29 / 04 / 2024

Novovoronej Enerji SantraliNE 2 enerji bloğu

Novovoronej Enerji SantraliNE 2 enerji bloğu

Ruslar, Akkuyu 'ya kurulacak santralin benzeri olan Novovoronej Nükleer Enerji Santralini yabancı gazetecilere gezdirdi. Novovoronej 2. Nükleer Enerji Santraline düzenlenen gezi ATOMEXPO 2015 Forumu kapsamında yapıldı.

Silivri Fener Köyü nazım ve uygulama imar planı askıda!

Silivri Fener Köyü'nde Rüzgar Enerji Santraline İlişkin Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Bergama İsmailli Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama İlçesi, İsmailli Mahallesi sınırları içerisinde Güneş Enerji Santraline ilişkin hazırlanan imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Tire Akkoyunlu Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Tire İlçesi, Akkoyunlu Mahallesi Güneş Enerji Santraline ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

İzmir Tire Güneş Enerji Santrali imar planı yeniden askıda!

İzmir Tire İlçesi, Hasançavuşlar Mevkii, Güneş Enerji Santraline ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yeniden askıya çıkarıldı...

Zorlu Enerji'nin rüzgar santraline Gold Standard sertifikası!

Zorlu Enerji'nin Pakistan'daki rüzgar santraline "Gold Standard" sertifikası verildi. Şirket, böylece bu ülkede "Gold Standard" sertifikası alan ilk firma oldu.

Bodrum'da RES protestosu!

Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi'ne inşa edilmesi planlanan rüzgar enerji santraline tepki gösteren grup, basın açıklaması yaptı.

Novovoronej Nükleer Enerji Santrali'nde 2 enerji bloğu inşa edilecek!

Ruslar, Akkuyu 'ya kurulacak santralin benzeri olan Novovoronej Nükleer Enerji Santralini yabancı gazetecilere gezdirdi. Novovoronej 2. Nükleer Enerji Santraline düzenlenen gezi ATOMEXPO 2015 Forumu kapsamında yapıldı.

Çatalca Çataltepe RES imar planı askıya çıktı!

İstanbul Çatalca İlçesi, Çataltepe Mevkii, Rüzgar Enerji Santraline İlişkin Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıktı...

Denizlili turizm yatırımcıları enerji santraline tepkili!

Denizli'nin Sarayköy ilçesi Tekke Hamamlar bölgesi, 2006 yılında turizm alanı ilan edildi. Yatırımcılar, bölgede termal turizm ve sağlıkla ilgili otel yapmaları için teşvik edildi.

Karaburun Yaylaköy RES imar planı askıda!

İzmir Karaburun İlçesi, Bozköy, Değirmentepe, Kargılık Tepeleri, Yaylaköy köylerinde planlanan Yaylaköy Rüzgâr Enerji Santraline ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı ve plan açıklama raporları bugün askıya çıktı.

İzmir Sarpıncık Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Karaburun ilçesi Sarpıncık Rüzgar Enerji Santraline ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile plan açıklama raporları bugün askıya çıktı...

Özgül Holding'ten rüzgar enerji santraline 4 milyar euro kaynak!

Enerjide yerli kaynaklara dönülmesi yatırımcıları harekete geçirdi. Özgül Holding Başkanı Özgül, "Nisandaki 4 milyar euroluk rüzgâr lisansının tamamı için kaynak hazır" dedi..

Sinop Nükleer Santrali anlaşması TBMM'de!

Japonya ile yapılacak ve Türkiye'nin 2'nci nükleer elektrik santrali olacak Sinop'taki tesise ilişkin anlaşma, TBMM'ye geldi. Türkiye'de nükleer enerji santraline ilişkin ilk anlaşma, 12 Mayıs 2010'da Rusya ile imzalanmıştı..

Novovoronej Enerji SantraliNE 2 enerji bloğu Haberi

Novovoronej Enerji SantraliNE 2 enerji bloğu

Ruslar, Akkuyu 'ya kurulacak santralin benzeri olan Novovoronej Nükleer Enerji Santralini yabancı gazetecilere gezdirdi. Novovoronej 2. Nükleer Enerji Santraline düzenlenen gezi ATOMEXPO 2015 Forumu kapsamında yapıldı. İlk önce Novovoronej uydu kenti ziyaret edildi. Nükleer santrallerin yanından adeta böyle kentler kuruluyor ve santralin yapımında görev yapanlar ile çalışanlar burada ikamet ediyor.


Küçük bir kent olan Novovoronejin bir başından diğer başına yürüyerek yarım saatte gidilebiliyor.  Küçük olmasına rağmen burada her türlü atlyapı olanağı, eğitim kurumları ve eğlence için mekanlar bulunuyor. Kenti inşa edenler, burada yaşayanların kendilerini dünyadan kopuk hissetmemeleri için her şeyi düşünmüş. Çocukların eğitimi ve bakımına büyük önem veriliyor. Kentte resim, müzik ve spor okulları, yeni stat ve sinema da bulunuyor. 


Kent Meclisi Başkanı İnna Kudryaşova, AA muhabirine yaptığı açıklamada burada insanların...