28 / 04 / 2024

nizasız kaza nedir

nizasız kaza nedir

Nizasız kaza olarak da bilinen çekişmesiz yargı nedir? Hangi işler çekişmesiz yargı işlerinden sayılır? Çekişmesiz yargı işlerinde görevli mahkeme hangisidir? İşte sorularınızın yanıtı bu haberde...

İvazsız ne anlama gelir? İvazsız intikal ve iktisap ne demektir?

İvazsız kelimesi, hukuki terimler arasında yer aldığı için herkes tarafından bilinmeyebilir. Ancak bu terimler özellikle hukukla ilgili olanlar için oldukça önemlidir. Bu terim özellikle de gayrimenkul alanında sıkça kullanılır. Peki ivaz, ivazsız, ivazsız intikal nedir?

Hız delisi BMW i7'nin özellikleri ve fiyatı nedir? İşte amiral gemisi BMW İ7 2023 07 Şubat fiyat listesi 

4,1 saniyede 60 mil hıza ulaşacağınız adeta hızı iliklerinizde hissedeceğiniz BMW İ7 hızı kadar konforu ile de ön plana çıkıyor. Bir sedan için harika yol tutuşa sahip BMW i7 modeli ile elektrikli araç piyasasında el ile gösteriliyor. peki  BMW i7'nin özellikleri ve fiyatı nedir? İşte 2023 Şubat ayı

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alım şartları nedir? PTT 2023'te personel alımı yapacak mı?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT)'nin 55 bin personel alımı yapacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki, PTT KPSS şartsız 55 bin personel alım şartları nedir? PTT 2023'te personel alımı yapacak mı? İşte detaylar...

Sinpaş Kızılbük GYO nedir? İşte detaylar!

Sinpaş Kızılbük GYO, gayrimenkul alanında araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki Sinpaş Kızılbük GYO nedir? İşte detaylar…

Fransız balkonu nasıl yapılır? Fransız balkon tehlikeli mi?

Fransız balkon son zamanlarda popüler olmaya başladı. Peki Fransız balkon nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar!

İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor?

Tapu işlemlerinde sık sık karşılaşılan işlemlerden biri olan ivazsız intikalin ne olduğu merak ediliyor. İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü nedir?

İmar barışı başvurularında yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü gibi bazı bilgilerin yapı sahiplerince hesaplanarak belirtilmesi gerekiyor. Peki, yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü nedir? Nasıl hesaplanır?

İmar barışında bağımsız bölüm nedir?

İmar barışına bir yapının tamamı için başvurulabileceği gibi, yapıda yer alan tek bir bağımsız bölüm için de başvurulabiliyor. Peki, imar barışında bağımsız bölüm nedir? 

Bursa'daki çarpık yapılaşmaya karşı çözüm nedir?

Çarpık yapılaşmaya karşı savaş açan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşüm önündeki engelleri kaldırdıklarını belirterek, "Tek çözüm emsal artışı. Bursa'yı yıkıp yeniden inşa edeceğiz" dedi.

KAZA Concrete duvarlara sanatsal çözümler sunuyor!

Özgün koleksiyonları ve yenilikçi vizyonuyla adından söz ettiren kibrID MATERIAL, Türkiye’de temsil ettiği KAZA Concrete ile duvarlara sanatsal çözümler sunuyor.

İmarlı imarsız arsa nedir?

Arsalar kullanım alanlarına göre ; Konut alanı, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi kategorilere ayrılıyor. Peki, imarlı imarsız arsa nedir?

İvazsız intikal vergisi nedir?

Türkiye’de bulunan malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız (karşılıksız) bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali intikal vergisini doğuruyor. Peki, ivazsız intikal vergisi nedir?

Usulsüz doğalgaz kullanımı cezası nedir?

Doğalgazın usulsüz olarak kullanımı cezalandırıldığı gibi, bu durumda oluşacak tehlikelerden İGDAŞ sorumlu olmuyor. Usulsüz doğalgaz kullanımı nasıl tespit edilir? Tespit edilen usulsüz doğalgaz kullanımı cezası nedir?

nizasız kaza nedir Haberi

nizasız kaza nedir

Çekişmesiz yargı nedir?

Çekişmesiz yargı, hukukun, mahkemelerce, aşağıdaki üç ölçütten birine veya birkaçına göre bu yargıya giren işlere uygulanması olarak tanımlanıyor. Peki çekişmesiz yargı işleri nelerdir?


Çekişmesiz yargı işleri nelerdir?

a) İlgililer arasında uyuşmazlık olmayan hâller.

b) İlgililerin, ileri sürülebileceği herhangi bir hakkının bulunmadığı hâller.

c) Hâkimin resen harekete geçtiği hâller.

(2) Aşağıdaki işler çekişmesiz yargı işlerinden sayılır:

a) Kişiler hukukundaki çekişmesiz yargı işleri:

1) Ergin kılınma.

2) Ad ve soyadın değiştirilmesi.

3) Ölüm karinesi sebebiyle (ilgili yerin mülkî amirinin emriyle) nüfus kütüğüne ölü kaydı düşülen kişinin sağ olduğunun tespiti.

4) Gaiplik kararı.

5) Kişisel durum sicilindeki kaydın düzeltilmesi.


b) Aile hukukundaki çekişmesiz yargı işleri:

1) Henüz evlenme yaşında olmayanların evlenmesine izin verme.

2) Gaiplik nedeniyle evliliğin feshi.

3) Evlendirme memurunun, evlenme başvurusunu ret kararına karşı yapılan itiraz.

4) Yeniden evlenmede bekleme süresinin hâkim tarafından kaldırılması.

5)...