05 / 05 / 2024

ödemişe teleferik mi yapılıyor

ödemişe teleferik mi yapılıyor

1950’li yıllardan bu yana gündemde olan teleferik projesi son günlerde hız kazandı. Ödemiş Belediyesi projeyi gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürürken, bağlantı kurulan teleferik kurumu yapan firmalarla etüt çalışmaları yapılıyor.

ABD'de mortgage faizi 5 ayın en yüksek seviyesinde...

Amerika'da geçen hafta mortgage faizlerinde yaşanan yükseliş devam etti ve yaklaşık olarak 5 ayın en fazla seviyesine ulaştı ve başvurular buna bağlı olarak da düşüşe geçmiş oldu.

1 gram bile altını olanlar dikkat! İşte son dakika 18 Şubat 2024 gram, çeyrek, tam altın fiyatları!

Son günlerde düşen altın fiyatları geçtiğimiz günlerde yükselişe geçmişti. Peki 18 Şubat 2024 gram, çeyrek, tam altın fiyatları ne kadar? İşte son dakika canlı altın fiyatları...

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Yatırımda kimi dinlemeli? Eğitimlileri mi? Alaylıları mı?

Yatırımda kimi dinlemeli? Eğitimlileri mi? Alaylıları mı? İşte emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım...

Çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır?

Miras meselelerinde, çocuk sahibi olmayan bireylerin mirasının kime kalacağı merak edilen konulardan biridir. Bu konu hakkında belirli düzenlemeler yapılmış olup hukuki olarak miras paylaşımı yapılır. Peki çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır, direkt eşine mi geçer? 

Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, düştü mü? Bakan Bilgin’den son dakika açıklaması! İşte son gelişmeler!

Sigortasını Bağ-Kur 'dan yaptıran yurttaşlar prim gün sayısının SSK ile eşitlenmesini istiyordu. Konuya ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki, Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, Bağ-Kur 7200 günden emeklilikte prim gün sayısı düştü mü? İşte detaylar...

7. yargı paketi yürürlüğe girecek mi? Genel af çıkıyor mu? İnfaz indiriminde son durum ne?

7. Yargı Paketi  TBMM Genel Kurullunun onayından geçti. 7. Yargı Paketi maddeleri içerisinde en çok merak edilen konulardan birisi de infaz indirimi düzenlemesi oldu. Mahkum ve mahkum yakınları infaz indirimi ile ilgili Adalet bakanlığından tarafından gelecek açıklamayı heyecanla bekliyor.

e-Devlet'ten başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına destek ödemesi yapıyor. e-Devlet'ten başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

Euro yükselir mi, düşer mi? 1 euro resmen bu kadar olacak! Şimdi siz de peş peşe açıklanan rakama bakın!

Euro kurundaki son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Euro yükselir mi, düşer mi? 1 euro resmen bu kadar olacak! Şimdi siz de peş peşe açıklanan rakama bakın!

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Buğday fiyatları artışa geçti! Ekmeğe zam gelecek mi? İşte 17 Şubat 2023 fiyat listesi…

Buğday fiyatları belli oldu! Peki ekmeğe zam gelecek mi? Herkes gelen zamların etkisini araştırıyor. İşte 17 Şubat 2023 fiyat listesi…

e-Devlet'ten başvuranlar anında alıyor! Çocuk desteğine zam geldi mi? Hemen siz de bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere çocuk yardımı ödemesi yapıyor. e-Devlet'ten başvuranlar anında alıyor! Çocuk desteğine zam geldi mi? Hemen siz de bakın!

2023 asgari ücrete ara zam gelecek mi? Peş peşe açıklandı! Duyan resmen buz kesti! Şimdi siz de bakın!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2023 asgari ücrete ara zam gelecek mi? Peş peşe açıklandı! Duyan resmen buz kesti! Şimdi siz de bakın!

ödemişe teleferik mi yapılıyor Haberi

ödemişe teleferik mi yapılıyor


1950’li yıllardan bu yana gündemde olan teleferik projesi son günlerde hız kazandı. Ödemiş Belediyesi projeyi gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürürken, bağlantı kurulan teleferik kurumu yapan firmalarla etüt çalışmaları yapılıyor.


Projenin bölgenin turizm potansiyelini etkileyeceğini belirten Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “ Kentimizin gelişimi konusunda ilgili tüm projeleri gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Ödemiş- Gölcük arası Teleferik projesi de bölgemizin turizm potansiyelini arttıracak çok önemli bir proje. Görüşmeler yaptığımız ilgili firmaların teknik ekipleri belediye personelimizle birlikte bölgemizde çalışmalar yapıyor. Teleferik hattının güzergahı, kurulacak istasyonlar, arazilerin durumu, meteorolojik verilerin göz önünde bulundurularak yapılan ön etüt çalışmaları sürdürülmektedir. Gölcük konumu itibariyle diğer turizm alanlarımız gibi doğa harikası bir yer. Göl kenarında rekreasyon projemiz devam ederken, teleferik projesini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Teleferikle birlikte yeni oluşturulacak sosyal tesisler için...