18 / 05 / 2024

ocak ayı yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı

ocak ayı yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı

2014 yılı içinde, yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı, bin önceki yıla göre yüzde 13.5 artış gösterdi. TÜİK verilerine göre yüzölçüm artışı yüzde 24. 3, değer yüzde 37.2, daire sayısı ise yüzde 21.2 oranında yükseldi...

Amerika'da konut başlangıçları ocak ayında geriledi

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, ocak ayında yüzde 14,8 azalış ile 1 milyon 331 bine gerileyerek Nisan 2020 yılından bu zamana en büyük düşüşünü yaşadı.

Beko'dan küçük ev aletlerinde ocak ayı indirim fırsatları!

Beko'dan seçili ürünlerde efsane bir kampanya fırsatı başlattı. Beko, ocak ayına özel seçili küçük ev aletlerinde indirim kampanyası yapıyor. Kampanya 1-15 Ocak 2024 tarihleri içerisinde geçerli olacaktır. İşte kampanyaları seçili ürünün detayları...

Honda 2024 Ocak ayı güncel fiyatlarını duyurdu!

Honda otomobil üreticisi, 2024 Ocak ayı güncel fiyat listesini açıkladı. Markanın yayımlanan fiyat listesinde, Civic modelinde 175 bin Türk Lirası indirim yapıldığı kaydedildi. Ayrıca, City modeli, Honda otomobil üreticisinin en uygun modeli olarak ön plana çıktı. İşte ayrıntılar...

SED yardımı yatan iller 2023! SED yardımı ne zaman yatacak? SED Ocak ayı ödemeleri ne zaman yatacak?

SED Ocak ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair sorgulamalar devam ediyor. İşte SED yardımına dair detaylar!

TOKİ ocak ayı kura takvimi güncellendi! Kuralar il il peş peşe çekilecek! 13- 24 Ocak TOKİ kurası hangi illeri kapsıyor?

TOKİ kura çekimi belirlenen tarihlere göre il il yapılmaya devam ediyor. 13 Ocak'ta Eskişehir ve Adana ilinden devam edecek olan TOKİ kura takvimi Ocak ayı tarihleri güncellendi. Peki, 13- 24 Ocak TOKİ kura çekimi hangi illeri kapsıyor? İşte detaylar...

Zamlı ocak ayı SED yardım ödemeleri yattı mı? 3.295 TL ödemeden kimler yararlanacak?

Devlet maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)'in ocak ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki SED Desteği hesaplara yattı mı?

Emekli vatandaşlara Ocak ayında 30 bin TL! Tek şart emekli olmanız! İşte detaylar!

Emekli olanlar için müjdeli haber! Emekli vatandaşlara Ocak ayında 30.000 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!

Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? 

Enflasyon rakamlarının  3 Ocak 2023 tarihinde açıklanmasıyla birlikte iş yerleri ve ofis için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

2023 yılı Ocak ayı kira artış oranı belli oldu mu? Bu ay kiralara yüzde kaç zam yapılacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı ocak ayı kira zam oranının ne kadar olacağını merak ediyor. Peki, 2023 yılı Ocak ayı kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahibi bu ay kiralara yüzde kaç zam yapacak? İşte detaylar...

Emeklilerin yüzü ocak ayı girmeden gülecek! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine koşulsuz şartsız 2.200 TL ödeme!

Yeni yılda yapılacak zamlar milyonlarca emeklinin gündemini oluşturuyor. Merakla beklenen ocak ayı zam haberlerinin duyulacağı bir ay olacak. Bunun yanı sıra emeklilere yeni yıla girmeden önce 2.200 TL verileceği açıklandı. İşte detaylar!

TÜİK ocak ayı işsizlik rakamlarını açıkladı!

İşgücü istatistiklerini yeni veri seti ile paylaşmaya başlayan TÜİK, ocak ayında işsizliği yüzde 12.2 olarak açıkladı.

ABD'de inşaat harcamaları Ocak ayında rekor düzeye ulaştı!

ABD'de inşaat harcamaları, Ocak ayında aylık yüzde 1,7 artarak verinin açıklanmaya başladığı tarih olan 2002 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 

ABD'de bekleyen konut satışları Ocak ayında beklenenden fazla azaldı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Ocak ayında aylık olarak yüzde 2,8 azalarak beklentilerin üzerinde düşüş gösterdi.

ocak ayı yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı Haberi

ocak ayı yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı


2014 yılı içinde, yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı, bin önceki yıla göre yüzde 13.5 artış gösterdi. TÜİK verilerine göre yüzölçüm artışı yüzde 24. 3, değer yüzde 37.2, daire sayısı ise yüzde 21.2 oranında yükseldi.


TÜİK Ocak-Aralık 2014-Yapı İzin İstatistikleri açıklandı

TÜİK tarafından açıklanan istatistiklere göre 2014 yılı bütününde yapı ruhsatı verilen bina istatistiklerinde dev bir artış yaşandı.  Yapıların toplam yüzölçümü 217,7 milyon m² iken; bunun 122,4 milyon m2'si (%56,2) konut, 58,7 milyon m2'si (%27,0) konut dışı ve 36,6 milyon m2'si (%16,8) ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.


Yapı izin verileri

Kullanma amacına göre 156,2 milyon m² (%71,7) ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 12,8 milyon m² (%5,9) ile ofis (işyeri) binaları binaları izledi.


Yapı...