15 / 05 / 2024

odtüye otobüs seferi

odtüye otobüs seferi

Tüketici Hakları Derneği (THD) Ankara Büyükşehir Belediyesi Ego Genel Müdürlüğü tarafından 22 Ekim 2013 tarihli ODTÜ’ye otobüs seferlerinin durdurulmasına ilişkin idari işlemin durdurulması için Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne dava açtı...

Otobüs ve uçak biletlerine bayram güncellemesi! Bilet fiyatları 1 günde yüzde 50'ye varan oranda zamlandı! 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hem kara yolu hem de hava yolu taşımacılığında bilet fiyatlarına zam uygulandı. Otobüs biletlerine yüzde 50'ye, uçak bilelerine de yüzde 40'a varan oranlarda zam geldi. 

Otobüs bileti fiyatlarına yüzde 150 zam! Metro, Pamukkale, Kamil koç, Ulusoy... İşte 8 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Akaryakıt fiyatlarının artmasının otobüs ve uçak bileti fiyatlarına yansıdığını, otobüs bileti fiyatlarında yüzde 150'ye varan artış yaşandığını belirtti. Peki, Otobüs bileti fiyatları ne kadar? Metro, Pamukkale, Kamil koç, Ulusoy... İşte 8 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Çarşamba Otobüs Terminali aylık 70 bin TL'ye kiraya verildi!

Avrasya GYO'nun portföyünde yer alan Çarşamba Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin mevcut kiracısı Çetinler Otogar İşletmeciliği İnşaat Ticaret Limited Şirketi ile 1 yıl süreli kira sözleşmesi imzalanmasına karar verildi...

Çarşamba Otobüs Terminali aylık 60 bin TL'ye kiraya verildi!

Avrasya GYO'nun portföyünde yer alan Çarşamba Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin mevcut kiracısı Çetinler Otogar İşletmeciliği İnşaat Ticaret Limited Şirketi ile 1 yıl süreli kira sözleşmesi imzalanmasına karar verildi...

Avrasya GYO Çarşamba Otobüs Terminali'nin bir kısmını 30 bin TL'ye kiraya verdi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı,  Çarşamba Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin 4 bin 924 metrekarelik kısmını 5 yıllığına 30 bin TL + KDV kira bedeli ile Özel Çarşamba Eğitim Kurumları Yayıncılık Matbaacılık'a kiraya verdi...

İzmir Çeşme'ye otobüs terminali geliyor!

Kentteki çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme için başlattığı belediye hizmet binası ve  otobüs terminalinin proje çalışmalarını tamamladı.

Lüleburgaz Otobüs Terminali'ne mimari ödül verildi!

TÜRKİYE'nin örnek otogarları arasında yer alan Lüleburgaz Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından önemli bir ödüle layık görüldü.

Bingöl'de otobüs terminali kirası 10 bin TL düştü!

Belediye tarafından daha önce 30 bin TL'ye ihaleye çıkarılan ancak alıcı çıkmayan şehirlerarası otobüs terminali için istenen bedel 20 bin TL'ye düşürüldü.

Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali ve itfaiye istasyonu tamamlandı!

Büyükşehir Belediyesi’nin Akseki’ye hizmet sağanağı sürüyor. Göreve gelir gelmez Akseki’nin 30 yıllık su sorununu çözen Başkan Türel’in 1 yıl önce temelini attığı Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali ve İtfaiye İstasyonu da tamamlandı.

ODTÜ'ye 2 yeni mescit inşa edilecek!

YÖK, mescit olayı kapsamında savcılıktan gelen suç duyurusu üzerine ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’ın savunmasını aldı. Rektör Acar’ın YÖK Başkanı Yekta Saraç’a ODTÜ’ye iki mescit daha yapacağını söylediği öğrenildi.

Harmancık Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı!

Harmancık’ta Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılan ve yaklaşık 2.5 milyon TL’ye mal olan şehirlerarası otobüs terminaliyle futbol sahasının açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından gerçekleştirildi.

Beylikdüzü Belediyesi metrobüse ulaşım için otobüs seferi düzenliyor!

Beylikdüzü Belediyesi, yoğun kar yağışının bölgeyi etkisi altına alması sonucu ilçe içi ulaşımını sorunsuz sağlamak amacıyla belirlenen noktalardan metrobüse kadar ring otobüs seferleri düzenliyor.

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş!

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş. İl Trafik Komisyonu, Harem Araba Vapuru İskelesi'nde bir terminal tesisi için karar almış ve durum Belediye'ye bildirilmiş.

odtüye otobüs seferi Haberi

odtüye otobüs seferi

THD’den yapılan açıklamaya göre belediyenin asli görev ve sorumluluğunda olan ODTÜ’ye otobüs seferlerinin durdurulmasının ‘Tüketicinin Temel Gereksinmelerinin Karşılanması’ ve ‘Ekonomik Çıkarlarının Korunması’ haklarına, kentli hakları ile Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu ifade edildi. 


"ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM HAKKI SOYUT GEREKÇELERLE DURDURULAMAZ"


Kurumun dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: "5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'na istinaden ulaşım ve trafik hizmetleri Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin asli görevlerinden olup, bu nedenledir ki hiçbir şekilde bu görevin imkanlar varken yerine getirilmemesi düşünülemez. Oysa Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ içinde otobüslerin zarar görmesini bahane etmekte bu nedenle seferleri kaldırdığını ifade etmektedir. Davalı Belediye tam olarak bunu yapmakta ve eylem yapan vatandaşlar nedeniyle emniyet güçlerinin yetersiz olduğunu ima ederek otobüs seferlerini durdurmaktadır. Böyle bir gerekçenin kabulü hayatın olağan akışı ile ve mantıkla...