirtti.

Mustafa Bozbey'den kaçak yapı uyarısı!

Nilüfer’deki muhtarlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı , seçim öncesi bazı mahallelerde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekerek, muhtarların bu konuda hassas olmasını istedi.

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

nilüfer kaçak yapı yıkımı Haberi

nilüfer kaçak yapı yıkımı

Nilüfer'in Hasanağa Mahallesi'nde kaçak olarak yapıldığı konuşulan villanın yıkımına Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı.

Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre; istinat duvarlarından başlayan yıkım, 13 Kasım'da binanın yıkımıyla sona erecek. Hasanağa Göleti manzaralı Mümin Terzioğlu adına kayıtlı kaçak villa uzun zamandır kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Olay üzerine Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili incelemelerde bulundu. Bina hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması amacıyla 30 Temmuz 2019'da Nilüfer Belediyesi'ne resmi yazı gönderildi. Nilüfer Belediyesi tarafından  gelen cevap üzerine ise binanın Yapı Kayıt Belgesi bulunduğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gelecek görüş doğrultusunda adım atılacağı kaydedildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Büyükşehir Belediyesi'ne gelen yazıda ise, uydu fotoğraflarından elde edilen verilere göre binanın 31 Aralık 2017'den sonra yapıldığının tespit edildiği, bunun için Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edildiği kaydedildi. Bu...