17 / 05 / 2024

okmeydanı şanzelize gibi mi olacak

okmeydanı şanzelize gibi mi olacak

Okmeydanı, hayata geçirilmesi planlanan ticaret merkezleri, yeşil alanlar, otoparklar, seyir terası, Fransa'daki Şanzelize Caddesi'ne benzer kafeleri ve alışveriş merkezlerini barındıracak caddeleriyle cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor

Okmeydanı kentsel dönüşüm planları durduruldu!

Okmeydanı’nı Paris’in ünlü caddesi Şanzelize’ye dönüştürmek için hazırlanan kentsel dönüşüm planları durduruldu. 

Okmeydanı Şanzelize Projesi'nin yürütmesi durduruldu!

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın “Okmeydanı’nı Şanzelize yapacağız” dediği projeye ilişkin kentsel dönüşüm planının yürütmesini durdurdu.

Okmeydanı kentsel dönüşümüne yoğun ilgi!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili sorularını yanıtlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Kentsel dönüşüm projesiyle ilgili hey şey en başta planladığımız gibi ilerliyor.” ifadesinde bulundu.

Beyoğlu Champs-ElyseesŞanzelize projesi geliyor!

Çevre Bakanlığı Kasımpaşa ve Okmeydanı’nda 6 mahalleyi ‘riskli alan’ ilan etti. 80 bin kişinin yaşadığı mahallelerde Beyoğlu Belediyesi’nin ‘Champs- ElyseesŞanzelize’ projesi hayata geçirilecek

Okmeydanı dönüşüm istiyor!

Park, okul, otopark gibi sosyal donatı alanlarının olmayışından şikâyet eden vatandaşlar, “Okmeydanı’nda yaşadığımızı söylediğimiz zaman herkes bize acınası bir şekilde bakıyor. Ne gerekiyorsa biran önce yapalım biz dönüşüm için hazırız” dedi.

Okmeydanı'nda tapu satışları yüzde 70’i aşacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Okmeydanı Projesi durduruldu,” gibi aslı astarı olmayan haberlere kimsenin inanmamasını isteyerek “Şu anda her şey yolunda. Okmeydanı hayalimizden kimse bizi alıkoyamayacak,” dedi.

Okmeydanı şanzelize projesi iptal edildi!

Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından Nazım İmar Planlarının yürütmesinin durdurulması ve iptaline karar verilmesine yönelik açılan davada, planı oy birliğiyle iptal etti.

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm 10 yılda tamamlanacak!

Kentsel dönüşüm, Okmeydanı için kaçınılmaz son. Bazı esnaf ve mahalleli, dönüşüme karşı çıksa da çoğunluk dönüşüme 'evet' diyor. Okmeydanı için 10 yıllık eylem planı hazır. Başkan Demircan "kentsel dönüşümde kimse mağdur olmayacak" diyor...

Milli park ve sulak alanlar gibi alanlarda yapılacak planlar!

Milli park ve sulak alanlar gibi alanlarda yapılacak planlar ile ilgili esaslar, 23 Mart 2012 tarihinde 28242 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelik kapsamında yer alıyor...

Kadir Topbaş: Tüp tünel projesi bir sürpriz gibi hizmete girecek!

Unkapanı Köprüsü ’ nün kaldırılarak trafiğin deniz altından tünelle sağlanacağını daha önce açıklayan Topbaş, "Tünel bir sürpriz gibi hizmete girecek. İstanbulluların ruhu duymadan tamamlanacak" dedi...

Bankalar ellerindeki gayrimenkulleri web sitelerinden emlakçı gibi satıyor!

Son dönemde yeni blr sektör doğdu; 'Bankadan Satılık.' Bankalar ellerindeki gayrlmenkullerl kendi web sitelerinden emlakçı gibi pazarlıyor..Resimli ilan yayınlayarak tüm detaylarıyla satışa sundukları gayrimenkullerle bir nevi emlakçilik yapıyorlar.

Okmeydanı için riskli alan alarmı!

Okmeydanı için riskli alan alarmı yapıldı. Beyoğlu Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi yürüttüğü Okmeydanı'nda 4 mahallenin 6306 sayılı 'Afet Yasası' kapsamında 'riskli alan' ilan edilmesi için harekete geçti.

Hüseyin Başaran: Fikirtepe'ye Manhattan gibi bir şehir kuracağız!

Ramada otelleri ve fındık ihracatıyla tanınan işadamı Hüseyin Başaran, Fikirtepe'de iddialı bir proje için kolları sıvadı. Başaran, "Türkiye'de konutta ilk kez çelik konstrüksiyon kullanarak Manhattan gibi bir şehir kuracağız" dedi...

okmeydanı şanzelize gibi mi olacak Haberi

okmeydanı şanzelize gibi mi olacak


İstanbul'un büyük yerleşim yerlerinden Okmeydanı, Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan projeyle ticaret merkezleri, yeşil alanlar, otoparklar, seyir terası, Fransa'daki Şanzelize Caddesi'ne benzer kafeleri ve alışveriş merkezlerini barındıracak caddeleriyle cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor. 


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fatih Sultan Mehmet'in bölgede okçuluk müsabakaları için kurdurduğu ok meydanı ve Okçuluk Tekkesi nedeniyle bu ad verilen Okmeydanı'nm yeni projesi hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

Okmeydanı'nm tarihi öneme sahip bir bölge olduğuna dikkati çeken Demircan, planları hazır olan Okmeydanı Projesi'nin, yerel seçimlerden sonra vatandaşın da onayıyla gerçeğe dönüşeceğini söyledi. 

Demircan, öncelikle Okmeydanı'nm 50 yıldır kangren olmuş imar sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle çözdüklerini aktararak, Okmeydanı'ndaki 5 bin 600 binanın ve 25 bine yakın bağımsız bölümün sahiplerine imarlı tapu ve arsalarını verdiklerini anlattı. 

Okmeydanı'nda...