15 / 05 / 2024

odtü otobüslerinin seferleri ne zaman başlayacak

odtü otobüslerinin seferleri ne zaman başlayacak

Tüketici Hakları Derneği (THD) Ankara Büyükşehir Belediyesi Ego Genel Müdürlüğü tarafından 22 Ekim 2013 tarihli ODTÜ’ye otobüs seferlerinin durdurulmasına ilişkin idari işlemin durdurulması için Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne dava açtı...

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada son dakika gelişmesi: Ücretsiz ulaşım sona mı eriyor?

Ankara'da Özel Halk Otobüslerinin indirimli ve ücretsiz taşımacılık yapmama kararı almaları üzerine vatandaşlar ''65 yaş ücretsiz toplu taşıma bitiyor mu?'' sorusunu araştırmaya başladı. İşte 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada son dakika gelişmesi...

Hatay tahliye ediliyor! Ücretsiz otobüs seferleri başladı! Başvuru ekranı açıldı!

Havayolu ve otobüs bileti rezervasyon şirketi Obilet, Hatay deprem bölgesinden uzaklaşmak isteyenler için ücretsiz tahliye otobüsünü tanıttı. Online başvuru yapan vatandaşlar, Obilet sponsorluğunda ücretsiz otobüs seferleri ile bölgeden ayrılabiliyor. Afet bölgesinden ücretsiz tahliye otobüsü başvur

İstanbul'da metrobüs vapur ve otobüsler hizmet vermeye devam ediyor!

Sokağa çıkma yasağı istisnası olan vatandaşlara ulaşım hizmeti vermek adına, 11-12 Nisan tarihlerinde geçerli olmak üzere belli hatlarda sabah ve akşam otobüs seferleri düzenlenecek.

Van Büyükşehir'den otobüsler için modern tesis!

Van Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Özel Halk Otobüslerinin kalkış noktasına yapılan tam donanımlı hareket amirliği binası tamamlandı. 

İstanbul Havalimanı'na İETT ve HAVAİST seferleri başladı!

İstanbul Havalimanı'nda ilk seferlerin yapılmasıyla beraber İETT ve Havaist otobüs seferleri bugün itibariyle başladı

İmara açılan Mamak Çöplüğü TBMM gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Mamak Belediyesi'nin yeşil alan olacağını duyurmasına rağmen EGO otobüslerinin park alanı haline getirilmesi kararı alınan ve imara açılan eski Mamak Çöplüğü'nü TBMM gündemine taşıdı.

Harem Otogarı iki yıla kadar taşınacak!

Şehirlerarası yolcu otobüslerinin trafiğe takılmaması için cep otogarlar geliyor. Harem Otogarı da 2018’e kadar taşınacak. İstanbul'un şehirlerarası yolcu otogarları, yeni yol güzergahlarına göre düzenleniyor.

İDO ve BUDO sefer iptalleri 12 Ocak 2016!

İstanbul Deniz Otobüsleri ve Bursa Deniz Otobüslerinin bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İşte İDO ve BUDO'dan açıklamalar...

Yıldızlı TOKİ Konutları'nın altyapı çalışmaları tamamlandı!

Yıldızlı TOKİ konutları bölgesindeki 3 bin 900 metre uzunluğundaki yol asfaltlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye düzenli otobüs seferleri gerçekleştiriyor. Bölgede başlatılan altyapı çalışmaları da tamamladı.

İDO-BUDO sefer iptalleri 17 Şubat!

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) ve Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi..

BUDO sefer iptali 1 Şubat 2015!

12.00, 15.00, 16.30, 17.15, 19.00 ve 21.15'teki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) seferleri ile 13.45, 15.30, 18.00, 19.00, 20.00 ve 21.15'teki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) deniz otobüsü seferleri kuvvetli lodos nedeniyle programdan kaldırıldı.

İDO sefer iptalleri 1 Şubat 2015!

Yapılan açıklama şu şekilde; Olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferleri ile Eskihisar-Topçular ve Sirkeci-Harem araba vapuru seferleri karşılıklı olarak geçici süreyle iptal edildi

odtü otobüslerinin seferleri ne zaman başlayacak Haberi

odtü otobüslerinin seferleri ne zaman başlayacak

THD’den yapılan açıklamaya göre belediyenin asli görev ve sorumluluğunda olan ODTÜ’ye otobüs seferlerinin durdurulmasının ‘Tüketicinin Temel Gereksinmelerinin Karşılanması’ ve ‘Ekonomik Çıkarlarının Korunması’ haklarına, kentli hakları ile Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu ifade edildi. 


"ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM HAKKI SOYUT GEREKÇELERLE DURDURULAMAZ"


Kurumun dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: "5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'na istinaden ulaşım ve trafik hizmetleri Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin asli görevlerinden olup, bu nedenledir ki hiçbir şekilde bu görevin imkanlar varken yerine getirilmemesi düşünülemez. Oysa Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ içinde otobüslerin zarar görmesini bahane etmekte bu nedenle seferleri kaldırdığını ifade etmektedir. Davalı Belediye tam olarak bunu yapmakta ve eylem yapan vatandaşlar nedeniyle emniyet güçlerinin yetersiz olduğunu ima ederek otobüs seferlerini durdurmaktadır. Böyle bir gerekçenin kabulü hayatın olağan akışı ile ve mantıkla...