07 / 05 / 2024

Okmeydanı gecekondu

Okmeydanı gecekondu

1983 yılında Okmeydanı kan ağlıyormuş. Paha biçilmez abidelerin olduğu Okmeydanı talan edilmiş, siyasilerin oy kaygısı ile gecekondu yapımına göz yumması tarihi meydanın harap olmasına yol açmış.

1969 yılında 105 bin metrekare tapulu arazi gecekonduculara satılmış!

1969 yılında Okmeydanı'nda 3 kişiye ait, 105 bin metrekare arazi gecekonduculara satılmış. Arazinin sahipleri 5 yıldır kendi mallarını almaya çalışıyormuş, Maliye ise vergi istiyormuş. Arazi üzerine binden fazla gecekondu inşa edilmiş.

1983 yılında Okmeydanı kan ağlıyormuş!

1983 yılında Okmeydanı kan ağlıyormuş. Paha biçilmez abidelerin olduğu Okmeydanı talan edilmiş, siyasilerin oy kaygısı ile gecekondu yapımına göz yumması tarihi meydanın harap olmasına yol açmış.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapılıyor. Peki Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

1980 yılında İstanbul'da bir gecekondu 1 milyon liraya satılmış!

1980 yılında Kocamustafapaşa'da 7 odalı bir gecekondu 1 milyon liraya satılmış. Gazete ilanı satılığa çıkarılan 102 metrekare büyüklüğündeki gecekondu iki Ermeni vatandaş tarafından 1 milyon liraya satılmış.

1978 yılında Okmeydanı'nda spor tesisi inşa edilecekmiş!

1978 yılında Okmeydanı'nda 165 bin metrekare alan üzerinde spor tesisleri inşa edilecekmiş. Tesislerin yapılacağı arsanın gecekonducular tarafından yağmalanmasını önlemek için de arsanın sınırları hendek kazılarak belirlenmiş.

1978 yılında gecekondu yapımını önlemek için Adalar ve Sarıyer pilot bölge seçilmiş!

1976 yılından 1978 yılına kadar Adalar'a 850 gecekondu yapılmış. Bu bölgelerde gecekondu yapımını önlemek ve yapımını kökünden kesmek için Adalar ve Sarıyer pilot bölge olarak seçilmiş.

Kırıkkale'de gecekondu yıkımı devam ediyor!

Kırıkkale Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde yapılan anlaşma gereği ilk etapta 340 konutun yapılacağı gecekondu dönüşüm projesi hayata geçiyor. Bu kapsamda kalan kısımlarda bulunan 97 adet gecekondu, belediye ekipleri tarafından yıkılmaya başladı.

1975 yılında Maltepe'de 320 gecekondu yıkılmış!

1975 yılında Maltepe Narlıdere Çiftliği bölgesinde, tapulu ve belediye malı olan arsaların üzerinde yapılan 320 gecekondu yıkılmış. Tamamen yıkılan 320 gecekonduda yaşayan bin 500 kişi ise açıkta kalmış.

Pendik'te gecekondu devri bitiyor!

Pendik'te 1994 yılı itibari ile 11 bin 72 olan gecekondu sayısı, son yıllardaki yoğun çalışmalar sonucu yarıya indi. Pendik Belediyesi, 7 adet parseli Milli Emlak'tan devralarak tapuları dağıtmaya başladı.

Pendik’te gecekondu sayısı yarıya indi!

Pendik’te 1994 yılı itibari ile 11 bin 72 olan gecekondu sayısı, son yıllardaki yoğun çalışmalar sonucu yarıya indi. Pendik Belediyesi, 7 adet parseli Milli Emlak'tan devralarak hak sahiplerine tapularını dağıtmaya başladı.

1973 yılında Okmeydanı gecekondularına tapu verilecekmiş!

1973 yılında Devlet Bakanı İsmail Hakkı Tekinel, Okmeydanı gecekondularında incelemelerde bulunmuş. Bakan, Vakıf arazisi üzerinde gecekondu yapmış olan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, tapularının yıl içinde verileceğini söylemiş.

1970 yılında 39 gecekondu tek kuruş ödenmeden yıkılacakmış!

1970 yılında 39 gecekondu tek kuruş ödenmeden yıkılacakmış. Fatih Seyit Ömer Mahallesi'nde 200'den fazla nüfusun barındığı 39 gecekondu, Topkapı Ortaokulu inşaatı için tek kuruş ödenmeden istimlak edilecekmiş.

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı!

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şunları belirtti: '11 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda vatandaşlar imar hakkı olan tapularını almaya hak kazandı' dedi.

1970 yılında Ataşehir'de binden fazla gecekondu yıktırılmış!

1970 yılında Kayışdağı ile Karaman Çiftlik Yolu arasında kalan binlerce dönümlük arazi tapulu olduğu halde sahiplerinde habersiz gecekonduculara satılmış. Kurulan binden fazla gecekondu buldozerlerle yıkılmış.

Okmeydanı gecekondu Haberi

Okmeydanı gecekondu



Fatih Sultan Mehmed'in fetih öncesi karargah kurduğu ve ''gaza namazı'' kıldığı tarihi alan ''yağma alanı'' oldu


  Okmeydanı kan ağlıyor


Kemal Önder


   Okmeydanı kan alıyor...

   Çağ açıp çağ kapayan eşsiz kumandan, büyük asker Fatih Sultan Mehmed'in fetih öncesi karargah kurduğu, fetih hazırlıklarını sürdürdüğü ve hepsi de kendisi gibi ebediyete göç etmiş askerleriyle ''gaza namazını'' kıldığı tarihi Okmeydanı yas tutuyor.

   Osmanlı okçularının, o dönemde düzenlenen yarışmalarda gösterdikleri ustalığın birer nişanesi olarak dikilen menzil taşlarından bugün eser kalmamış.

   Bir zamanlar dutluklarla kaplı geniş bir meydan olan Okmeydanı gibi paha biçilmez bu abideler de talan edilmiş.

   Daha 5 sene öncesine kadar...