04 / 05 / 2024

ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu

ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu

Geçmiş dönemlere ait ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu hakkındaki özelgede yer alan esaslara göre eski emlak vergisi borcunu kim öder? İşte yanıtı...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Emlak vergisine yüzde 780 zam yapıldı: O ilçe ayağa kalktı!

Konya'nın Sarayönü İlçe Belediyesi'nde emlak vergilerinde fahiş bir zam uygulandı. Buna göre belediyenin ilçe merkezindeki emlak vergileri için yüzde 50 oranında, ilçeye bağlı olan bazı mahallerde de ise vergiye yüzde 780'e ulaşan oranda zam yaptı. 

Eski köylere emlak vergisi indirimi!

Kamu mali yönetimi ve kontrolü kanunuyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair teklifi kapsamında kırsal yerleşim bölgelerine yönelik su ücretleriyle emlak vergilerinde indirim ve çeşitli kolaylıklar getirilecek.

Hong Kong'ta konut kiraları düşecek!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde ekonomiyi canlandırmak amacıyla hazırlanan paket kapsamında kamu konut kiraları düşürülecek, gelir ve emlak vergilerinde de indirim yapılacak...

Emlak vergilerinde 2020'de yüzde 11'lik artış!

Yeni yılda pasaport için 995 lira, ehliyet için 249 lira harç ödenecek. 2020 yılında Konaklama Vergisi ve Dijital Hizmet Vergisi de devreye girecek.

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Rusya’da ödenmeyen konut kredileri emlak balonu tehlikesi oluşturuyor!

Rusya’da ödenmeyen ipotekli konut kredisi borçları emlak balonu riski oluşturuyor. İpotekli konut kredisi borçlarını ertelemek için yasa çalışması planlanıyor...

Emlak vergisini geç ödeyen yandı!

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı. Süresinde ödenmeyen vergiler için aylık yüzde 2 faiz işliyor.

Emlakta YEP dönemi başlıyor!

Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP) gayrimenkul sektörünü de ilgilendiren önemli kararlar yer aldı. Bundan sonra tapu harçları ve emlak vergilerinde daha adil bir süreç işleyecek.

Ödenmeyen aidatlar yüzünden yaşanan sorunlar!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "ödenmeyen aidatlar" konusunu kaleme aldı..

Gayrimenkul sektörü medyanın bir numaralı gündemi!

Ajans Press, Türkiye’nin emlak karnesini çıkardı. Ajans Press’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, konut fiyatlarında ve emlak vergilerinde yaşanan artışın medyanın bir numaralı gündem maddesi olduğu belirlendi.

Kartepe Belediyesi'nden emlak vergisi yapılandırma fırsatı!

Kartepe Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, ilçedeki vatandaşların emlak vergilerinde yapılandırmaya gidebileceğinin müjdesini verdi.

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son 3 gün!

İlçe belediyelerine ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergilerinde son ödeme tarihi yaklaşıyor. 30 Kasım mesai bitiminde sona erecek vergi dönemi için son 3 gün kaldı..

ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu Haberi

ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu

Eski emlak vergisi borcunu kim öder?

Geçmiş dönemlere ait ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu hakkındaki B.07.1.GİB.4.35.17.02-175.01[30-2012/1]-759 sayılı özelge gereğince satışın  yapıldığı yıl ile geçmiş yıllara ait ödenmemiş emlak vergisinin ödenmesinden alıcı ve satıcılar müteselsilen (birlikte) sorumlu oluyor.


14/08/2012

B.07.1.GİB.4.35.17.02-175.01[30-2012/1]-759


İlgide kayıtlı özelge talep formunda, İlimiz ... sok. No:... Alsancak adresindeki meskeni, 14/10/2011 tarihinde satın aldığınız ve  ... Belediye Başkanlığına değişiklik bildirimi verdiğiniz, ancak taşınmazın önceki sahipleri tarafından işyeri olarak kiraya verilmesine rağmen verginin meskene ait değerler üzerinden ödenmesi nedeniyle emlak vergisi fark tahakkuku yapıldığı ve tarafınızdan ödenmesinin talep edildiği belirtilerek konu hakkında Başkanlığımız görüşü sorulmaktadır.

            

Konuya ilişkin olarak ... Belediye Başkanlığının  ... tarihli ve ... sayılı yazısı ekinde alınan ve tarafınıza hitaben düzenlenen ... tarih ve...