05 / 05 / 2024

noter satış vaadi sözleşmesi

noter satış vaadi sözleşmesi

Satış vaadi sözleşmesi ile belirlenen satış bedelinin ödenmesi ile vaad edilen taraf sözleşmeye dayanarak tapu iptali ve tescili isteminde bulunabilir. Peki, noter satışı tapu yerine geçer mi? İşte yanıtı..

Noter araç satış ücreti 2024! Otomobil alacaklar hemen bakın!

Otomotiv sektöründe sert rüzgarlar eserken, 2. el araçlara yönelen pek çok kişi de noter araç satış ücreti 2024 ile ilgili araştırma yapıyor. Peki 2024 yılı noter araç satış ücreti ne kadar?

Satış vaadi sözleşmesi nedir ve şartları nelerdir?

Satış vaadi sözleşmesi, gayrimenkul alanında tarafların belirli haklarına yönelik düzenlenen bir sözleşme türüdür. Bu sözleşme, gelecek dönemde gayrimenkulün alım satımının gerçekleştirilmesine yönelik yapılır. Belirli şart ve tarih göz önünde bulundurularak satış vaadi sözleşmesi hazırlanır.

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat projesi için imzalar atıldı!

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat projesi için Fırat Life Yatırım İnşaat A.Ş. ile Düzenleme Şeklinde Hasılat Paylaşımı Esasına Dayalı Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapım ve Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

Koray GYO Sarıyer projesi için imzalar atıldı! Yeni proje!

Koray GYO Sarıyer projesi için arsanın yüzde 12 payına sahip malikleri (Üçüncü Grup) ile Taşınmaz Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi yapılmasına karar verildi. İşte detaylar...

Gayrimenkul alım satımı yapacaklar dikkat! Dolandırıcılara yem olmayın

Noterde imzalanacak satış vaadi sözleşmesi sizi tapu sahibi yapmaz, sözleşmeyle parayı teslim ederseniz mahkemenin yolunu tutmak zorunda kalabilirsiniz!

Fer Yapı İzmir Urla projesinde imzalar atıldı!

Fer Yapı bağlı ortaklığı Fer Yapı, İzmir Urla projesi için Fer Yapı ile arsa sahipleri ile Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat sözleşmesi imzaladı...

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapuya yeni sahip olan kişiler, hisseli tapunun ne olduğunu, bir zararının dokunup dokunmayacağını ve hisseli tapu noter satışı olur mu? şeklinde sorulara yanıt aramaktadır.

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu, normal tapulara göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapusu olan kişiler bu konuda bilgi sahibi olmak istiyor. Hisseli tapu satışına dair detayları araştırıyor. Peki Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Mistral GYO İzmir Çeşme projesi başlıyor!

Mistral GYO, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Sakarya Mah. Boyalık mevkiinde hayata geçireceği proje için Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzaladı. İşte ayrıntılar...

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesine dair pek çok soru sorulmaktadır. Peki Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

noter satış vaadi sözleşmesi Haberi

noter satış vaadi sözleşmesi

Noter satışı tapu yerine geçer mi?

Bir gayrimenkulü ileri bir tarihte satın almak için Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi yapılıyor. Sözleşme; alıcı ve satıcı taraflar ile Noterde hazırlanarak hazırlanıyor.


Satış vaadi sözleşmesi ile belirlenen satış bedelinin ödenmesi ile vaad edilen taraf sözleşmeye dayanarak tapu iptali ve tescili isteminde bulunabilir.  Peki, noter satışının geçerliliği nedir? Noter satışı tapu yerine geçer mi?


Noter önünde re'sen düzenlenmesi gereken, bir başka anlatımla geçerliliği resmi şekil şartına bağlı kılınan, tam iki tarafa borç yükleyen ve kişisel hak sağlayan sözleşme türü olarak nitelendiriliyor.


Satış sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi gerekiyor. Aksi halde asıl satış olan tapu devrinin ne zaman yapılacağı, satış bedeli, noter dışında hazırlanarak, imzaları noterde atılarak, tasdik edilmiş satış vaadi sözleşmeleri geçersiz sayılıyor.


Bu doğrultuda Yargıtay 14. Hukuk Dairesi E.2007/1266 K.2007/2679...