06 / 05 / 2024

nükleer mühendislik

nükleer mühendislik

Türkiye'nin nükleer enerjide yerli mühendis yetiştirme hedefi doğrultusunda, Enerji Bakanlığı'nın yaptığı görüşmelerde, Erciyes ve Akdeniz üniversiteleri öne çıktı. Türkiye, nükleer eğitim alanında önemli bir atağa geçti...

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş kuruldu!

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ece Altintaş ve Havva Ceyhan ortaklığında kuruldu.

Aygün Group Mühendislik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Aygün Group Mühendislik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Bahadır Zafer Aygün tarafından kuruldu.

N Güngören İnşaat Mühendislik Mimarlık Emlak Limited Şirketi kuruldu!

N Güngören İnşaat Mühendislik Mimarlık Emlak Limited Şirketi bugün bayrampaşa'da Nurgün Güngören tarafından kuruldu.

Aygün Harita Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Aygün Harita Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Kağıthane'de Metehan Asım Aygün tarafından kuruldu.

Taşkın Group Mühendislik Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşkın Group Mühendislik Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  400 bin TL sermaye bedeli ile Dilek Taşkın tarafından kuruldu.

Zeın Grup Mühendislik Ve Mimarlık Limited  Şirketi kuruldu!

Zeın Grup Mühendislik Ve Mimarlık Limited  Şirketi Şişli’de  100 bin TL sermaye bedeli  Ahmed A.S.Z. tarafından kuruldu.

Arşın Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arşın Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrullah Ciğerci ve Gökhan Tekin ortaklığında kuruldu.

Batın Proje Mühendislik İthalat İhracat  Limited Şirketi kuruldu!

Batın Proje Mühendislik İthalat İhracat  Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Şanver Yazıcı tarafından kuruldu.

Arşın Karot Mühendislik İnşaat Lazer Kesim Asansör İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arşın Karot Mühendislik İnşaat Lazer Kesim Asansör İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Serdar Ekrem Kurumahmut tarafından 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Pegasus Group Gayrimenkul İnşaat Mühendislik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pegasus Group Gayrimenkul İnşaat Mühendislik Dış Ticaret Limited Şirketi Ashraf Asaad Ahmed tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Madenoğlu Yapı İnşaat Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Madenoğlu Yapı İnşaat Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Aşur Maden ve Esin Maden ortaklığında 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Birzemin İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birzemin İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Mahir Talan, Halit Erbecer ve Günay Karaca ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ezeoğlu İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ezeoğlu İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Erhan Çelik ve İbrahim Atmaca ortaklığında 40 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

nükleer mühendislik Haberi

nükleer mühendislik

Türkiye'nin nükleer enerjide yerli mühendis yetiştirme hedefi doğrultusunda, Enerji Bakanlığı'nın yaptığı görüşmelerde, Erciyes ve Akdeniz üniversiteleri öne çıktı. Bu kapsamda, Mersin Akkuyu'da kurulacak ilk nükleer santralde görev yapacak mühendisler, 5 yıllık eğitimlerinin ilk 3 yılını Türkiye'de kurulacak nükleer mühendislik bölümlerinde tamamlayacaklar.


Kurulacak nükleer enerji santralleri için yerli mühendisler yetiştirmeyi amaçlayan Türkiye, nükleer eğitim alanında önemli bir atağa geçti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde görev alacak mühendislerin 5 yıllık eğitimlerinin 3 yılını Türkiye'de yapacaklarını açıkladı. Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan öğrencilerin 1 yıl hazırlık ile 2 yıllık eğitimleri, belirlenecek üniversitelerde gerçekleştirilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile devam eden görüşmeleri sonuca bağlandığı takdirde, nükleer enerji mühendisliği alanında hali hazırda Türkiye'de eğitim...