02 / 05 / 2024

Norman Foster biyografi

Norman Foster biyografi

1 yılda 15 bin konutun yeniden yapılacağı Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü projesini de tasarlayan İngiltereli Mimar Norman Foster kimdir? Norman Foster, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Paladin İnternational İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Paladin İnternational İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Peter Norman Dörl tarafından kuruldu.

İzmir Altınorman projesinin yüzde 30'u satıldı!

İzmir'in gün geçtikçe değer kazanan ilçesi Bornova'nın Altındağ mevkiinde hayata geçirilen Altınorman projesinin yüzde 30'u satıldı.

Lloyd Wright’ın tasarladığı ev 1.7 milyon dolara satıldı!

Mimar Frank Lloyd Wirght’ın hayatını kaybetmeden önce tasarladığı son ev olan Arizona’daki Norman Lykes House 1.7 milyar dolara satıldı…

Ferko Signature iş dünyasına kapılarını açtı!

Gayrimenkul sektörüne kazandırdığı nitelikli projeler ile öne çıkan Ferko’nun Levent’te inşa ettiği, dünyaca ünlü mimar Lord Norman Foster imzalı projesi Ferko Signature, iş dünyasına yepyeni bir soluk getiriyor. 

Bülent Ecevit'in 2 milyar dolarlık mirası ne oldu?

Yeni bir biyografi, tam on yıl evvel 5 Kasım’da kaybettiğimiz siyasi lideri, zaferleri ve yenilgileriyle tartışmaya açıyor. Ayrıca küllenmekte olan bir konuyu da hatırlatıyor: Ecevit’in 2 milyar dolarlık mirası ne oldu?

Ferko Signature‘da 25'nci kat tamamlandı!

İstanbul’un merkezinde bölgenin prestij noktası haline gelecek 30 kattan oluşan Ferko Signature projesinde finale yaklaşıldı. Dünyaca ünlü mimar Norman Foster’ın imzasını taşıyan Ferko Signature‘da 25. kat tamamlandı.

Ahmet Küçükbay kimdir?

Bayraklı'da İzmir'in en yüksek binasını inşa etmeyi planlayan kişi olarak tanınan Küçükbay Grup'un CEO'su Ahmet Küçükbay kimdir? Ahmet Küçükbay bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Ahmet Küçükbay biyografi...

Dışı gecekondu, içi villa!

ABD'nin Denver kentinde yaşayan bir çift, gemi taşımacılığında kullanılan konteynerlerden bir villa yaptı. Libby ve Regan Foster, yedi yatak odası ve beş banyosu olan bu evi yapabilmek için bir yıl harcadı.

Geberit, Mimar Mark Foster Gage’i YEM’de konuk ediyor!

Farklı disiplinlerdeki çalışmalarıyla dikkat çeken, teknoloji ve sosyal medya kullanımı ile ‘Fütüristik’ olarak adlandırılan dünyaca ünlü mimar Mark Foster Gage, 2 Mart 2016 Çarşamba günü mimarlar ile buluşacak.

Ferko Signature projesi 2016'da teslim!

Ferko İnşaat'ın Levent'te inşa ettiği ve dünyaca ünlü mimar Norman Foster tarafından tasarlanan Ferko Signature projesinin yüzde 70'i satıldı. Metrekare fiyatlarının 8 bin dolardan başlıyor

Ferko'da satışların yüzde 70'i tamamlandı!

İstanbul Levent'te, dünyaca ünlü mimar Norman Foster imzası taşıyan Ferko Signature'ın satışları tüm hızıyla sürüyor. Levent'te, lüksün kapılarını aralayacak projede satılabilir alanlarının yüzde 70'i tükendi.

Khaleesi kulesi New York’u sallayacak!

ABD’nin ünlü mimarlık ofislerinden Mark Foster Gage, New York’un sıkıcı ve klasik olarak değerlendirdiği mevcut binalarından farklı bir formda yeni bir çizgiye imza attı.

New York’un en uzun gökdeleni inşa ediliyor!

ABD’nin ünlü mimarlık ofislerinden Mark Foster Gage, New York’un sıkıcı ve klasik olarak değerlendirdiği mevcut binalarından farklı bir formda yeni bir çizgiye imza attı.

Norman Foster biyografi Haberi

Norman Foster biyografi

Norman Foster kimdir?

Norman Foster; 1 Haziran 1935, Manchester, İngiltere’de doğdu. Mimarlık eğitimini Manchester Üniversitesi’nde aldı. Foster,  Yale Üniversitesi’nde master yaptı.


Millau Viyadüğü, Fransa, Hong Kong Uluslararası Havalimanı veya Reichstag’ın restorasyonu gibi birçok projeyi Norman Foster hayata geçirdi. Norman Foster, 1 yılda 15 bin konutun yeniden yapılacağı Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü projesini de tasarlıyor.


Norman Foster projeleri:

1970–1971, IBM Ofis Binası, Cosham, Portsmouth, İngiltere

1971–1975, Willis Binası, Ipswich, İngiltere

1974–1978, Sainsbury Görsel Sanatlar Merkezi, East Anglia Üniversitesi, Norwich, İngiltere

1983, Renault Dağıtım Merkezi, Swindon, İngiltere

1979–1986, HSBC Merkez Binası, Hong Kong

1993, Kings Norton Kütüphanesi, Cranfield Üniversitesi

1991–1997, Commerzbank Kulesı, Frankfurt, Almanya

1992–1998, Hong Kong Uluslararası Havalimanı, Hong Kong

1997-2004, 30 St Mary Axe, Londra

1999, Reichstag restorasyonu, Berlin, Almanya

2006, Hearst Kulesi, New York City, ABD

2002-2007, Wembley Stadyumu, Londra,...