03 / 05 / 2024

Öğrenci yurtları yatırım teşviki

Öğrenci yurtları yatırım teşviki

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, 8 ilde inşa edilecek öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı. Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt projeleri yatırım teşviklerinden yararlanacak.

Erkanlı Holding'ten yeni yatırım imkanı! UNİVA markasıyla öğrenci evleri geliyor!

Türkiye’de yükseköğretim öğrencilerinin yurt sorunundan yola çıkan Erkanlı Holding bünyesindeki UNİVA markası, öğrenci evlerini, Türkiye’ye alternatif bir yatırım imkanı olarak sunmak için çalışmalara başladı.  

Erkanlı Öğrenci Evi Ve Yapı Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Erkanlı Öğrenci Evi Ve Yapı Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Rıza Hüseyin Erkanlı tarafından kuruldu. 

Turizmde 213 projeye yatırım teşviği!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yılın ilk 9 ayında, "komple yeni otel yatırımı, modernizasyonu ve öğrenci yurdu" yatırımlarından meydana gelen 213 proje için yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Akfen Holding 5,5 milyar TL'lik yatırım planı yapıyor!

Akfen Holding, iştirak satışlarından elde ettiği geliri farklı iş kollarına yatırıyor. Yeni şehir hastanesi projeleriyle ilgilenen holding, öğrenci yurtları da kuruyor. Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav toplamda 5,5 milyar TL’lik yatırım planları olduğunu açıkladı.

Univa Student Residence’ta 990 TL'ye yatırım fırsatı!

Erkanlı Grup, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, ABD’nin en büyük öğrenci evi işletme ve yatırım firması Asset Campus Housing işbirliğiyle Sakarya’da hayata geçirdiği Univa Student Residence projesinde lansmana özel bir kampanya başlattı.

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Amasra Lisesi Öğrenci Yurdu 2016 yatırım programına alındı!

Ak Partili Bartın Milletvekili Tunç, Amasra köylerinden ve Amasra dışında da öğrencilerin öğrenim görebilmesi için yurt ihtiyacını Milli Eğitim Bakanlığına ilettiklerini ve 2016 yılı yatırım programına alınmasını sağladıklarını söyledi.

Ağrı'da son 10 yılda 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti!

Milli Eğitim Bakanlığınca Ağrı'da son 10 yılda, ilkokul, ortaokul, lise, öğrenci pansiyonları, spor salonları ve konferans salonları yapılarak 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti.

Gayrimenkulde yatırımın ekseni değişiyor!

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Avrupa şehirlerindeki gayrimenkul trendlerini ortaya koyan Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2015 Raporu'na göre, öğrenci evleri ve yaşlı bakım evleri en çok yatırım yapılan alanlar olacak.

Öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı!

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, 8 ilde inşa edilecek öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı. Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt projeleri yatırım teşviklerinden yararlanacak.

Abdul Gani Hüseyin Hamed'den Bursa'ya okul ve hastane yatırımı!

Suudi Arabistanlı Abdul Gani Hüseyin Hamed yatırım firması Bursa'da 100 yataklı hastane ve 1700 öğrenci kapasiteli okul kurmak için düğmeye bastı. Şirket yatırım için Bursaya geldi...

Global Yatırım, yeni biten okul binasını kiraladı!

Global Yatırım Holding A.Ş., Denizli'de yaptırılan 1000 öğrenci kapasiteli okul inşaatının tamamlandığını ve kira bedelinin tahsilatının başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Trabzon'a 478 milyon liralık gençlik ve spor yatırımı yapıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dönemimizde Trabzon'a 478 milyon liralık, yurt başta olmak üzere pek çok gençlik ve spor yatırımı yaptık. Trabzon yüksek öğrenim yurtlarında barınan öğrenci sayısı bugün 8 bin 667 oldu" dedi...

Öğrenci yurtları yatırım teşviki Haberi

Öğrenci yurtları yatırım teşviki

Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt projeleri yatırım teşviklerinden yararlanacak. Bu kapsamda ocak ayında 6 bin 292 öğrenci kapasiteli 8 yurt projesi için yatırım teşvik belgesi verildi. 


Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, ocakta verilen yatırım teşvik belgelerinden birçok eğitim projesi de yararlandı. Bu projeler arasında eğitim alanındaki en temel ihtiyaçlardan biri olan barınma sorununu çözmeye yönelik yurt yapımları önemli yer tuttu. 


Buna göre, 8 ilde inşa edilecek öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı. Söz konusu yurtların, Erzurum, Trabzon, Tokat, Mardin, Yalova, Kars, Giresun ve Muş'ta öğrencilere hizmet vermesi öngörülüyor. 


Yurtların öğrenci kapasitesi 110 ila 2 bin 600 arasında değişiyor. Toplam kapasitesi ise 6 bin 292'yi buluyor. Yurtların toplam sabit yatırım tutarı 150 milyon 45 bin 551 liraya karşılık geliyor. Yurt projelerinde 198 kişinin...