28 / 04 / 2024

ODTÜ Tüneli Projesi imar planı

ODTÜ Tüneli Projesi imar planı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetiminin 2017 yılında protokolünü imzaladığı ‘ODTÜ Tüneli Projesi’ hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

1,3 milyon yolcuya hizmet verecek Büyük İstanbul Tüneli 2028'de hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin 2028'de açılmasını planladıklarını ve 1,3 milyon yolcuya hizmet vereceği öngörüsünde bulunduklarını açıkladı.

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Avrasya Tüneli Projesi meclis gündemine taşındı!

Avrasya Tüneli Projesi ile ilgili 2019 yılı Sayıştay Raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Büyük İstanbul Tüneli ihalesi 2020'de yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştireceğimiz Büyük İstanbul Tüneli Projesi ihalesini bu yıl yapmayı planlıyoruz." dedi...

Milletvekillerinden Amanos Tüneli Projesi'ne destek!

İskenderun-Polateli Otoyolu Projesi kapsamında planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'dan destek geldi.

ODTÜ Tüneli Projesi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetiminin 2017 yılında protokolünü imzaladığı ‘ODTÜ Tüneli Projesi’ hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

ODTÜ Tüneli'ne yürütmeyi durdurma kararı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi yönetiminin Bilkent Şehir Hastanesi'ne ulaşımın sağlanması amacıyla 2017'de yapım protokolünü imzaladığı ODTÜ Tüneli Projesi durduruldu.

Konya Hadimi Tüneli'nde 5 bin metreye yaklaşıldı!

Konya Ovası Projesi çerçevesinde hayata geçirilen ve Afşar Barajı'nda depolanan suları Bağbaşı Barajına aktaracak 18 bin 136 metre uzunluğundaki Hadimi Tüneli projesinde  5 bin metreye yaklaşıldı...

Amanos Tüneli Projesi ne zaman tamamlanacak?

Dörtyol-Hassa arasında yapılması planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne ayrılan ödeneği ve tamamlanması için öngörülen takvim meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Topçam Tüneli ulaşıma açıldı!

2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı. 

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihale çağrısı Aralık'ta yapılacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin ihale çağrısına Aralık ayında çıkılacak. Dev proje ile 10 istasyonda 9 farklı raylı sistem ekspres metro ile birbirine bağlanacak

Elon Musk'ın yer altı tüneli 10 Aralık'ta açılıyor!

Yatırımcı ve girişimci Elon Musk'ın aylar önce duyurduğu çılgın projesi hayata geçiriliyor. Trafik sıkışıklığı son verecek yer altı tüneli 10 Aralık'ta açılıyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesine YİD modeliyle çıkılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Turhan, projenin, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale ilanına çıkılacağını belirtti..

ODTÜ Tüneli Projesi imar planı Haberi

ODTÜ Tüneli Projesi imar planı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından gerçekleşen davada 16’ncı İdare Mahkemesi, Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşımın sağlanması amacıyla planlanan ‘ODTÜ Tüneli Projesi’ne yönelik yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Diken'de yer alan habere göre; mahkeme, projenin planlama usul ve esasları ve imar mevzuatına aykırı olduğunu, hukuka uyarlık bulunmadığını, telafisi güç ve imkansız zararlara yol açabileceğini sözlerine ekledi.

Şehir Plancıları Odası’ndan süreciyle ilgili yapılan açıklamalar kapsamında şu ifadeler kullanıldı:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi 27 Kasım 2016 tarihinde Bilkent Şehir Hastanesi ulaşım güzergâhlarına ilişkin olarak 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliklerini onaylamıştı. Bu planın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ulaşım güzergâhlarına ilişkin 2017 yılı içinde dört ayrı plan onaylanmış ve farklı zamanlarda askıya çıkarılmıştı. Bu parçacıl planların yol...