28 / 04 / 2024

Nissibi Köprüsü projesi

Nissibi Köprüsü projesi

Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Nissibi Köprüsü'nü inceledi. Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Recep Tayyip Erdoğan isminin köprüye verilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz" dedi.

Nissibi Köprüsü'nün iki yakasının birleşmesine 6 metre kaldı!

Nissibi Köprüsü'nün iki yakasının birleşmesine 6 metre kaldı. İstanbul’da bulunan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nün iki yakasının birleşmesine altı metre kaldı.

Nissibi Köprüsü'nde sona gelindi!

Nissibi Köprüsü'nde sona gelindi. ATATÜRK Baraj Gölü üzerinde 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nde sona gelindi.

Güneydoğu Boğaz Köprüsü'ne kavuşuyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin " Boğaz Köprüsü " olarak nitelendirilen Şanlıurfa - Adıyaman arasındaki Nissibi Köprüsü'nün yıl sonu hizmete açılması planlanıyor. Köprüsü'nün yıl sonu hizmete açılması planlanıyor...

Nissibi Köprüsü sonbaharda hizmete açılıyor!

Gülsan, Adıyaman' a Anadolu' nun ilk asma köprüsünü kuruyor. Adıyaman ile Diyarbakır, arasında Fırat' ın üzerinde inşaatı yarıyı geçen Nissibi Köprüsü' nün sonbaharda hizmete açılması planlanıyor...

Nissibi Köprüsü 6 aya açılıyor!

Köprüye, bölgedeki eski bir yerleşim birimi olan 'Nissibi' adı verildi. Yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak 610 metre uzunluğundaki köprünün yüzde 70'i tamamlandı. Köprünün 6 ay sonra hizmete açılması bekleniyor...

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

1915 Çanakkale Köprüsü Projesi "Yılın Projesi" olarak seçildi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada "Söz konusu ödülle beraber 1915 Çanakkale Köprüsü, bu sene ENR'den2i farklı ödül kazandı ve toplamda 24 ulusal ve uluslararası saygın ödülün sahibi oldu." diye konuştu. İşte haberin ayrıntıları...

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'ni 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamladık." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü istihdama katkı sağlayacak! 

1915 Çanakkale Köprüsü projesi hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmellik Merkezi ve Dünya KÖİ Uzmanları Birliği Orta Asya Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın dev projenin istihdama katkıda bulunacağını dile getirdi. 

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında deniz canlılarına duyarlılık!

İki yıl önce yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi, deniz canlılarının yaşamına hassasiyet gösterilerek hayata geçiriliyor.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde dev çelik şaftlar hazır!

Çanakkale Boğazı’nın ilk ve Marmara Bölgesi’nin ise 5. asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’de yeni bir gelişme yaşandı. Proje kapsamında ayakların temelini oluşturan şaftların yapımı tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü otoyolu için kamulaştırma kararı!

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dahil) kesiminin yapımı için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü’nde kule temel betonu atıldı!

Daelim-Limak- SK-Yapı Merkezi Ortak Girişimi tarafından 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklifi ile kazanılan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Çanakkale köprüsüne 2.3 milyar euro finansman!

Çanakkale köprüsü ve otoyolu projesi için ağırlıklı yabancılardan oluşan 24 banka ve finans kuruluşundan 2.3 milyar euro tutarında kredi finansmanı sağlandı. 

1915 Çanakkale Köprüsü otoyolu için acele kamulaştırma!

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dahil) Kesiminin yapımı için acele kamulaştırma yapılacak...

Okmeydanı Araç Köprüsü Projesi imar planı askıda!

Beyoğlu İlçesi, D-100 Karayolu Üzeri Halıcıoğlu - Okmeydanı Araç Köprüsü Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Nissibi Köprüsü projesi Haberi

Nissibi Köprüsü projesi

Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme  Bakanı Lütfi Elvan, "Recep Tayyip Erdoğan isminin köprüye verilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz" dedi.


Elvan, Kahta ilçesi ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesini birbirine bağlayan Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsünde yaptığı incelemenin ardından Adıyaman Valiliğini ziyaret etti.


Valilikte onur defterini imzalayan Elvan, gazetecilere ziyaretine ilişkin açıklamada bulundu. 


Nissibi köprüsünde yaptığı incelemeden sonra vatandaşların köprünün ismi konusunda yoğun talebi bulunduğunu vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:


"Oradaki vatandaşlarımızın köprünün ismi konusunda yoğun bir talebi söz konusu. Özellikle köprünün isminin Sayın Cumhurbaşkanımızın isminin verilmesini ısrarla dile getirdiler. Biz bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza aktaracağız. Eğer kendisinin de uygun görmesi halinde  köprüye Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz." 


Nissibi köprünün trafiğe açılmasıyla birlikte, Adıyaman'ın ulaşımda iyi bir konuma geleceğini vurgulayan Elvan, bölge illerini birbirine bağlayacak köprüyle kentin gelişmesi ve...