07 / 05 / 2024

Nusaybin demiryolu

Nusaybin demiryolu

Sultan 2. Abdülhamit Han döneminde inşası yapılan Nusaybin'deki tarihi demiryolunun bin 200 metrelik bölümü ıslah edilecek.

Nusaybin'deki tarihi demiryolu ıslah ediliyor!

Sultan 2. Abdülhamit Han döneminde inşası yapılan Nusaybin'deki tarihi demiryolunun bin 200 metrelik bölümü ıslah edilecek.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı'nın ÇED toplantısı 10 Mayıs'ta!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Kocaeli'de yapılması planlanan Adapazarı- İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı yapılacaktır. Toplantı 2 ilde de 10 Mayıs günü gerçekleşecektir.

Karabük-Zonguldak demiryolu hattı açıldı!

Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi Karabük-Zonguldak kesimi açılış töreni Karabük İstasyonu'nda yapıldı.

Mardin Kızıltepe Nusaybin İçme Suyu Hattı onarıldı!

Hasar gören Mardin Kızıltepe Nusaybin İçme Suyu İsale Hattında onarım çalışmaları tamamlandı. 2011'de hizmete alınan bu tesis yaklaşık 400 bin kişiye menba kalitesinde su sağlıyor.

Türkiye'de 11 bin kilometre demiryolu ağının yüzde 85'i yenilendi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ülkedeki mevcut 11 bin kilometre demiryolu ağının yüzde 85'inin tamamen yenilendiğini belirtti.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı için düğmeye basıldı!

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesi, İstanbul'da Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Kartal, Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy İlçelerinden geçerek, Beykoz'da sonlanacak...

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı 2020'ye kadar tamamlanacak!

"Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı" projesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Projeye göre hızlı tren hattının 62 kilometresinin Kırklareli sınırlarında bulunduğunu belirten Peker, hattın Halkalı İstasyonu'ndan başlayarak Edirne'ye kadar ulaştığını kaydetti

Aga Ray Demiryolu İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aga Ray Demiryolu İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Elif Yaşin tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Mart'ta Esenler, Havaalanı Mahallesi, Gökçay Sokak'ta kuruldu.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ne zaman bitecek?

Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesinde arzu etmedikleri gecikmeler yaşandığını ancak projenin tamamlanması için hiçbir engel kalmadığını belirterek, "2016'nın sonu itibarıyla trenleri yürütmüş olacağız" dedi.

Çin karayolu ve demiryolu yatırımlarına 375 milyar dolar harcayacak!

Çin, ekonomik büyümenin yavaşlamasını önlemek amacıyla 2016'da karayolu ve demiryolu yatırımlarına 375 milyar dolar harcayacak.Çin Ulusal Kongresi'nin yıllık toplantısında, beş yıllık ekonomik kalkınma planı hakkında çalışma raporu sunuldu.

Aselsan demiryolu alanında Indra ile işbirliği yapacak!

Türkiye'nin en büyük savunma sanayi şirketi Aselsan, demiryolu alanında planlama, trafik yönetimi, sinyalizasyon ve kontrol sistemleri projelerinde, yurtiçi ve dünya pazarlarında işbirliği yapılması için Indra şirketiyle anlaşma imzaladı.

7 yılda 40 milyar dolarlık demiryolu projesi yapılacak!

Dün açılan 6. Eurasia Rail Fuarı'na Türkiye'nin 7 yıl içinde hayata geçireceği 40 milyar dolarlık demiryolu projeleri damga vurdu. Dünya devlerinden Türkiye'ye hızlı tren fabrikası sözü geldi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda ulaşım 2017'de başlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin yıl sonuna kadar sona ereceğini, 2017 yılında da tren seferlerinin başlayacağını söyledi.

Nusaybin demiryolu Haberi

Nusaybin demiryolu

Sultan 2. Abdülhamit Han döneminde inşası yapılan Nusaybin'deki tarihi demiryolunun bin 200 metrelik bölümü ıslah edilecek.

Nusaybin Belediyesi,İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname ile görevlendirilerek  ilçe merkezinden geçen demiryolunda ıslah çalışmalarına başlamış oldu.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Nusaybin Belediyesi Fen İşleri mühendisi Eren Aslan, 1900'lerde inşa edilen demiryolunun, ilçe merkezindeki bin 200 metrelik bölümünün ıslah edileceğini açıkladı.

Aslan, Fen İşleri Müdürlüğü olarak ilk etapta bölgenin görüntü kirliğini oluşturan ve insan sağlığını tehdit eden çöp, moloz ve atıklardan arındırıldığını açıkladı. 

Aslan, "Yaptığımız proje kapsamında bin 200 metrelik ıslah çalışmasında bin 600 metre oluk, 2 bin 500 metre bordür taşı, demiryolunun iki koluna ay yıldız süslemeli aydınlatma, 26 oturma bankı, çim taşı, yürüme yolları ve yeşil alan yapılarak çöp kutuları konulacak. İlçe merkezindeki atıl durumda...