02 / 05 / 2024

okmeydanı Şanzelize modeli

okmeydanı Şanzelize modeli

Hayata geçirilmesi planlanan projeyle ticaret merkezleri, yeşil alanlar, otoparklar, seyir terası, Fransa'daki Şanzelize Caddesi'ne benzer kafeleri ve alışveriş merkezlerini barındıracak caddeleriyle cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor...

Okmeydanı kentsel dönüşüm planları durduruldu!

Okmeydanı’nı Paris’in ünlü caddesi Şanzelize’ye dönüştürmek için hazırlanan kentsel dönüşüm planları durduruldu. 

Okmeydanı Şanzelize Projesi'nin yürütmesi durduruldu!

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın “Okmeydanı’nı Şanzelize yapacağız” dediği projeye ilişkin kentsel dönüşüm planının yürütmesini durdurdu.

Beyoğlu Champs-ElyseesŞanzelize projesi geliyor!

Çevre Bakanlığı Kasımpaşa ve Okmeydanı’nda 6 mahalleyi ‘riskli alan’ ilan etti. 80 bin kişinin yaşadığı mahallelerde Beyoğlu Belediyesi’nin ‘Champs- ElyseesŞanzelize’ projesi hayata geçirilecek

Okmeydanı şanzelize projesi iptal edildi!

Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından Nazım İmar Planlarının yürütmesinin durdurulması ve iptaline karar verilmesine yönelik açılan davada, planı oy birliğiyle iptal etti.

Okmeydanı bölgesinde dönüşüm ne zaman olacak?

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Fetihtepe Semt Konağı'nda düzenlenen Halk Meclisi'ne katılarak mahalle sakinleriyle bir araya geldi, vatandaşların merak ettiği konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası modeli geliştirilecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Onuncu Kalkınma Planı'nda Belirlenen Öncelikli Dönüşüm Programları 3. Basın Toplantısı kapsamında yaptığı konuşmaya göre kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası modeli geliştirileceğinden de bahsetti.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapılıyor. Peki Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

1978 yılında Okmeydanı'nda spor tesisi inşa edilecekmiş!

1978 yılında Okmeydanı'nda 165 bin metrekare alan üzerinde spor tesisleri inşa edilecekmiş. Tesislerin yapılacağı arsanın gecekonducular tarafından yağmalanmasını önlemek için de arsanın sınırları hendek kazılarak belirlenmiş.

Avukat Kadir Kurtuluş tasarlamış olduğu Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni açıkladı!

Gayrimenkul hukuku uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş, yatırımcılar için çok önem kazanmakta olan Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni nasıl tasarladığını, ihtiyacın nereden doğduğunu ve modelin nasıl çalışmakta olduğunu açıkladı.

Avukat Kadir Kurtuluş Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni açıkladı!

Gayrimenkul hukuku uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş, yatırımcılar için çok önem kazanmakta olan Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni nasıl tasarladığını, ihtiyacın nereden doğduğunu ve modelin nasıl çalışmakta olduğunu açıkladı.

1973 yılında Okmeydanı gecekondularına tapu verilecekmiş!

1973 yılında Devlet Bakanı İsmail Hakkı Tekinel, Okmeydanı gecekondularında incelemelerde bulunmuş. Bakan, Vakıf arazisi üzerinde gecekondu yapmış olan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, tapularının yıl içinde verileceğini söylemiş.

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı!

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şunları belirtti: '11 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda vatandaşlar imar hakkı olan tapularını almaya hak kazandı' dedi.

Adana'ya Barcelona modeli kentleşme!

Adana'ya Barcelona modeli kentleşme yapılyıor. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Adana'yı kent yaşamı, sanayii, tanmıyla yeniden cazibe merkezi yapmaya çalıştıklarını söyledi. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç konuyu değerlendirdi.

okmeydanı Şanzelize modeli Haberi

okmeydanı Şanzelize modeli

İstanbul'un büyük yerleşim yerlerinden Okmeydanı, Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan projeyle ticaret merkezleri, yeşil alanlar, otoparklar, seyir terası, Fransa'daki Şanzelize Caddesi'ne benzer kafeleri ve alışveriş merkezlerini barındıracak caddeleriyle cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fatih Sultan Mehmet'in bölgede okçuluk müsabakaları için kurdurduğu ok meydanı ve Okçuluk Tekkesi nedeniyle bu ad verilen Okmeydanı'nın yeni projesi hakkında bilgi verdi.


Okmeydanı'nın tarihi öneme sahip bir bölge olduğuna dikkati çeken Demircan, planları hazır olan Okmeydanı Projesi'nin, yerel seçimlerden sonra vatandaşın da onayıyla gerçeğe dönüşeceğini söyledi.


Demircan, öncelikle Okmeydanı'nın 50 yıldır kangren olmuş imar sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle çözdüklerini aktararak, Okmeydanı'ndaki 5 bin 600 binanın ve 25 bine yakın bağımsız bölümün sahiplerine imarlı tapu ve arsalarını verdiklerini anlattı.


Okmeydanı'nda çözülen imar...