04 / 05 / 2024

ODTÜde avm yapılacak mı

ODTÜde avm yapılacak mı

ODTÜ' de, Bilkent yolu ve Eskisehir yolu köşesindeki ODTÜ arazisi içinde hafriyat çalışmasının hız kazanması ve alanın kelleşmesi fotoğrafları bazı soru işaretlerini gündeme getirdi.

Konutta yeni vergiler geliyor! Bölgesel değerleme yapılacak, gerçek dışı kiralar tespit edilecek!

Gelecek zamanlarda konut piyasasını yeni düzenlemeler bekliyor. Peki hangi düzenlemeler yapılacak? Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, tek tek açıkladı. 

MEB'den Ortaokul ve Lise Öğrencileri için Flaş Karar: İOKBS 3 Eylül'de Yapılacak!

MEB, Ortaokul ve lise öğrencileri için flaş bir karar aldı: 3 Eylül'de İOKBS yapılacak! Sınav saat 10.00'da ve tek oturumda gerçekleştirilecek. Detaylar için MEB'in açıklamalarını inceleyebilirsiniz.

THY, çalışanlara yapacağı zammı duyurdu! İşte binlerce kişinin maaşında yapılacak artış!

Asgari ücretten sonra özel sektörde de personele yapılacak zam oranları tüm çalışanlar tarafından merak edilirken, diğer şirketler için de referans olabilecek bir açıklama Türk Hava Yolları’ndan (THY) geldi. THY, binlerce çalışanı için 2023 yılına ilişkin zam oranını duyurdu.

Buca Cezaevi arsasına AVM yapılacak mı?

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2021'de tapuda ne gibi değişikler yapılacak?

Tapu işlemlerinde yeni dönem başladı. Buna göre; vergiler gerçek değer üzerinden alınacak ve farklı illerden alım-satım yapılabilecek. Peki 2021'de tapuda ne gibi değişikler yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

Şehit Yakınlarına Yapılacak Yardımlar Hakkında Bazı Kanunlarda Değişiklik!

Şehit Yakınlarına Yapılacak Yardımlar Hakkında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda Değişiklik!

15/5/1959 Tarihli ve 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

SPK'den aracı kurumlarca yapılacak repo ve ters repo işlemleri tebliğinde değişiklik!

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK), Aracı Kurumlar Tarafından Yapılacak Repo ve Ters Repo İşlemlerine İlişkin Esaslar Tebliği'nde yaptığı değişiklikler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ABD'de 25 milyar dolar kira yardımı yapılacak!

ABD'de koronavirüs salgınına yönelik ekonomik destek paketleri belirlendi. Destek paketleri kapsamında vatandaşlara doğrudan 25 milyar dolar kira yardımı yapılacak. 

Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun'da değişiklik!

5/5/1959 Tarihli ve 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda değişiklik!

15/5/1959 Tarihli ve 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

İzmir'de evleri hasar gören kiracılara 5 bin lira taşınma ve kira yardımı yapılacak!

İzmir'de eşyasını alamayan vatandaşlara hane başına 30 bin lira eşya yardımı, yıkılmış, acil yıkılacak ve ağır hasarlı evlerin sahiplerine 13 bin lira, evleri bu durumda olan kiracılara da 5 bin lira taşınma ve kira yardımı yapılacak.

ODTÜde avm yapılacak mı Haberi

ODTÜde avm yapılacak mı

ODTÜ'yü Eskişehir yoluna paralel bölecek "yatay 2. yol" girişimi ve güneyden yani ODTÜ'nün arka bahçesinden geçirilmesi düşünülen "dikey 3. yol" açıklamaları akabinde ODTÜ AVM tartışmalarını da tekrardan gündeme getirdi. Konu ile gazetemize konuşan Tahir Çalgüner, “ODTÜ Kampüsü ve Eymir gölünde ileride yaşanacak tüm alt ölçekli imar gelişmelerinin Ankara ulaşım ana planı 2038 ana nazım planla ile ilişkisi olacağını” söyledi. Çalgüner, AUAP 2038 Plan çalışmasında, 2013 Aralık tarihinden sonra oluşan çift başlı bir yönetim eksen kaymasının önüne geçilmesinin tek yolu vardır diyerek, bir öneride bulundu:  “AUAP 2038 çalışmanın analiz kitapçıkları ekli tüm belgeler, "üniversite çalışmasıdır" şeklinde müellif isimleri ile beraber çalışmanın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tesliminden önce Noter’e belgeletilmelidir.  Ana planın kimin öngörüleri olduğunu hukuki açıdan saptamak açısından ve sözleşmedeki tarafların...