28 / 04 / 2024

noter işlemleri değişiklik

noter işlemleri değişiklik

Adalet hizmetlerinde bu yıl içinde yapılanlar ve yargı paketleri kapsamında çıkarılan kanunlar kapsamında, Noterliklerin görev ve iş dağılımı yeniden düzenlenecek, bazı çekişmesiz yargı işlerinin noterlikler tarafından yapılabilmesine imkan tanınacak.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kooperatiflerin Kuruluş Tebliği'nde değişiklik tebliği 2018!

Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri Tebliği'nde değişiklik yapıldı. Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kooperatiflerin kuruluş ve anasözleşme tebliğinde değişiklik 2018!

Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri ile Kurucu Ortak Sayıları ve Çalışma Bölgelerinin Belirlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Kentsel Dönüşüm Kanununun uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte kentsel dönüşümdeki değişiklikler...

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği tam metni!

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunun uygulama yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 25 Temmuz 2014 tarihinde 29071 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kentsel dönüşüm yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği'nde neler değişti? İşte cevaplar..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği tam metni!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 24 Temmuz 2014 tarihinde 29070 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Mevzii imar planında değişiklik nasıl yapılır?

Var olan planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ilgili idare tarafından belirlenmesi sonucunda mevzii imar planı hazırlanıyor. Peki, mevzii imar planında değişiklik nasıl yapılır?

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Nisan 2011 tarihinde 27901 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Kiraya konu olan ev üzerinde ev sahibi tarafından yenilik ve değişiklik yapılabiliyor. Peki, kiralanan evde yenilik ve değişiklik nasıl yapılır? Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Uşak Seramik organizasyon şemasında değişiklik yapacak!

Uşak Seramik Sanayii A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada organizasyon şemasında değişiklik yapacağını bildirdi. Uşak Seramik Sanayii A.Ş tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

ÇED muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu!

Geçtiğimiz yıl Çevre Kanunu’na geçici 3’üncü madde olarak konulan ve çok sayıda büyük projeye ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yönetmeliği tam metni!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler..

noter işlemleri değişiklik Haberi

noter işlemleri değişiklik

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, hakim ve savcı yardımcılığı oluşturulması için düzenleme yapılacak, hakimlik, savcılık, avukatlık ve noterlik meslekleri için yeni bir mesleğe giriş modeli ve sınavı getirilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; programda, adalet hizmetlerinde bu yıl içinde yapılanlar ve yargı paketleri kapsamında çıkarılan kanunlara ilişkin detaylar paylaşıldı. 

Noter onayı aranan işlemlerin sayı ve maliyetlerinin azaltılmasına yönelik düzenlemeler uygulamaya alınacak. Bu kapsamda, noter onayı aranan işlemler gözden geçirilecek, ihtiyaç duyulan konularda mevzuat değişiklikleri tavsiye edilecek.

Noterliklerin görev ve iş dağılımı yeniden düzenlenecek, bazı çekişmesiz yargı işlerinin noterlikler tarafından yapılabilmesine imkan tanınacak.

Belirlenen bu konularda Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) gerekli çalışmaları yürütecek.

Noter işlemleri internete taşındı!

Noter randevuları internet üzerinden...