02 / 05 / 2024

nyala türk hastanesi

nyala türk hastanesi

Dünyanın dört bir yanına yardım eli uzatan Türkiye, Darfur'a hastane yaptı. Dünyanın gündemine bomba gibi düşen dramların yaşandığı Nyala'ya inşa edilen 150 yataklı hastane, Sudan'da tedavisi mümkün olmayan pek çok hastalığa derman olacak...

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Lübnan'dan 'Sayda Türk Hastanesi bir an önce açılsın' talebi!

Lübnanlı Milletvekili Usame Saad, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) açılış çalışmalarını devam ettirdiği Türk hastanesinin bir an önce faaliyete geçirilmesini talep etti. 

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne acil durum hastanesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada Türkiye tarafından KKTC'de inşa ettirilen acil durum hastanesinin ülkesinin sadece bugünün değil gelecekteki ihtiyaçlarını da karşılayacak bir donanım ve yeterlilikte olacağını söyledi.

Lübnan'daki Türk Hastanesi'ni açma çalışmaları TİKA tarafından başlatıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), "Sayda Türk Travma ve Rehabilitasyon Hastanesi"nde çalışmalara başladı.

Türk Kızılayı 300 tane sahra hastanesi imar ediyor!

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, düzenlediği basın toplantısında konuştu. Kınık, sahra hastanelerinin kurulmasına ilişkin, "İlk 150 hastaneyi karantina için Sağlık Bakanlığımıza teslim etmiştik. 300 tane daha imar ediyoruz. Her gün 5 sahra hastanesi üretiyoruz" dedi...

Ankara Şehir Hastanesi'nin teknoloji altyapısında Türk Telekom imzası!

Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük kamu-özel iş birliği projelerinden olan Bilkent’teki Ankara Şehir Hastanesi’nin tüm bilgi teknolojileri altyapısı, Türk Telekom Grubu tarafından yapıldı. 

Yemen Türk Sahra Hastanesi açıldı!

Sağlık Bakanlığının desteği ve TİKA işbirliğinde Taiz'de hayata geçirilen 50 yatak kapasiteli Türk Sahra Hastanesi açıldı.

Katar'da ilk Türk hastanesi açıldı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katar'da inşa edilen ilk Türk hastanesinin açılışı için başkent Doha'ya gitti. Açılışı yapılan hastanenin tüm çalışanlarının Türk olması, yurtdışında bu türün ilk örneği oldu.

Irak'ta Türk inşaat firmasının tamamladığı hastane açıldı!

Irak'ın Babil vilayetinde Türk inşaat firması tarafından yapımı tamamlanan 600 yataklı eğitim hastanesi hizmete açıldı.

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni vatandaşların hizmetine açtı. Müezzinoğlu, “Atatürk’ün koyduğu hedeflere çalışarak ulaşılır. Atatürk’ün gölgesinde yan gelip yatarak olmaz” dedi...

Mogadişu’daki Türk Hastanesi’nin yapımında Steelife ürünleri kullanılacak!

TOKİ tarafından Somali’nin Başkenti Mogadişu’da hayata geçirilen Türk Hastanesi’nin yapımında hafif çelik yapı sistemi ile Steelife tercih edildi. Mogadişu’daki Türk Hastanesi’nin yapımında Steelife ürünleri kullanılacak.

Almanya'daki Türk hastanesi yoğun ilgi görüyor!

Almanya'nın Kassel kentinde doktor Arif Ordu tarafından kurulan MEDİTÜRK adlıhastane yılda 50 bin hastaya hizmet veriyor. Hastanenin sahibi Ordu: "Türkiye'deki sağlık kuruluşları tecrübelerini buraya taşımalı. dedi.

Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi'nde onkoloji birimi açıldı!

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Birimleri Ayaktan Tedavi Ünitesi yeni yerine taşındı. Kapasitesi artırılarak hizmete alınan servisin açılışını Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İlknur Aktaş yaptı.

nyala türk hastanesi Haberi

nyala türk hastanesi


Dünyanın dört bir yanına yardım eli uzatan Türkiye, Darfur'a hastane yaptı. Dünyanın gündemine bomba gibi düşen dramların yaşandığı Nyala'ya inşa edilen 150 yataklı hastane, Sudan'da tedavisi mümkün olmayan pek çok hastalığa derman olacak. Cuma günkü açılışı Başbakan Yardımcısı İşler ve Bakan Müezzinoğlu gerçekleştirecek.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2006 yılındaki Sudan ziyaretinde Darfur bölgesine de geçerek iç savaş nedeniyle evsiz kalan binlerce insanın sıkıntısını yerinde görmüştü. Katliamlarla dünyaya adını duyuran bölgeyi ziyaret eden ilk lider olan Erdoğan, Darfur'daki dramı dünya gündemine getirirken, Nyala'ya büyük ve modern bir hastane yapılması talimatını da vermişti. 


TÜRK DOKTORLARA EMANET


Talimatın ardından TİKA, gerekli hazırlıkları yaptı. Hastanenin temelini, o dönem Devlet Bakanı olan Faruk Çelik attı. Nyala'daki hastane, 150 yataklı olarak inşa edildi. Hastane, bölgenin tek ihtisas hastanesi...