05 / 05 / 2024

Nilüferdeki parklar

Nilüferdeki parklar

Nilüfer Belediyesi’nin yeni düzenlemelerle kente kazandırdığı ATA Park ve Nilüfer Teraspark, halka yeşil alanda nefes alabilme, huzurlu ve iyi vakit geçirme imkanı sunuyor.

Nilüfer’in 235’inci parkı Odunluk’a!

Engelli çocukların gönüllerince oynayabilecekleri Nuri Nihat Aslanoba Engelsiz Parkı, Odunluk Mahallesi’nde hizmete açıldı. Nilüfer Belediyesi ve Aslanoba Ailesi işbirliğiyle hayata geçirilen park çocukları sevince boğdu

Bursa Nilüfer'deki park sayısı 244’e yükseliyor!

Nilüfer’in parklarına bir yenisi daha ekleniyor. 29 Ekim Mahallesi’nde 3 bin 900 metrekare alanda yapılacak yeni parkla Nilüfer’deki park sayısı 244’e yükseliyor.

Nilüfer'de kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Nilüfer Belediyesi, kentin belirlenen bölgelerinde yapılması planlanan kentsel yenileme çalışmaları kapsamında Ataevler Mahallesi sakinleriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Nilüfer'de kentsel yenileme halka soruldu!

Ataevler Mahallesi’ndeki sağlıksız yapılaşmayı yenileme projesi başlatan Nilüfer Belediyesi, mahalle sakinlerinin görüşünü aldı. Nilüfer'de kentsel yenileme halka soruldu.

Bursa Nilüfer'de binaların yüzde 84'ü riskli!

Ataevler Mahallesi’ndeki sağlıksız yapılaşmayı yenileme projesi başlatan Nilüfer Belediyesi, mahalle sakinlerinin görüşünü aldı. Mustafa Bozbey: "Bölgede yapılan deprem analizlerine göre, binaların yüzde 16’sı güvenli, 84’ü risk taşımakta." dedi.

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşüm istiyor!

Riskli ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile kentsel dönüşüm kanunu kapsamında sitelerini yıktırmak ve yeni bir proje yapılmasını isteyen Nilüfer Sitesi sakinleri İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız ile bir araya geldi.

Nilüfer Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm örnek proje olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sitelerinde kentsel dönüşüm hareketi başlatan Nilüfer Sitesi sakinlerinin örnek bir çalışmaya adım attıklarını belirtti.

Nilüfer Sitesi kentsel dönüşüm uygulamasında sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Sitesi sakinleriyle, sitenin bahçesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Altepe bu kentsel dönüşüm çalışması, Türkiye’de örnek bir proje olma özelliği taşıyor” dedi" dedi

Nilüfer Belediyesi Görükle Kadın Dayanışma Merkezi açıldı!

Nilüfer Belediyesi, ikinci Kadın Dayanışma Merkezi’ni Görükle’de hizmete açtı. Merkez, her türlü şiddete maruz kalan kadınlara destek verecek, gerektiğinde ilgili kurumlara yönlendirecek.

Nilüfer 19 Mayıs Mahallesi imar planı askıda!

Bursa Nilüfer'e bağlı 19 Mayıs Mahallesi'ndeki tescil harici alanlarda pazar alanı, belediye hizmet alanı, sosyal kültürel tesis alanı ve park alanlarının düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nilüfer Nazım İmar Plan değişikliği 5 Haziran'da askıadn inece

Nilüfer Beşevler kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Bursa Nilüfer'e bağlı Beşevler Mahallesi, kentsel dönüşüm amaçlı hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nilüfer Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği 5 Haziran'da askıdan inecek...

Nilüfer Demirci özel eğitim tesisi imar planı askıda!

Bursa Nilüfer'e bağlı Demirci Mahallesi 3370 ada 1 parsele ilişkin Özel Eğitim Tesisi amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nilüfer Nazım İmar Plan Değişikliği 5 Haziran'da askıdan inecek...

Bursa Nilüfer'e 4 bin metrekarelik engelsiz park inşa edilecek!

Nilüfer Belediyesi Odunluk Mahallesi’nde hayırsever eliyle örnek bir projeyi daha hayata geçiriyor. Nilüfer Belediyesi’nde imzalanan protokolle toplam 4 bin 313 metrekarelik engelsiz bir park kente kazandırılacak.

Nilüfer Belediyesi'nden engelsiz park!

Nilüfer Belediyesi Odunluk Mahallesi’nde hayırsever eliyle örnek bir projeyi daha hayata geçiriyor. Giriş çıkışları ve kullanım alanlarının tüm bireylere göre tasarlanacağı parkın 180 günde bitirilmesi hedefleniyor.

Nilüferdeki parklar Haberi

Nilüferdeki parklar


Nilüfer Belediyesi bir yandan kente yeni parklar kazandırırken diğer yandan da var olan parklarda yenilemeler yaparak daha kullanışlı hale getiriyor. Yaptığı çalışmalar ve imzaladığı protokollerle park zincirine sürekli yeni halkalar ekleyen Nilüfer Belediyesi, Nilüfer’deki park sayısını 250’ye çıkardı. Yeni parkların yanı sıra düzenlemeler yapılan parklar da dikkat çekiyor. Bu parklardan biri de Konak Mahallesi’nde bulunan eski adıyla Eker Park, yeni adıyla ATA Park. Nilüfer Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar sonucunda ATA Park daha modern ve kullanışlı hale getirilerek meydan parkına dönüştürüldü.

Parktaki düzenleme sürecinde tüm bitkisi örtüsü   korundu, mevcut ağaçların zarar görmesi önlendi. Çalışmalarda parkın fonksiyonları artırılırken, dinlenme alanları da çoğaltıldı. Bitki çeşitliliğinin de çoğaltıldığı parkta yapısal ve bitkisel düzenlemeler yapıldı. Parkta şehir gürültüsünü azaltmak için su objelerine de yer verilerek...