02 / 05 / 2024

ödediğiniz emlak vergisi iadesi nasıl alınır

ödediğiniz emlak vergisi iadesi nasıl alınır

Emlak vergisi başta olmak üzere, bazı vergilerde muafiyetler bulunuyor. Maliye Bakanlığının almış olduğu bir karara göre, ödenmiş vergiler geri iade edilebiliyor. Peki, ödediğiniz emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

Dikkat! Bu koşulları taşıyorsanız ödemek zorunda değilsiniz! Ödediğiniz o parayı geri alabilirsiniz!

Gerekli koşulları sağlıyorsanız emlak vergisi ödemek zorunda değilsiniz hatta ödediğiniz parayı da geri alabilirsiniz

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin emlak vergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.

Bitlis Adilcevaz Belediyesi'nden emlak vergisi açıklaması!

Bitlis'in Adilcevaz Belediyesi'nde işçiler maaş şoku yaşadı. KHK ile kadroya geçen 85 işçi, aylardır maaş alamıyor. Başkan Necati Gürsoy ise, "Pandemi nedeniyle su faturası olsun emlak vergisi olsun, toplayamadık." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir" dedi.

Kurumların emlak vergisi alacakları, zam ve faizleri yapılandırılıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırma kapsamına alınıyor" dedi.

Kayseri Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkan  Memduh Büyükkılıç, Emlak vergisi 2'nci taksitlerinin 1 Kasım ile 30 Kasım 2018 tarihleri arasında yatırılması gerektiğiniz söyledi.

Ödediğiniz emlak vergisini geri alabilirsiniz!

Emlak Vergisi’nin ikinci taksidini bu ay sonuna kadar ödemek gerekiyor. Fakat ev hanımları, emekliler, işsizler, engelliler, gazi ve şehit yakınları vergi ödemiyor. Bilmeden ödeyenler ise son 5 yıllık vergiyi geri alabilir.

Emlak vergisi sorununa neşter!

Maliyet Bakanı Ağbal, vergi, yatırım, üretim, istihdam gibi toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bakan Ağbal, "Emlak vergisi değerleriyle ilgili bir düzenleme çalışması da yapıyoruz. Yetiştirebilirsek onu da bu torba yasa içinde yapacağız” dedi.

Naci Ağbal: Emlak vergisi artışı varsa yeniden düzenleriz!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Özellikle belli bölgelerde emlak vergisi değerinin 1-2 kat arttığı şeklinde şikayetler geliyor. Bununla ilgili vatandaşımızın olağanüstü bir yükle karşılaşmasına neden olan gelişme varsa bunu kontrol altına alacak düzenlemeyi yaparız" dedi.

2017 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman?

Kimi gayrimenkul sahipleri ise iki taksitte ödemeyi tercih etti. İlk taksit ödemelerini Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödedi. Peki, 2017 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman?

Sanayi tesisleri emlak vergisi ödememeli!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, sanayi tesislerinden üretimde olduğu sürece emlak vergisi alınmaması gerektiğini söyledi. Özdemir, 'Sanayi tesisleri emlak vergisi ödememeli'' dedi.

Varlık yönetim şirketleri Emlak Vergisi’ne talip!

Bankaların 27 milyar liralık batık kredisini 3.3 milyara alan varlık yönetim şirketleri, 2.9 milyar lirayı tahsil etti. Hilmi Güvenal, “Tahsilattaki uzmanlığımız ile faturalara ve Emlak Vergisi’ne de talibiz” dedi.

ödediğiniz emlak vergisi iadesi nasıl alınır Haberi

ödediğiniz emlak vergisi iadesi nasıl alınır

Ödediğiniz emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emlak vergisi başta olmak üzere, bazı vergilerde muafiyetler bulunuyor. Emlak vergisinde, brüt yüzölçümü 200 m2 yi geçmeyen tek meskeni olan veya tek meskenin intifa hakkına sahip bulunan; kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup 18 yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler,


Gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığından ibaret bulunanlar,


Şehitlerin dul ve yetimleri, 


Gaziler emlak vergisi muafiyetinden yararlanabiliyor. Ancak vergi muafiyetinden faydalanılabilmesi için kişinin belediyeye bildirimde bulunması gerekiyor.


Kimi taşınmaz mal sahipleri, muaf olduklarından haberi olmadan emlak vergisini ödeyebiliyor. Ancak, Maliye Bakanlığının almış olduğu bir karara göre, ödenmiş vergiler geri iade edilebiliyor.


Bu hususra Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelgesi ile belediyelerin...