05 / 05 / 2024

Nuruosmaniyede binalar yok satıyor

Nuruosmaniyede binalar yok satıyor

Turizm ile altın ve döviz ticaretinin merkezi Nuruosmaniye'deki binalar yok satıyor. Yeni binalar el altından 12-15 milyon dolara el değiştiriyor. Otel yatırımcılarının gözdesi Klodfarer'de ise fiyatlar 15-20 milyon dolar arasında değişiyor...

Milyonlarca deprem mağdurunu sevindirecek haber! Her ay 4 bin TL verilecek

Kahramanmaraş depreminde (7,7 ve 7,6) ölü sayısı 42 bini geçti. yaşanan depremde ulusça kayıplarımız acı verirken, yıkılan binalar yok olan umutların ardından  Kayıplarımızı geri getirmez ama bir nebze yaralara merhem olması amacıyla, her ay 4 bin TL verileceği açıklandı.

Düzce'de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

İçişleri Bakanı Soylu, Düzce'deki depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin, "369 konut acil yıkık ve ağır hasarlı. Orta hasarlı yok. Ağır hasarlı ve acil yıkık binalar bugünden itibaren yıkılmaya başlanıldı" açıklamasını yaptı.

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Naci Görür'den korkutan uyarı! 7.3'lük deprem geliyor, şakası yok!

Prof. Dr. Naci Görür, "5 küsurluk depremde ‘güvenilir’ dedikleri binaların çoğu haşat oldu. Minimum 7.3 deprem geliyor, şakası yok" dedi...

Hasan Akgün: Kumburgaz'daki binalar beni endişelendiriyor!

Kumburgaz'da deniz kumundan yapılmış evler olduğunu belirtti ve "Beton ve demir ömrünü yitirmiştir, binaların ayakta durması mümkün değil. 7.2’ yi görmelerine gerek yok 6 civarındaki deprem o bölgedeki bütün binaları yıkar" dedi...

Ayvacık’ta yıkım yok, çatlayan binalar var!

Çanakkale  Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, meydana gelen deprem sonrasında yıkım olmadığını çatlak binaların giderilebileceğini söyledi.

Bodrum’da yüksek katlı binalar yok!

Emrağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı H. Kadri Amrağ, “Bodrum’da yüksek katlı binalar yok. Doğaya uygun ve güçlü yapılarıyla Bodrum, depreme karşı güvenli bir liman” açıklamalarında bulundu.

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde yangın önlemi yok!

Abdurrahman Kılıç, Türkiye’nin yangın riski yüksek bir ülke olduğunu belirtti. Kılıç, yangın sayısının her yıl ortalama yüzde 10 arttığını, binaların yüzde 80'inde yeterli önlem bulunmadığını ifade etti.

Binalar sağlam ama estetik yok!

Mimar Ahmet Çelik, ilimizdeki bina yapılarının genelde sağlam olduğunu ancak binaların estetik kısmıyla ilgili örnek gösterebileceğimiz bina sayısının çok az olduğunu söyledi

20 kattan yüksek binaların deprem yönetmeliği yok!

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Prof.Dr. Haluk Eyidoğan, Türkiye’de 20’den fazla katlı binaların henüz deprem yönetmeliği bulunmadığını söyledi.

Nazım Culha: Hatay Arsuz'un kentsel dönüşüm ihtiyacı yok!

Hatay'ın İskenderun Körfezi'ndeki doğa harikası ilçesi Arsuz'un belediye başkanı CHP'li Nazım Culha, bölgenin dönüşüme ihtiyacı olmadığını belirtti. Culha, ''Riskli alanlarımız yok ama riskli binalarımız var'' dedi.

Depremde yıkılan binaların yüzde 64'ünün su yalıtımı yok!

Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, su yalıtımsız binaları “dikey mezar” olarak nitelendirdi ve “Marmara depreminde yıkılan binaların yüzde 64’ü su yalıtımı olsaydı yıkılmayacaktı” dedi.

Benfica Kulübü, Fogo Adası'ndaki binaları yeniden inşa edecek!

Benfica Kulübü, Fogo adasında yanardağ patlamasıyla yok olan binaları yeniden inşa etmek için harekete geçti, 30 milyon euroluk projeye dahil oldu.

Nuruosmaniyede binalar yok satıyor Haberi

Nuruosmaniyede binalar yok satıyor

Turizm ile altın ve döviz ticaretinin merkezi Nuruosmaniye'deki binalar yok satıyor. Yeni binalar el altından 12-15 milyon dolara el değiştiriyor. Otel yatırımcılarının gözdesi Klodfarer'de ise fiyatlar 15-20 milyon dolar arasında değişiyor... 


ESKİ İstanbul en değerli caddelerinden birisi Kapalıçarşı ile Cağaloğlu'nu bağlayan Nuruosmaniye'dir.  Sultanahmet'e yakınlığı ile öne çıkan cadde yıllardır ünlü kuyum ve halı markalarının ev sahipliğini yapıyor. Turizm sektörüne yönelik faaliyet gösteren halı, kuyum, döviz ve hediyelik eşya firmalarının ilgisi nedeniyle caddede ve çevresindeki yakın sokaklarda satılık ya da kiralık yer bulmak neredeyse imkansız. Hem de döviz üzerinden... Bölgenin emlak piyasası açısından ilginç bir özelliği var, satışa çıkan binalar emlakçılar tarafından pazarlanmıyor. 


Bölgedeki binaların giriş ya da bodrum katlarında, merpen altlarında hizmet veren çay ocaklarının sahipleri emlakçılara iş bırakmıyor. Caddede, "Satılık...