05 / 05 / 2024

ödemeler dengesi beklenti anketi

ödemeler dengesi beklenti anketi

AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının şubatta 1,3 milyar dolar açık vermesini bekliyor.

Kartlı ödemeler yüzde 116 artarak 978,3 milyar TL oldu!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göre, kartlı ödemeler yüzde 116 artarak 978,3 milyar TL oldu. İşte o rakamlar...

Cari işlemler dengesi eylül ayında 1.9 milyar dolar fazla verdi 

Cari işlemler dengesi, eylül ayında piyasanın üstünde gerçekleşerek 1,88 milyar dolar fazlalık gösterdi.. Buna göre, net hata ve noksan kalemi eylül ayında 208 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Araç sahipleri acil baksın! MTV üçüncü taksit son ödemeler ne zaman yapılacak? Ek MTV iptal mi oldu? 

Son dönemlerde sosyal medyada sıkça dolaşmaya başlayan ''Ek MTV iptal oldu'' konusu kafaları karıştırdı. Peki gerçekten ek MTV iptal mi oldu? MTV üçüncü taksit son ödemeler ne zaman? 

Sosyal destek ödemeleri için resmen Ağustos 2023 müjdesi geldi! Yeni ve zamlı ödemeler peş peşe yatırılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından evde bakım maaşıyla ilgili açıklama geldi. Bakanlık, temmuz ayı evde bakım maaşının hesaplara yatmasından sonra, zamlı ödemeler ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Gayrimenkul sektörü yabancıların radarında: Yabancı doğrudan yatırımlarda gayrimenkul ağırlıkta!

Yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye’de edindikleri gayrimenkuller ödemeler dengesi kapsamında yer alıyor. Bu kalemde son senelerde 4 milyar doların üzerinde alımlar kaydediliyor. İşte ayrıntılar...

TCMB Para Politikası Kurulu beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketi sonuçları açıklandı.

Ticaret Bakanlığı dış ticaret beklenti anketini açıkladı!

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının üçüncü çeyreğine yönelik Dış Ticaret Beklenti Anketi'ni açıkladı. Buna göre, ihracat beklenti endeksi, bu dönemde bir önceki çeyreğe göre 4,2 puan artış kaydetti.

Haziran ayında dış ticaret dengesi 5,4 milyar dolar açık verdi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre Haziran ayı öncü dış ticaret verilerine göre, ihracat, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 10,5 azaldı. Ayrıca aylık ihracat 20,9 milyar dolar şeklinde gerçekleşirken öncü dış ticaret dengesi 5,4 milyar dolar açık verdi.

Evde bakım maaşı alanlara şimdi de 2023 Temmuz şoku geldi! Ödemeler artık resmen böyle yapılacak! Hemen bu karara bakın!

Evde bakım maaşı alanlara şimdi de 2023 Temmuz şoku geldi... Ödemeler artık resmen böyle yapılacak... Hemen bu karara bakın...

Evde bakım maaşlarında şimdi de Temmuz 2023 şoku geldi! Bu ödemeler bundan sonra resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşlarında şimdi de Temmuz 2023 şoku geldi... Bu ödemeler bundan sonra resmen böyle yapılacak... Hemen bakın...

Evde bakım maaşı alanlara resmen 2023 Haziran şoku geldi! Ödemeler artık böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşı alanlara resmen 2023 Haziran şoku geldi... Ödemeler artık adeta böyle yapılacak... Hemen bakın...

Evde bakım maaşları için son dakika Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler artık resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşları için son dakika Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler artık resmen böyle yapılacak... Hemen bakın...

Evde bakım maaşı alanlara 2023 Haziran şoku geldi! Ödemeler resmen böyle yapılacak! Hemen bu son dakika kararına bakın!

Evde bakım maaşı alanlara 2023 Haziran şoku geldi... Ödemeler resmen böyle yapılacak... Hemen bu son dakika kararına bakın...

ödemeler dengesi beklenti anketi Haberi

ödemeler dengesi beklenti anketi

AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının şubat ayında 1,3 milyar dolar açık vermesini bekliyor.

AA Finans'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 13 Nisan Pazartesi günü açıklanacak Şubat 2019 Ödemeler Dengesi verilerine ilişkin beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistler, cari işlemler hesabının şubatta 1,3 milyar dolar açık vermesini bekliyor. Ekonomistlerin söz konusu dönem için cari işlemler açığı beklentileri, 700 milyon dolar ile 2,3 milyar dolar arasında yer aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ekonomistlerin 2020 sonuna ilişkin cari işlemler dengesi beklentilerinin ortalaması ise 13 milyar dolar açık olarak gerçekleşti. Ankete katılan ekonomistlerin yıl sonu cari işlemler açığı beklentileri 8 milyar dolar ile 19 milyar dolar arasında yer aldı.

Cari işlemler dengesi, ocakta 1 milyar 804...