02 / 05 / 2024

noterde gayrimenkul satışı

noterde gayrimenkul satışı

Yeni kanunla beraber gayrimenkul alım satımları artık noterliklerce de gerçekleştirilebilecek. Peki yeni düzenlemenin detayları neler? İşte Noterlikten gayrimenkul alımı satımı detayları ve Avukat Nevin Can'ın konuyla ilgili o açıklamaları... 

Gayrimenkul satışları artık noterliklerden de yapılabilecek! Yeni düzenleme bugün Meclis'te! 

Meclis'e sunulan yargı paketi ile birlikte gayrimenkul satışlarının noterlikler aracılığıyla gerçekleştirilmesinin de önü açılıyor. 

Gayrimenkul alım satımlarında Noter devri başlıyor! Sektör nasıl etkilenecek? 

İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Turgay Gültekin, gayrimenkul alım ve satım işlemlerinin noterden gerçekleştirilmesi düzenlemesine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte Gültekin'in o yazısı...

Kardeşi olanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vasinin mirasçı olup olmadığını ve noterden gayrimenkul satışı yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Gayrimenkul satışı noterde yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, "Gayrimenkul satışı için taraflardan birisi tacir veya üretici, diğerinin de kullanmak maksadıyla konut alan bir kişi olması durumunda, aralarında yaptıkları basit yazılı bir sözleşme geçerli olur mu?" sorusunu yanıtladı. 

Gayrimenkul satış vaadi entegrasyonu sağlanmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, satış vaadi sözleşmesiyle ilgili değerlendirlemelerde bulundu. “Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noterde ve düzenleme şeklinde yapılmalıdır. Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi TMK'nun 1009 maddesi gereğince tapuya şerh verilebilir'' dedi.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan dairelerin satışı için imzalanıyor. Sözleşme noterde düzenleniyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2016!

Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi, genellikle bir gayrimenkulü ileri bir tarihte satın almak için yapılıyor. Bu sözleşme noterde yapılıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2016 ne kadar?

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi noter masrafı!

Noterlik Kanunu’nun 60/3’ncü ve 89’ncu maddelerine göre müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinin noterde düzenlenmesi gerekiyor. İşte, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi noter masrafı!

Gayrimenkul satış sözleşmesi noterde yapılmazsa ne olur?

Gayrimenkul satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da taşınmazı tüketiciye devrettiği sözleşme oluyor. Peki, gayrimenkul satış sözleşmesi noterde yapılmazsa ne olur?

Gayrimenkul satış sözleşmesi noterde mi yapılır?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, satıcı ile alıcı arasında yapılan konut satış sözleşmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gayrimenkul satış sözleşmesi noterde mi yapılır? Gayrimenkul satış sözleşmesi noterde yapılmazsa ne olur?

Müteahhit gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır?

Ön satış sözleşmesi olan satış vaadi sözleşmesi; bir gayrimenkulün alım satımında tarafların bir araya gelerek noterde düzenlenerek yapılan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, müteahhit gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı ne kadar?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin geçerlilik kazanabilmesi için noterde düzenlenmesi gerekiyor. Noter yapıldığından işlemin bir maliyeti oluyor.Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı ne kadar?

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu İzmir'de 48 adet gayrimenkul satıyor!

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü İzmir İli, Aliağa İlçesi, Çakmaklı Köyü sınırları içerisinde bulunan 48 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhale 25 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek...

Gayrimenkul satışları yüzde 7,5 geriledi, markalı konut satışı hız kesmedi!

TÜİK verilerine göre, gayrimenkul satışlarında bu yılın ilk dört ayında yüzde 7.5 ve nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.3'lük düşüş görülse de markalı konut üreticileri satışlardan memnun.

Milli Emlak İzmir'de 3 adet gayrimenkul satıyor: 5 milyon 170 bin liraya!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Karşıyaka Emlak Müdürlüğü İzmir Menemen ve Aliağa'da yer alan 3 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhaleler 18 Haziran ve 19 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek...

OMV Petrol Ofisi 4 ilde 7 adet gayrimenkul satıyor!

OMV Petrol Ofisi Konya Kuzukuyu Mahallesi, Acıpınar Mahallesi ve Ziyagökalp Mahallesi'nde, Mersin'de tece Mahallesi ve Mezitli Mahallesi'nde, Çanakkale'de Çardak Köyü'nde, Sakarya'da Şevkiye Mahallesi'nde 7 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

noterde gayrimenkul satışı Haberi

noterde gayrimenkul satışı

28 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kanunla beraber Noterlik Kanunu’nda değişikliğe gidildi ve taşınmaz satış sözleşmesi yapılmasının önü açıldı. Avukat Nevin Can, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yeni kanunla beraber gayrimenkul alım satımları artık noterliklerce de gerçekleştirilebilecek. 

Peki yeni düzenlemenin detayları neler? İşte Noterlikten gayrimenkul alımı satımı detayları ve Avukat Nevin Can'ın konuyla ilgili o açıklamaları... 

Avukat Nevin Can, Tapu Müdürlüklerince tapu kayıt örneği gibi belgelerin noterliklerle paylaşılmasından sonra, tarafların başvuru yapmasıyla beraber, taşınmazdaki haciz gibi kısıtlamaların sorunlanmasının ardından  taraflar arasında taşınmaz satış sözleşmesi düzenleyebileceğine dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklamasında, "Taraflarca imzalanan satış sözleşmesinin noter tarafından tapu bilişim sistemine eklenmesini takiben taşınmazın yeni sahibi tapu müdürlüklerince tapu siciline işlenecek ve taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak" diye konuşan Avukat Nevin Can, bu...