04 / 05 / 2024

nitelik

nitelik

Bağımsız bölümün niteliğinin meskenden işyerine ya da niteliği işyeri olan bir bağımsız bölümün konuta çevrilebilmesi için bir takım izinler gerekmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Next Capital resmen başlıyor! Zeray İnşaat'tan Ankara'ya 491 konut ve 91 ticari ünitelik yeni proje!

Zeray İnşaat'ın başkent Ankara'da inşa edeceği Next Capital projesi resmen başlıyor. Maliyeti 1 milyar 950 milyon 120 bin 329 TL'ye mal olacak olan projede 491 konut ve 91 ticari ünite yer alacak.

Next Capital için geri sayım başladı! Başkente 491 konut ve 91 ticari ünitelik yeni proje geliyor!

Zeray İnşaat başkent Ankara'daki Next Capital projesi için düğmeye bastı. 1 milyar 950 milyon 120 bin 329 TL'ye mal olacak Ankara Next Capital projesinde 491 konut ve 91 ticari ünite bulunuyor.

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Bankaların müşterilerine yönelik olarak 'masraf ve komisyon alacağı' adını verdiği ve kredi sözleşmelerinde belirtilmeyen komisyon tahsilatları konusunda, mahkeme tarihi bir karar verdi. Çeşitli komisyon bedeli altında tahsil eden bankalara bu haber üzücü bir nitelik taşıyor. İşte bildiri detayları.

Cins tashihi nedir? Cins tashihi zorunlu mu?

Tapu kütüğüne kayıtlı olan bir taşınmazın nitelik değiştirmesi ve tekrar farklı nitelikte tapu kütüğüne kaydedilmesi işlemine cins tashihi deniyor. Peki, cins tashihi işlemini yaptırmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadın çalışanlara yeni haklar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 19'uncu dönem toplu iş sözleşmesinde kadın çalışanlara yeni haklar getirdiklerini belirterek, "İşçi pozisyonunda nitelik tablolarındaki 'Kadın işçi çalışamaz' şeklindeki ibareleri yeni sözleşmede kaldırdık." dedi.

Mod Tasarım'dan 4 milyon TL’lik ofis ve müşteri deneyimi!

Yenilikçi ve modern yaklaşımı ile her gün gelişmekte olan dünyada ofislere nitelik kazandırarak insan odaklı tasarımları ile sektörün yön belirleyici firmaları arasında yer alan Mod Tasarım; Ofiste Her Şey'i 2021 yılında hizmete açacak. 

Mod Tasarım, Ofiste Her Şey’i tanıtmaya hazırlanıyor!

Yenilikçi ve modern yaklaşımı ile her gün gelişmekte olan dünyada ofislere nitelik kazandırarak insan odaklı tasarımları ile sektörün yön belirleyici firmaları arasında yer alan Mod Tasarım; Ofiste Her Şey’i tanıtmaya hazırlanıyor.

Yabancıya konut satışında 'yapısız taşınmaz' riski!

Yabancı uyruklu gerçek kişiler, gerekli kanuni kısıtlamalara uyulması şartıyla, ülkemizde konut, iş yeri, arsa ve tarla gibi nitelik bakımından her türlü taşınmazı satı alabiliyor. Fakat özellikle yapısız taşınmazların edinilmesi durumunda büyük riskler bulunuyor...

AVM’lerde kiracılarla seri sorunlar yolda!

AVM’ler ile kiracılar arasındaki seri nitelik kazanacak yeni sorunlar oluşacak. Konu ciddi bir şekilde taraflar arasında  gözden ırak veya arka planda tartışımaya başlandı. 

Modern City Bahçelievler'de 0,98 faiz fırsatı!

Bahçelievler’de Çobançeşme metro durağına 400 metre mesafede hayata geçirilen 105 konut ve 5 ticari ünitelik Modern City Bahçelievler Projesi'nde 0,98 faiz fırsatı ile ödemeler yapılıyor.

TOKİ'den Samsun'a 150 yataklı devlet hastanesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 150 yataklı devlet hastanesi ve 20 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezi inşa edecek.

Konut satışlarında artış yaşanıyor!

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün; “ Depremin yıkıcı etkilerinin acısını zamanında en derinden yaşadık. Bu yüzden konut satın alırken “kaliteli beton” kullanılan yapıları tercih etmek en öncelikli nitelik olmalıdır” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

141 ovaya 'tarımsal sit' gibi koruma!

Tarım Bakanlığı, Türkiye genelinde 49 ildeki 141 ovayı SİT alanı gibi koruma altına alıyor. Böylece tarımsal nitelik taşıyan ovaların amaç dışı ve yanlış kullanımlar sonucu yok olmasının büyük oranda önüne geçilmiş olacak.

nitelik Haberi

nitelik

Bölgenin gelişimi hesaplanmadan yapılmış olan binalarda genellikle bütün bağımsız bölümler mesken olarak tapuya tescil edilir. Zamanla bölgedeki nüfus artışı ve bölgenin gelişimi üzerine bölgede işyeri talebinin artması sonucu burada yer alan meskenlerin işyerine dönüştürülmek istenmektedir. Bağımsız bölümün niteliğinin meskenden işyerine ya da niteliği işyeri olan bir bağımsız bölümün konuta çevrilebilmesi için bir takım izinler gerekmektedir.


Öncelikle her iki değişiklik için de yapılacak işlemler aynıdır. Her iki işlem için de kat maliklerinin oy birliği şartı aranmaktadır. Genellikle işyerinin meskene çevrilmesi işleminde kat malikleri açısından meskene dönüşmesinde hiçbir sakınca olmaması hatta daha avantajlı olması sebebiyle işlem hızlı ve daha kolay gerçekleşmektedir. Meskenin işyerine çevrilmesi için ise gerekli olan ilk şart bölgedeki imar planlarının buna izin vermesi gerekir.


634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında...