26 / 11 / 2024

ödenmiş emlak vergisi

ödenmiş emlak vergisi

Emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Muaf olduğundan habersiz bir şekilde vergi ödeyenlere vergileri iade ediliyor. Peki, ödenmiş emlak vergileri nasıl geri alınır?

Kimler emlak vergisi ödemiyor?

Emlak Vergisi'nin ikinci taksiti için tanınan süre bir ay sonra bitecek. 2015 yılma ilişkin Emlak Vergisi'nin ilk taksidi Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödenmişti. Verginin ikinci taksidi ise Kasım ayı içinde ödenmek zorunda.

Ev satarken emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, henüz emlak vergisi dönemi başlamamış veya ilk taksiti ödenmiş; ikinci taksiti bulunan evin satılması halinde ne olur? Ev satarken emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi 2015 ödemeleri ne zaman başlayacak?

2014 yılına ait emlak vergisinin ilk taksiti en son 31 Mayıs'ta ödenmişti. Verginin ikinci taksiti ise en son 1 Aralık 2014 tarihinde ödendi. Peki, emlak vergisi 2015 ödemeleri ne zaman başlayacak?

Ödenmiş emlak vergileri nasıl geri alınır?

Emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Muaf olduğundan habersiz bir şekilde vergi ödeyenlere vergileri iade ediliyor. Peki, ödenmiş emlak vergileri nasıl geri alınır?

Geriye dönük emlak vergisi iade dilekçesi!

Belediyeler haksız yere ödenmiş geriye dönük emlak vergilerinin iadesini yapıyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. İşte geriye dönük emlak vergisi iade dilekçesi..

Ödediğiniz emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emlak vergisi başta olmak üzere, bazı vergilerde muafiyetler bulunuyor. Maliye Bakanlığının almış olduğu bir karara göre, ödenmiş vergiler geri iade edilebiliyor. Peki, ödediğiniz emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

ödenmiş emlak vergisi Haberi

ödenmiş emlak vergisi

Ödenmiş emlak vergileri nasıl geri alınır?

Emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Emlak vergisi kanunu gereğince, brüt yüzölçümü 200 m2 yi geçmeyen tek meskeni olan veya tek meskenin intifa hakkına sahip bulunan; kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup 18 yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler,


Gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığından ibaret bulunanlar,


Şehitlerin dul ve yetimleri, 


Gaziler muafiyetinden yararlanabiliyor.


Muafiyet koşullarını taşıyan kimselerin, belediyeye giderek beyanda bulunması gerekiyor. Aksi halde vergi mükellefiyeti devam ediyor. Bu nedenle muaf olduğundan habersiz bir şekilde vergi ödeyenler de olabiliyor.


Bu noktada Maliye Bakanlığının almış olduğu bir karar devreye giriyor. 14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge ile belediyelerin (2014 yılı için)...