30 / 04 / 2024

Nurettin Canikli kim

Nurettin Canikli kim

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarına yerleştirilmesi hakkında Habertürk'e açıklamalarda bulundu.

İstanbul Finans Merkezi finansmana ulaşımı kolaylaştıracak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, “İstanbul Finans Merkezi, İstanbul’un önemi ile zenginliğini artırması yanında, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu finansmana ulaşımı kolaylaştıracak" dedi.

Bakan Nurettin Canikli'den AVM değerlendirmesi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, alışveriş merkezlerinin (AVM) hafta sonları tatil edilmesinin gerçeklerle bağdaşmadığını belirterek, "AVM'ler sadece alışveriş yapılan yer olmaktan çıktı, yaşam biçimi halini aldı" dedi.

Kredi hacmi son 12 yılda 80 katına çıktı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 81 ilde faaliyet gösteren kredi ve kefalet kooperatiflerinin küçük işletmeciye yönelik sağladığı kredilerle ilgili bilgi verdi...

Nurettin Canikli Halkalı gümrüğündeki yangın için incelemede bulundu!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yanan depoda incelemelerde bulundu.Canikli: "Gümrüklemesi yapılan ancak yangında zayi olan malların vergilerinin geri ödenmesi söz konusu değil" dedi.

Nurettin Canikli kimdir?

Kabinede yapılan bakan değişikliklerine göre, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli oldu. Peki, Nurettin Canikli kimdir? Nurettin Canikli, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Nurettin Canikli..

Nurettin Canikli: Geçtiğimiz 17 yılda 11 konut üretildi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, 17 senede 11 milyon konut üretildiğini ve satıldığını, bunun yüzde 2'sini yabancıların aldığını

Nurettin Canikli: 19 yılda 60 milyon insan yeni konut sahibi oldu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birey ve toplum olarak da zenginleştiğini, 19 yılda üretilen 12 milyon konutla yaklaşık 60 milyon insanın yeni konut sahibi olduğunu söyledi.

Nurettin Canikli: Kanal İstanbul inşa edilecek!

TBMM Genel Kurulunda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, "Kanal İstanbul inşa edildiğinde, Montrö Boğazlar Sözleşmesi burası için geçerli değil, yani buradan geçecek gemilerden ücret alacağız. Kanal İstanbul inşa edilecek" diye konuştu...

Nurettin Canikli: 10 milyon aile, refahı yükseltilecek şekilde ev sahibi yapıldı!

Konut sahibi olmanın refahın en önemli unsurlarından bir tanesi olduğunu ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, 17 yılda 10 milyonun üzerinde konutun üretildiğini ve satıldığını belirtti...

Nurettin Canikli: Mega projeler olmazsa ilerleme olmaz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli,"Şehirleri geliştirecek ve kalkındıracak olan günlük işlerin yürütülmesiyle ilgili hizmetler değildir büyük projelerdir, mega projelerdir. Mega projeler olmazsa ilerleme olmaz" dedi...

Nurettin Canikli'den Hulusi Akar'ın cami haberlerine açıklama!

Milli Savunma Bakanı Canikli, Orgeneral Akar’ın memleketinde cami yaptırdığına ilişkin haberler açıklama yaptı. 

Uluslararası Gayrimenkul Borsası'nda çalışmalar tamam!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Canikli, Uluslararası Gayrimenkul Borsası ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi.

TOKİ'ye 2 yılda 4 bin 793 dava açıldı!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TOKİ aleyhine açılan davalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Canikli, toplam 4 bin 793 dava açıldığı söyledi.

Fi Yapı ve Dumankaya mağdurlarına müjde!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli TMSF'ye devredilen Fi Yapı ve Dumankaya ile ilgili açıklama yaptı. İşte Canikli'nin o açıklamaları...

Uluslararası gayrimenkul borsası yolda!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, uluslararası bir gayrimenkul borsası kuracaklarını duyurdu.

Nurettin Canikli'den flaş Ömer Faruk Kavurmacı açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Canikli, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin flaş açıklama yaptı.

Nurettin Canikli'den Varlık Fonu açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Varlık Fonu’na devredilen şirketlerin satış veya özelleştirme planları olmadığını açıkladı. Canikli “Bunlar karşılık gösterilebilecek çok kıymetli şirketler. Güçlü bilançosuyla fon, uzun vadeli düşük faizli finansman sağlar” şeklinde konuştu.

Varlık Fonu öncelikli yatırımlara kaynak sağlayacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yaptığı açıklamada Varlık Fonu'nun, Türkiye'nin stratejik varlıklarını geliştirmeyi ve değerini artırmayı, Türkiye'nin öncelikli yatırımlarına yönelik kaynak sağlayacağını dile getirdi.

Nurettin Canikli kim Haberi

Nurettin Canikli kim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TOKİ konutlarının Suriyelilere verilebileceği ile ilgili açıklaması hakkında bilgi veren Canikli, "Suriyeliye TOKİ evi, iskân kanunu çerçevesinde verilecek, bir bedel alınmayacak" dedi.


Kanuna göre  İçişleri Bakanlığı’nın Türk kültürüne bağlı olmayan vatandaşları başka yerlere nakletme yetkisi var. Suriyelilerin de TOKİ evlerine yerleştirilmesi de bu şekilde olacak. Toplu halde bulunan TOKİ konutlarına Suriyelilerin yerleşmesiyle, Suriye mahalleleri kurulacak.


TOKİ BAŞKANI: BEDAVAYA EV OLMAZ


Pazartesi günü Hürriyet’e konuşan TOKİ Başkanı Ergün Turan ise bedavaya ev olmayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:


"Sayın Cumhurbaşkanı, Ahıska Türklerine verildiği gibi Suriyelilere de TOKİ konutu verilebileceğini söyledi. Bize henüz bir görevlendirme yapılmadı ama yapılırsa Ahıskalılara verildiği gibi, Suriyelilere de borçlandırma suretiyle elimizdeki konutlardan verilebilir. Bu konutlar belli bölgelerde, herhalde seçilecek Suriyeli ailelere de verilebilir. Bedeli neyse o fiyattan...