27 / 04 / 2024

noterden verilen vekalet kaç yıl geçerli olur

noterden verilen vekalet kaç yıl geçerli olur

Vekaletname, bir kişinin başka bir kimseyi belirli durumlarda kendi adına hareket edebilmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ait yazılı bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, noterden verilen vekalet kaç yıl geçerli?

Avukata verilen vekalet nasıl iptal edilir?

Vekalet iptali, kısaca vekalet veren kişiden yetkinin tamamen alınmasına denir. Vekalet iptali, belirli süreçler içerisinde gerçekleştirilen bir işlemdir. Peki vekalet iptali nedir, nasıl yapılır ve örneği nedir? İşte vekalet iptali ile ilgili olan kapsamlı bilgiler...

Sitelerdeki vekalet oylar bir sonraki yıl kullanılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 bin 300 dairelik sitede oturuyorum. Her yıl aynı kişiler başka kat malikleri adına 50-100 oy kaldırıyorlar ama her sene aynı imzalı fotokopi. Bir önceki sene kullandığı vekalet oylar, bir sonraki yıl sadece tarih değiştirip kullanılabilir mi ?' sorusunu yanıtladı.

İzmir'de yıkılmasına karar verilen okullar ve yapım durumları mecliste!

İzmir'de 2016-2019 yıllarında yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen okullar ve yapım durumları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 57,1 azaldı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, Ocak-Eylül 2019 döneminde yıllık bazda yüzde 57,1 azaldı.

Diyanet Vakfı’na verilen tesislerin inşası için KDV muafiyeti!

Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilen tesislerin inşası için Türkiye Diyanet Vakfı’na yapılacak teslim ve hizmetler istisna kapsamında.

Zonguldak Kız Meslek Lisesi için verilen yıkım kararına tepkiler büyüyor!

Zonguldak Kız Teknik Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi yerine hastane otoparkı yapılması için verilen yıkım kararına vatandaşlardan tepki yağıyor…

Tapu işlemlerinde nelere dikkat edilmeli?

Tapu işlemlerinizi şahsen veya noterden verilen vekaletname ile yetkili kılacağınız vekilleriniz ile yapabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.

Komşuya verilen zarar konut sigortası kapsamında! 

Konut sigortaları doğal olayların dışında komşulara verilen zararları, evdeki değerli eşya ve parayı, misafirlerin canlarını bile teminat altına alıyor. Ev oturulamaz hale geldiğinde güvenlik hizmetinin yanı sıra sigortalıların otel konaklama masrafları da karşılanıyor. 

Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan “Konya ili Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Haziran 2019” verilerine göre, Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü oldu.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 60 azaldı!

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 azaldı

Vekalet ilişkisi içinde alacakların zaman aşımı süresi kaç yıldır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bizim bir ev yerimiz ve içinde müstakil ev vardı. Devlet istimlak etti. Babam istimlak edilen yerle ilgili olarak “Paramı alabilir” diye güvendiği birine vekalet vermiş. Bu kişiyi nasıl bulabilirim, hangi yolu izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Ebru Gündeş hakkında verilen karara Bakanlık itiraz etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beykoz Kanlıca’daki tarihi yalıda kaçak bölümler nedeniyle yargılanan Ebru Gündeş hakkında verilen beraat kararına itiraz etti.

Sivas'ta yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 90 azaldı!

Sivas’ta yapı ruhsatı verilen daire sayısının geçen yılın ilk çeyreğine göre yaklaşık olarak yüzde 90 oranında düşüş yaşadığı açıklandı.

noterden verilen vekalet kaç yıl geçerli olur Haberi

noterden verilen vekalet kaç yıl geçerli olur

Noterden verilen vekalet kaç yıl geçerli?

Bir kişinin başka bir kimseyi belirli durumlarda kendi adına hareket edebilmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ait yazılı bir belgeye vekalet deniyor.


Vekaletname duruma göre genel veya sınırlı yetkili olabiliyor. Borçlar Kanununda "vekalet bir sözleşmedir ki onunla vekil, sözleşme uyarınca kendisine yükletilen işin yerine getirilmesini borçlanır." şeklinde açıklanan noterden verilen vekalet kaç yıl geçerli olur?


Aynı kanunun 396.maddesi gereğince vekalet her hangi bir süre ile kısıtlanmıyor. Vekaletnameyi düzenleyen taraflar arasında süre yönünden bir sınırlama yoksa vekaletin süresiz olduğu kabul ediliyor. 


Buna karşın Yargıtay genel vekaletname süresini on yıl olarak kabul ediyor. Peki, tapuda vekalet süresi nedir?


Tapu vekalet süresi..

Vekile verilen vekaletname kapsamında sürenin de belirtilmesi gerekiyor. Olumsuz durumlarla karşılaşmamak için, tapu işlemleri konusunda verilecek vekaletin, “işlem yapılacak il-ilçe”, “süre”...