04 / 05 / 2024

öğrenim kredisi

öğrenim kredisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin bundan sonra aldıkları öğrenim kredilerini faiziyle değil anapara kadar ödeyeceğini duyurdu. Erdoğan, daha önceki kredilerin ise olduğu şekilde devam edeceğini söyledi.

KYK burs ödemeleri başladı! İşte 2023-2024 KYK burs-kredi ödeme takvimi!

KYK burs ve öğrenim kredisi ödeme tarihleri az önce belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından burs almaya hak kazanan öğrencilerin ödemeleri T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre 3 farklı günde yapılıyor. İşte 2023-2024 KYK burs-kredi ödeme takvimi...

Bakanlık duyurdu! KYK burs sonuçları açıklandı...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını bildirdi. İşte haberin ayrıntıları...

2023-2024 Eğitim Yılı için KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Ne Zaman? Başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) KYK yurtlarına dair son açıklamaları sonrasında öğrenci burslarına olan ilgi arttı. Ön lisans ve lisans öğrenci adayları için üniversiteler kapılarını yeniden açtı. Özellikle başka bir şehirde eğitim gören öğrenciler bu tarihleri merakla araştırıyor.

Bakan resmen açıkladı! O para bugünden itibaren hesaplara yatmaya başladı! Paranızı hemen çekin

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, öğrencilere müjdeli haberi vererek GSB burs ve öğrenim kredisi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını ifade etti.

Öğrenciler dikkat! Ödemeler yatırılmaya başlandı! Hesaplarınıza hemen bakın!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu yaptığı açıklamada öğrencilerin merakla beklediği, GSB burs ve öğrenim kredisi ödemeleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Kasapoğlu yaptığı açıklamada: Ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlandığını söyledi.

Milyonlarca öğrencinin hesabına toplu para yatacak! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar dikkat! Peş peşe geliyor...

KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçlarını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Aralık ayında başvuruları olumlu sonuçlanan KYK'da üç aylık toplu ödeme için gözler GSB'den gelecek tarihe çevrildi. Peki, KYK kredi/burs ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak?

KYK burs ve kredi ödemeleri başladı mı? 2022 KYK burs ödeme takvimi belli oldu mu?

Milyonlarca üniversite öğrencisi tarafından merakla beklenen KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçları 16 Aralık Cuma günü belli oldu. Peki, KYK burs ve kredi ödemeleri başladı mı? 2022 KYK burs ödeme takvimi açıklandı mı? İşte detaylar...

KYK burs şuan ne kadar? KYK öğrenim kredisi kaç ay veriliyor?

KYK burs ve kredi konusuna dair öğrencilerin merak ettiği pek çok soru bulunmaktadır. Peki KYK burs şuan ne kadar? KYK öğrenim kredisi kaç ay veriliyor? İşte detaylar!

Son fırsatınız olabilir! Pişman olmamak için hemen bakın! E-Devlet’ten öğrenmek mümkün…

SON DAKİKA… Üniversite eğitimi boyunca öğrenim kredisi alan ancak mezuniyetten sonra da bu borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlara borç yapılandırma fırsatı sunuldu.

Öğrenciler müjde! KYK burs ve öğrenim kredisi 2022 başvuruları başladı! Elinizi çabuk tutun!

Öğrencilerin heyecanla beklediği Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredileri için başvurular başladı. Peki hangi öğrenciler burs alabilir? Burs başvuruları nereden nasıl yapılır? İşte 2022-2023 burs başvurusu detayları...

Öğrencilere müjde geldi! KYK borcu artık faizsiz ödenecek! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Öğrencilere müjde geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı! Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklik ile birlikte öğrenim kredisi alanlar borçlarını, aldıkları miktar kadar ödeyecek. İşte detaylar...

Beklenen gün geldi! TBMM’de kabul edildi! KYK faizleri silindi mi?

Kritik teklif TBMM’den geçti. TBMM Genel Kurulunda, öğrenim kredisi, ilişkin kanun teklifi kabul edildi. İşte detaylar!

Borçların faizleri bir bir silinecek! Meclis’te kabul edildi!

Öğrenim kredisi borçlarının faizleri ve aynı zamanda enflasyon farklarının silinmesini içeren düzenlemelerin de bulunduğu torba teklifin ilk 25 maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte detaylar…

öğrenim kredisi Haberi

öğrenim kredisi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yeni Yurtlar Kampüsü’nde 105 Yeni Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Binası Resmi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Kredi Yurtlar Kurumu kredileri ile ilgili yeni bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki yıldan itibaren kredi alan öğrencilerimiz de sadece aldıkları kadar kredi ödeyecekler” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre 2023 eğitim döneminde öğrenim kredisine başvuran öğrenciler daha öncekiler gibi kredi faizi ödemeyecek. Öğrenciler bun tarihten sonra alacakları kredi kadar geri ödemeye yapacak.

Öğrencilerin ödemek zorunda kaldığı yüksek faiz oranları geçtiğimiz dönemlerde tartışmalara konu olmuştu. Çok yüksek rakamları geri ödemek zorunda kalan, eğitimini tamamladığı halde iş bulamadan aldığı krediyi ödemesi talep edilen öğrenciler sık sık yaşadıkları mağdurlukları dile getirmişti.

ÖĞRENİM KREDİSİNDE ARTIK FAİZ...